Vulkan u šolji kafe – simbolika i značenje

Vulkan u talogu od kafe u šolji

Oblik vulkana u talogu kafe najčešće je povezan sa nekim negativnim emocijama, poput besa ili frustracije. Može da najavi svađu u skoroj budućnosti. Ipak, tumačenje se često razlikuje u zavisnosti od toga da li ste vulkan videli u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, odnosno desno ili levo od mesta gde su usne doticale šolju.

Značenje oblika može da se i tumači po njihovoj boji. U tom slučaju, crni tj. obojeni vulkan i beli tj. prazni vulkan se ne interpretira isto. O ovoj alternativnoj metodi tumačenja će više biti reči u nastavku teksta.

Prema narodnom verovanju, iz otiska prsta u šoljici kafe može da se dođe do odgovora da li će se neke želje ispuniti ili ne. Postoje jasna pravila kako se želja utiskuje u šolju i kako se tumači figura koja se u tom otisku pojavila. Ovoj temi ćemo se detaljno posvetiti kasnije.

Detaljno tumačenje vulkana u šolji kafe

Da biste dobili što preciznije tumačenje vulkana u ostatku kafe u šolji, potrebno je da odredite njegovu poziciju u šolji. Ako se vulkan pojavio bliže dnu šolje, njegova simbolika je vezana za prošlost. Kada vulkan uočite blizu sredine šolje, značenje se tiče sadašnjosti. Vulkan u talogu najavljuje buduće događaje ukoliko se pojavi bliže vrhu šolje. O koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti, odnosno budućnosti se radi zavisi od emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Osim toga, mesto pijenja igra značajnu ulogu u tumačenju simbola u šolji. Ukoliko ste vulkan videli levo od mesta gde su usne dodirivale šolju, značenje je negativno. Kada se pojavi desno od mesta pijenja, simbolika je pozitivna.

Ako ste u šolji videli kako iz vulkana izlazi dim, mogući su problemi u komunikaciji, a ako je iz vulkana izbijala lava to može da bude znak da će se neka debata pretvoriti u svađu i dovesti do toga da prekinete kontakt sa sagovornikom.

Vulkan pri dnu šolje

Figura vulkana u prvoj trećini šolje i levo od mesta pijenja ukazuje na to da se kajete što ste rečima ili delima u prošlosti nekoga povredili. Ta osoba to nije zaslužila, a vi se niste baš potrudili da mu/joj se izvinete. Možda je sada već kasno da se o tome raspravlja.

Kada se vulkan pojavi u prvoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da ste zahvaljujući staloženosti i razumu uspeli da sprečite neki konflikt. Verovatno niste naseli na uvrede i provokacije, a trebalo bi da zbog toga budete ponosni na sebe.

Vulkan u sredini šolje

Ukoliko ste vulkan uočili u drugoj trećini šolje i levo od mesta gde su usne doticale šolju to može da bude znak da ste nervozni ili razočarani. Osećate stres i frustraciju, a što je najgore, kanališete ih na pogrešan način. Pozabavite se ličnim „demonima“ kako ne biste ugrozili odnos sa ljudima koji vam veoma znače.

Oblik vulkana u sredini šolje i desno od mesta pijenja znači da vam je laknulo jer ste barem delimično rešili neki problem. Verovatno se duže vreme mučite time i plašili ste se da će situacija da eskalira. Međutim, uspeli ste da to sprečite.

Vulkan pri vrhu šolje

Ako ste vulkan videli bliže vrhu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to, na žalost, nije dobar znak. Vulkan na ovoj poziciji najavljuje svađe, rasprave, pa i potpuni prekid komunikacije s osobama koje su vam bliske ili od kojih zavisite.

Vulkan u trećoj trećini šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da bi trebalo da poradite na sebi, tj. da ispitate neke svoje stavove kako se u budućnosti ne biste našli u većem problemu. Ovaj oblik na ovoj poziciji može da nasluti i finansijske probleme.

Vulkan u otisku prsta za želju

Iz otiska prsta u šoljici kafe se, po usmenom predanju može iščitati da li će se neke želje ostvariti ili ne. Pri tome je bitno da znate kojim prstom da utisnete svoju želju u šolju. Ako je želja utisnuta pogrešnim prstom, ni tumačenje ne može da bude verodostojno.

  • Za želje koje se odnose na decu ili porodicu, u šolji se ostavlja otisak palca. Vulkan u otisku palca, na žalost, ne predviđa ostvarenje želje u skorijoj budućnosti.
  • Kada se želje tiču posla, tj. karijere tada se u šolju utiskuju kažiprstom. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli vulkan to može da bude znak da će vam se želja ispuniti, ali uz određene žrtve i odricanja.
  • Srednjim prstom se u šolju utiskuju želje vezane za erotski, tj. seksualni život. Ako ste u tom otisku videli vulkan vaša želja će se sigurno ostvariti.
  • Ukoliko se želje odnose na ljubav, tada se u šolju utiskuju prstenjakom. Vulkan u otisku prstenjaka može da bude znak da će se želja ispuniti.
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje vezane za zdravlje. Na žalost, vulkan u otisku malog prsta znači da je ostvarenje vaše želje „na dugom štapu“.

Alternativno tumačenje vulkana u šolji kafe

Znakovi u šolji kafe mogu da se tumače i po boji oblika koji ste u njoj videli. Figure su obično prazne tj. bele ili ispunjene tj. crne. Ukoliko vulkan koga ste u svojoj šolji uočili nije ni skroz crn, a ni potpuno beo, tumačiće se boja koje ima više.

Značenje crnog vulkana

Crni vulkan u šolji kafe obično odražava emocionalno stanje osobe kojoj se gleda u šolju. On je znak da niste raspoloženi ili da ste prilično ljuti zbog nečega ili na nekoga.

Značenje belog vulkana

Beli vulkan u šolji kafe ukazuje na to da ćete uspeti da kontrolišete negativne emocije, tj. da ih usmerite na nešto korisno.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts