Štap u šolji kafe – značenje i interpretacija

Veruje se da štap u šolji kafe donosi nesreću i bolest, međutim, tumačenje se razlikuje u zavisnosti od toga na kom položaju u šolji se ova figura našla. Ne interpretira se isto ukoliko ste ga uočili u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje. Osim toga, štap levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šoljicu nosi različitu simboliku.

Postoji još jedan način da otkrijete značenje štapa u šolji, a to je da se fokusirate na njegovu boju. Oblici u šolji su ispunjeni tj. crn, odnosno, prazni tj. beli. U delu teksta pod naslovom „Šta simboliše crni, a šta beli štap u šolji?“ saznaćete više o ovoj alternativnoj metodi tumačenja.

Narodno verovanje kaže da se u otisku prsta u talogu kafe može iščitati da li će neka želja da postane stvarnost. O ovoj temi će više biti reči kasnije u članku.

Klasično tumačenje štapa u šolji

U uvodu smo napomenuli da interpretacija nekog oblika u talogu kafe zavisi od položaja u šolji na kome ste ga uočili. Ako ste štap primetili bliže dnu šolje, simbolika se odnosi na prošlost. Kada se štap pojavi u sredini šolje, značenje se tiče sadašnjosti. Ukoliko ste ovaj predmet videli bliže vrhu šolje on može da predstavlja najavu nekih budućih događaja. Nezahvalno bi bilo govoriti o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti tj. budućnosti se radi jer to zavisi od iskustava i emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Na interpretaciju nekog motiva u ostacima kafe utiče i mesto pijenja. Kada se štap ukaže levo od pozicije gde su usne doticale šolju značenje je manje-više negativno. Ukoliko ste ga videli desno od mesta pijenja simbolika je uglavnom pozitivna.

Veličina i vrsta štapa ne igra značajnu ulogu u interpretaciji ove figure, ali ukoliko ste u šolji videli ruku kako drži štap to znači da će vam neko pomoći da se izvučete iz krize. Polomljen štap ukazuje na to da bi trebalo da se osamostalite, tj. da počnete sami da donosite važne životne odluke. Zmija omotana oko štapa predstavlja upozorenje na klevetu.

Štap u donjem delu šolje

Ako se štap ukazao u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to može da bude znak da se u prošlosti niste štedeli i da biste zbog toga u budućnosti mogli imati zdravstvenih problema. Poroci i neuredan život će u nekom trenutku doći na naplatu.

Štap bliže dnu šolje i desno od pozicije gde su je usne doticale ukazuje na to da je dobro što ste na vreme doneli odluku da promenite stil života. Time ste povećali šanse da ćete doživeti mirnu starost.

Štap u sredini šolje

Ukoliko se štap pojavio u sredini šolje i levo od mesta pijenja to implicira da ste pod stresom. Moguće je da imate veliku tremu zbog nečega. Nije isključeno da se nalazite na prekretnici i da niste sigurni kojim putem da krenete.

Štap u sredini šolje i desno od pozicije pijenja znači da ste napravili dobar plan i da postoje šanse da ćete svoju ideju uspeti da sprovedete u delo. Najvažnije od svega jeste motivacija koje vam ne nedostaje. Još samo kada biste imali malo više strpljenja.

Štap pri vrhu šolje

Kada se oblik štapa pojavi u trećoj trećini šolje i levo od pozicije gde su je usne doticale to može da najavi zdravstvene probleme. Moguće je da ćete sada ispaštati zbog toga što ste neke simptome uzimali zdravo za gotovo ili što ste slabo vodili računa o sebi i razmišljali o budućnosti.

Štap u trećoj trećini šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da biste uz pomoć bliske osobe mogli da se rešite nekog izazova. Zapašćete u krizu, a član porodice ili neko od prijatelja će vam pokazati pravi put, tj. pomoći vam da iz toga izađete bez previše ožiljaka.

Štap u otisku prsta za želju

Usmeno predanje kaže da se iz otiska prsta u talogu kafe može saznati da li će se neka želja ispuniti. U nastavku teksta vam donosimo pravila kako se želja utiskuje u šolju. Trebalo bi da ih se pridržavate, jer ukoliko želju utisnete pogrešnim prstom nećete dobiti validan odgovor na pitanja koja vas muče.

  • Za želje koje se tiču vašeg doma, dece ili porodice u šolji se ostavlja otisak palca. Ako ste u otisku palca videli štap moguće je da će vam se ispuniti ono što ste zamislili.
  • Ako se želja odnosi na posao ili karijeru, u šolju treba da je utisnete kažiprstom. Štap u otisku kažiprsta najavljuje ostvarenje želje u daljoj budućnosti.
  • Želje vezane za seks, tj. erotski život se u šolju utiskuju srednjim prstom. Ukoliko ste u otisku srednjeg prsta videli štap to implicira da postoje velike šanse da će vaša želja da postane stvarnost.
  • Kada poželite nešto što se tiče ljubavnog života u šolji ostavljate otisak prstenjaka. Štap u otisku prstenjaka, na žalost, znači da se vaša želja još dugo neće obistiniti.
  • Malim prstom se u šolji ostavlja otisak kada vas zanima da li će se ispuniti želja vezana za zdravlje. Na žalost, štap u otisku malog prsta ne predviđa ispunjenje želje.

Šta simboliše crni, a šta beli štap u šolji?

Do otkrivanja simbolike koja se krije iza oblika u talogu kafe možete da dođete i tako što ćete obratiti pažnju na njegovu boju. Figure koje se pojave u šolji su crne tj. ispunjene ili bele tj. prazne. Ako štap koji ste vi videli u šoljici nije bio ni skroz crn, a ni potpuno beo, tumači se boja koja dominira.

Crni štap u šolji

Ako ste u šoljici videli crni štap moguće je da vam je potreban savet. Nalazite se u situaciji koja vam je sasvim nepoznata i plašite se da ćete napraviti grešku. Ne oklevajte, nego o tome što vas brine razgovarajte sa nekim kome verujete.

Beli štap u šolji

Kada u šolji vidite beli štap to implicira da ne treba da zloupotrebljavate nečije poverenje. Shvatili ste da neko slepo sluša vaša savete i sugestije, pa bi se lako moglo desiti da poželite da iskoristite moć koju nad njim tj. njom imate. Potrudite se da se to ne dogodi.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts