Ajkula ili morski pas u šolji – skrivena simbolika i tumačenje

Ajkula ili morski pas u talogu kafe u šolji se često povezuju sa nekom predstojećom opasnošću, međutim tumačenje je ipak složenije od toga. Najvažnije je da se odredi pozicija figure u šolji, zato što se drugačije interpretira ako se figura pojavila pri dnu, u sredini ili bliže vrhu šolje, odnosno levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šoljicu.

Simboliku ajkule u šolji kafe možete otkriti i na drugi način. Alternativna metoda je zasnovana na boji oblika. Crna tj. ispunjena ili bela tj. prazna ajkula u ostacima kafe u šolji se tumače na različite načine.

Prema narodnom verovanju, iz otiska prsta u šolji kafe može se doći do odgovora da li će neka želja da se ostvari ili ne. U tom slučaju je bitno da znate kojim prstom ćete da utisnete svoju želju u šolju, a o ovome će više biti reči u nastavku teksta.

Detaljno tumačenje ajkule u šolji kafe

Da bi interpretacija ajkule tj. morskog psa u talogu kafe u šolji bila što preciznija, važno je da odredite poziciju u šolji na kojoj se ovaj oblik pojavio. Ako ste ajkulu videli u prvoj trećini šolje, simbolika je vezana za prošlost, a ako se pojavila u sredini šolje, značenje se odnosi na sadašnjost. Kada se ajkula, tj. morski pas pojavi bliže vrhu šolje, to može da predstavlja nagoveštaj nekih budućih događaja.

O koliko dalekoj ili bliskoj prošlosti je tačno reč zavisi od emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Drugi važan faktor je mesto pijenja. Nije isto ukoliko sa ajkula pojavila levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju. Leva strana češće nosi negativno, dok desna nosi pozitivno značenje.

Veruje se da, što je ajkula u šolji veća i opasnost sa kojom će se osoba kojoj se gleda u šolju suočiti veća. Međutim, to ne mora uvek da bude tako. Ako ste u talogu uočili dve ajkule to je znak da imate podršku za ono što želite da uradite. Više ajkula u ostacima kafe u šolji znači da biste zahvaljujući uticajnim prijateljima mogli da rešite neke probleme.

Ajkula u prvoj trećini šolje

Ako ste obrise ajkule, tj. morskog psa videli bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to implicira da ste u prošlosti ispaštali jer ste neke odluke donosili preko noći. To ne znači da ne možete izvući pouku iz svega i sprečiti da se ponovo nađete u nezavidnom položaju.

Ajkula tj. morski pas u prvoj trećini šolje i desno od mesta pijenja znači da niste zaboravili veliku uslugu koju vam je učinila polupoznata osoba. Potrudićete se da pronađete način da mu/joj se odužite.

Ajkula ili morski pas u drugoj trećini šolje

Ukoliko ste ajkulu videli u sredini šolje i levo od mesta pijenja to implicira da ste paranoični. Čini vam se da se ceo kosmos urotio protiv vas i da zbog toga ne možete da napredujete. Istina je potpuno drugačija – niste spremni da preuzmete odgovornost za greške koje ste pravili.

Kada ajkulu vidite u drugoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale to je znak da osećate nečiju podršku i to vam mnogo znači.

Verovatno ste postali svesni da na neke prijatelje, članove porodice ili partnera tj. partnerku uvek možete da računate.

Ajkula u trećoj trećini šolje

Ukoliko ste ajkulu videli u trećoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to implicira da je pred vama buran period i da će vam trebati mnogo strpljenja i snage da ga prevaziđete.

Ajkula pri vrhu šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale znači da ćete neki problem u budućnosti rešiti zahvaljujući uticajnim prijateljima i poznanicima.

Ajkula ili morski pas u otisku prsta za želju

Veruje se da se iz otiska prsta u šolji kafe može naslutiti da li će se neke želje ostvariti ili ne. Bitno je da znate kojim prstom da utisnete svoju želju u talog kafe kako biste dobili verodostojan odgovor.

  • Kada se želja tiče dece, porodice ili roditelja utiskujete je u šolju palcem. Ako se u otisku palca u šolji pojavila ajkula to nije dobar znak. Ova pojava ne najavljuje ostvarenje želje u bliskoj budućnosti.
  • Ako se vaša želja odnosi na profesionalni život, tj. karijeru, u šolji ostavljate otisak kažiprsta. Ajkula u otisku kažiprsta predviđa ispunjenje želje nakon mnogo truda i rada. Možda ćete morati da budete nemilosrdni.
  • Otisak srednjeg prsta se u šolji ostavlja za želje vezane za seksualni život. Ukoliko ste u otisku srednjeg prsta videli ajkulu tj. morskog psa moguće je da će vam se želja vrlo brzo ostvariti.
  • Ukoliko ste poželeli nešto što se tiče ljubavi tada u šolji ostavljate otisak prstenjaka. Ajkula u otisku prstenjaka jasan je znak da vaša želja još neće postati stvarnost.
  • Malim prstom se u šolju kafe ostavlja otisak kada vas zanima da li će se ispuniti želja vezana za vaše zdravlje ili zdravlje nekoga koga volite. Morski pas u ovom otisku ukazuje na to da nema razloga za brigu jer će se vaša želja ispuniti.

Alternativno tumačenje ajkule tj. morskog psa u šolji kafe

Simbolika figura u talogu kafe može da se pronađe i na drugi način. Alternativno tumačenje je bazirano na boji oblika. Pošto oblik može da bude ispunjen tj. crn ili beo tj. prazan, ni interpretacija crne tj. bele ajkule nije ista.

Ukoliko ajkula u vašoj šolji nije bila ni sasvim crna, a ni potpuno bela, za tumačenje uzimate boju koje ima više.

Značenje crne ajkule

Crna ajkula ili morski pas u šolji ukazuje na to da bi trebalo da se pozabavite svojim strahovima. Tek kada ih prevladate moći ćete da napredujete i da počnete da živite onako kako vi želite.

Značenje bele ajkule

Bela ajkula ili morski pas u šolji znači da bi trebalo više pažnje da posvetite prijateljima. Nekome ste potrebni, a vi to ne vidite jer ste sasvim usredsređeni na sitnice koje vas muče.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts