Tačka u šolji kafe – šta predstavlja

Statistika pokazuje da je tačka najzastupljeniji interpunkcijski znak u talogu kafe. Njena simbolika može da bude pozitivna i negativna, a često se dovodi u vezu sa završetkom nekog životnog perioda i početkom nove faze.

Ipak, simbolika se razlikuje u zavisnosti od mesta u šolji gde se ovaj znak ukazao. Ne tumači se isto kada tačku vidite bliže dnu, sredini ili vrhu šolje. Pored toga, na interpretaciju utiče i mesto pijenja. Tačka ne znači isto kada je uočite levo, odnosno desno od mesta gde su usne dodirivale šolju.

Simbolika tačke u talogu kafe može da se odredi i prema njenoj boji. O tome šta znači crna, a šta bela tačka u šolji možete da potražite u tekstu.

Ukoliko se tačka pojavila u otisku prsta to može da bude naznaka odgovora na pitanje da li će neke želje da se ostvare ili ne. O pravilima i procedurama kako se utiskuju želje u šolju, te kako se tumači tačka u tom otisku pronaći ćete u nastavku teksta.

Detaljno tumačenje tačke u šolji

Kao što smo u uvodu pomenuli tačka u talogu kafe u šolji može da simbolizuje kraj jedne životne ere. Moguće je da ste na prekretnici i da vam ovaj oblik u talogu kafe poručuje da je vreme za promenu.

Međutim, tumačenje se razlikuje ukoliko se tačka pojavi u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje. Ako ste je uočili bliže dnu šolje, u njenoj prvoj trećini simbolika je povezana sa prošlošću. Tačka u sredini šolje odnosi se na sadašnjost, dok ovaj znak bliže vrhu šolje nagoveštava događaje u budućnosti.

Da bi tumačenje bilo što detaljnije, važno je i da obratite pažnju i na mesto pijenja. Tačka levo od mesta gde su usne doticale šolju ima negativno značenje. Ako ste je uočili desno od mesta pijenja tumačenje je pozitivno.

Ukoliko se tačka pojavila sa nekim drugim znakom, na primer, sa upitnikom, to simboliše nedovršene poslove. Tačka i uzvičnik u talogu kafe ukazuju na dilemu. Ako ste, pak, u šolji videli tačku sa nekim slovom moguć je sudbonosni susret.

Tačka u donjoj trećini šolje

Kada tačku vidite bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da bi trebalo da se pozabavite problemom koga dugo izbegavate. Reč je o nečemu iz vaše prošlosti što je ostalo nezavršeno. Moraćete da to rešite kako biste nastavili dalje.

Ukoliko se tačka pojavila pri dnu šolje i desno od mesta pijenja to je znak da niste pogrešili kada ste neke ljude eliminisali iz svog života zato što je kontakt sa njima negativno uticao na mišljenje koje sami o sebi imate.

Tačka u sredini šolje

Ako ste tačku videli u sredini šolje i levo od mesta pijenja to ukazuje na stres. Trenutno osećate veliki pritisak zato što ste svesni da neke stvari u vašem životu moraju pod hitno da se menjaju. Plaši vas izlazak iz vlastite zone komfora, međutim, ako ne napravite iskorak, ne možete da se nadate ničemu dobrom.

Tačka u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale znači da ste rešeni da se borite za ono što želite. Imate jaku volju i motivaciju da se određene stvari promene. Bitno je samo da ostanete istrajni na tom putu i da ne dozvolite da vas bilo šta pokoleba u ostvarenju vaših ciljeva.

Tačka u gornjoj trećini šolje

Kada se tačka pojavi bliže vrhu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to simbolizuje neizvesnost koju budućnost donosi. Moguće je da je pred vama izazovan period i da ćete morati da se naviknete na nove životne okolnosti. Neće biti lako, ali ako budete doneli ispravne odluke, stvari će biti mnogo jednostavnije.

Tačka pri vrhu šolje i desno od mesta pijenja znači da ulazite u novu životnu fazu. Nakon početnih turbulencija, stvari će početi da se slažu baš onako kako vama odgovara. Nije isključeno da ćete uz pomoć ljudi koje ste nedavno upoznali uspeti da postignete ono što ste oduvek želeli.

Tačka u otisku prsta za želju

Prema narodnom predanju iz otiska prsta u šolji kafe može da se dođe do odgovora da li će se neke želje ostvariti ili ne. Pri tome je bitno da znate kojim prstom utiskujete svoju želju u šolju. Ukoliko je želja utisnuta pogrešnim prstom ni tumačenje neće biti tačno.

  • Palcem se u šolji kafe utiskuju želje koje se odnose na porodicu, roditelje, decu ili ukućane. Ukoliko se u otisku palca ukazala tačka to implicira da će se vaša želja ispuniti brže nego što očekujete.
  • Ako je vaša želja vezana za posao, tj. profesionalni život u šolju je utiskujete kažiprstom. Tačka u otisku kažiprsta nagoveštava ostvarenje želje posle vrlo stresnog životnog perioda.
  • Ukoliko ste poželeli nešto što se tiče seksualnog života u šolji treba da ostavite otisak srednjeg prsta. Kada u otisku srednjeg prsta vidite tačku to implicira da će vam se želja ispuniti, ali ne s osobom sa kojom vi mislite da će se to dogoditi.
  • Otisak prstenjaka u šolji se ostavlja za želje koje se odnose na ljubav. Ako ste u otisku prstenjaka u talogu kafe videli tačku to je, na žalost, znak da se vaša želja neće ostvariti.
  • Ako se želja odnosi na vaše zdravlje ili zdravlje bliske osobe tada je u šolju utiskujete malim prstom. Tačka u otisku malog prsta najavljuje ispunjenje želje.

Alternativno tumačenje tačke u šolji

Figure u talogu kafe mogu da se tumače i po njihovoj boji. Pri tome je bitno da obratite pažnju na to da li je tačka u vašoj šolji bio crna ili bela.

Značenje crne tačke u šolji

Crna tačka u talogu kafe može da bude znak da treba da ste na oprezu, naročito ukoliko se borite za poziciju sa drugim ljudima. Čuvajte se nelojalne konkurencije!

Značenje bele tačke u šolji

Bela tačka u šolji kafe simboliše dobre vesti. Nešto će vas u narednom periodu zaista usrećiti.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts