Vatra u šolji kafe – simbolizam i značenje

Vatra u talogu od kafe u šolji

Ukoliko ste u talogu kafe videli šolju to je znak da bi vas brzopletost mogla dovesti u neprilike. Ipak, na tumačenje oblika u šolji kafe presudno utiče njihov položaj u šolji. Vatra u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, tj. desno ili levo od mesta gde su usne doticale šolju ne interpretira se na isti način.

Osim toga, simbolika može da se otkrije i po boji oblika u šolji. Ispunjena tj. crna i prazna tj. bela vatra u šoljici kafe mogu različito da se tumače. O ovoj alternativnoj metodi će više biti reči nešto kasnije.

Iz otiska prsta u šolji kafe se, prema narodnom predanju, može saznati da li će neke želje da se ostvare. Postoje pravila kako se otisak ostavlja u šolji, te kako se tumači figura koja se iza tog oblika pojavila, ali ćemo se tome posvetiti u nastavku teksta.

Detaljno tumačenje vatre u šolji kafe

Za precizno tumačenje vatre u talogu kafe potrebno je da se obrati pažnja na položaj u šolji gde se ovaj oblik pojavio. Ukoliko ste vatru videli bliže dnu šolje njegova simbolika se odnosi na događaje i emocije iz prošlosti. Kada vatru uočite u drugoj trećini šolje, tumačenje se tiče sadašnjosti. Vatra bliže vrhu šolje obično najavljuje ono što će tek da se dogodi. Od osećanja osobe kojoj se gleda u šolju zavisi o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti, tj. budućnosti govorimo.

Važno je i da li ste vatru videli levo ili desno od mesta pijenja. Ako se vatra pojavila levo od mesta gde su usne dodirivale šolju njeno značenje je uglavnom negativno. Desna strana najčešće izražava pozitivna tumačenja.

Vatra je relativno često zastupljen motiv u šolji kafe. Ako je plamen bio isprekidan to može da bude znak da je vreme za predah. Ukoliko ste u šolji videli dva ili više vatrenih plamenova (jezičaka) to može da najavi nevolje u budućnosti.

Vatra pri dnu šolje

Kada se vatra pojavi bliže dnu šolje i levo od mesta pijenja to znači da sebi još uvek ne možete da oprostite grešku koju ste napravili u prošlosti. Verovatno ste bili mladi ili niste dovoljno razmislili o mogućim posledicama. Ako verujete da ste naučili lekciju, prestanite da se time mučite.

Ukoliko ste vatru videli u prvoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da ste se uspešno rešili nekih strahova zbog kojih vam je prošlost bila turbulentna. Ovo samo može da vam donese bolje stvari u budućnosti.

Vatra u sredini šolje

Oblik vatre u drugoj trećini šolje i levo od mesta gde su usne dodirivale šolju ukazuje na to da bi napokon trebalo da sami sebi priznate šta osećate. Moguće je da vam se neko dopada, ali da se borite protiv svojih emocija. Što ih pre prihvatite, pre ćete shvatiti šta treba da radite.

Ako ste vatru uočili u sredini šolje i desno od mesta pijenja to je znak da ste prilično odlučni kada nešto sebi zacrtate. Konkretnije, imate cilj koji želite da ostvarite i spremni ste da se mnogo žrtvujete da biste to i dobili. Ukoliko zadržite motivaciju vaš san će sigurno da postane stvarnost.

Vatra pri vrhu šolje

Kada se vatra pojavi u trećoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale to implicira da treba da se čuvate ishitrenih odluka i naglih poteza kako se ne biste našli u nezavidnom položaju. Budućnost će biti turbulentna, pa ćete morati da budete vrlo oprezni kako ne biste dodatno zakomplikovali situaciju.

Ukoliko ste vatru uočili bliže vrhu šolje i levo od mesta pijenja to znači da bi vas neko mogao iznenaditi gestom, poklonom i slično. Možda od te osobe nikad ne biste očekivali nešto tako lepo, međutim, shvatićete da ste ga/je pogrešno procenili.

Vatra u otisku prsta za želju

Narodno predanje kaže da se iz otiska prsta u šolji kafe može doći do odgovora da li će se neke želje ispuniti ili ne. Ukoliko ste odlučili da okušate sreću, povedite računa o tome da svoju želju utisnete pravim prstom u šolju. Ako ste želju utisnuli pogrešnim prstom nećete dobiti verodostojno tumačenje.

  • Kada se želje tiču porodice u šolju se utiskuju palcem. Vatra u otisku palca može da bude znak da će vam se želja ostvariti ukoliko budete bili spremni na kompromise.
  • Za želje koje se odnose na posao, tj. karijeru u šolji se ostavlja otisak kažiprsta. Ako ste u otisku kažiprsta videli vatru to implicira da morate da budete proaktivni ukoliko želite da vaša želja postane stvarnost.
  • Srednjim prstom se u šolju utiskuju želje koje se tiču intimnog, tj. erotskog života. Vatra u otisku srednjeg prsta je znak sigurnog ostvarenja želje.
  • Ukoliko ste zaželeli nešto što se odnosi na emocije, tačnije na ljubav tada u šolji ostavljate otisak prstenjaka. Ako se u tom otisku pojavila vatra moguće je da će vam se želja ispuniti.
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje vezane za zdravlje. Na žalost, vatra u otisku malog prsta ne nagoveštava ostvarenje želje u bližoj budućnosti.

Alternativno tumačenje vatre u šolji kafe

Drugi način da saznate simboliku oblika u šolji kafe jeste po njihovoj boji. Vatra u šolji može da bude ispunjena tj. crna ili prazna tj. bela. Ako nije ni sasvim crna, a ni potpuno bela tumači se boja koje ima više.

Značenje crne vatre

Crna vatra u šolji kafe ukazuje na to da morate da pronađete način da kanališete negativnu energiju koju osećate kako biste sačuvali svoje mentalno, pa i fizičko zdravlje.

Značenje bele vatre

Bela vatra znači da ste skloni panici i da zbog toga vrlo često donosite loše odluke.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts