Ekran u šolji kafe – simbolika i značenje

Ekran u talogu kafe u šolji nije baš često zastupljen oblik, a tumačenje ovakvih motiva zavisi od nekoliko faktora. Interpretacija je uglavnom uslovljena pozicijom u šolji na kojoj se ekran našao. Različito se tumači ukoliko ste ga uočili bliže dnu, sredini ili vrhu šolje. Pored toga, bitno je i da li se ekran ukazao levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju.

Alternativna metoda tumačenja figura u šolji kafe zasnovana je na njihovoj boji. Pri tome je bitno razlikovati beli i crni ekran, odnosno ispunjeni tj. prazni oblik u talogu kafe. Više o značenju belog, tj. crnog ekrana možete potražiti u nastavku članka.

Iz otiska prsta se, prema narodnom verovanju može saznati da li će se neka želja ostvariti ili ne. Postoje pravila kojih treba da se držite da biste dobili jasan odgovor. O tome više možete da pročitate u podnaslovu „Ekran u otisku prsta za želju“.

Detaljna interpretacija ekrana u šolji kafe

Da biste dobili što detaljnije i jasnije tumačenje oblika ekrana u talogu kafe, morate da odredite poziciju u šolji gde se ta figura našla. Ako ste ekran uočili u prvoj trećini šolje, značenje je povezano sa prošlošću. Ukoliko se ekran pojavio u drugoj trećini šolje, tj. u njenoj sredini, njegova simbolika se tiče sadašnjosti. Ekran u trećoj trećini šolje može da bude najava nekih budućih događaja. Od emocija osobe kojoj se gleda u šolju zavisi da li se značenje odnosi na bližu ili dalju prošlost tj. budućnost.

Pored navedenog, na simboliku utiče i mesto pijenja. Ako se ekran pojavio levo od mesta gde su usne doticale šolju, njegova simbolika je manje-više negativna. Ukoliko ste ekran videli desno od mesta pijenja značenje je uglavnom pozitivno.

Ako je ekran u šolji bio prazan to implicira da ćete uskoro morati da donesete neku bitnu odluku. Ovo bi moglo da promeni dalji tok vašeg života. Ukoliko su se na ekranu našle neke slike, to može da bude znak da ste pod snažnim uticajem vrlo dominantne i nametljive osobe. Razbijen ekran u šoljici kafe ukazuje na to da bi vas neko uskoro mogao duboko povrediti i razočarati.

Ekran bliže dnu šolje

Ukoliko ste ekran uočili u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to implicira da ste zarobljeni u prošlosti. Kajete se zbog nekih odluka ili poteza i zato se stalno vrtite u „začaranom krugu“. Ne obmanjujte sami sebe, nego naučite na greškama i krenite dalje.

Oblik ekrana pri dnu šolje i desno od pozicije gde su je usne dodirivale ukazuje na to da ste u prošlosti ostavili snažan utisak na nekoga. Nemojte se iznenaditi ukoliko vas pozove na ljubavni sastanak ili vam ponudi dobar posao.

Ekran u sredini šolje

Kada se ekran pojavi u drugoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to implicira da ste zabrinuti za blisku osobu. Moguće je da član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja ima problem koji ne želi da podeli sa vama. Razmislite o tome da možda samo želi da vas poštedi i da vas zaštiti.

Ako ste ekran videli u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale to implicira da ste zbog nekih poteza u fokusu. Ljudi o vama pričaju uglavnom lepe stvari. Na one negativne ne treba da se obazirete zato što su takve priče samo posledica ljubomore, zavisti i sujete.

Ekran bliže vrhu šolje

Ukoliko ste ekran uočili u trećoj trećini šolje i levo od pozicije gde su je usne doticale to znači da imate tremu. Moguće je da pokušavate nekome da se dokažete ili dopadnete. Doživljavate to kao pokušaj da prodate samog tj. samu sebe, premda ste potpuno u krivu. Pokažite šta znate, to je jedini način da napredujete.

Ekran u trećoj trećini šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da biste u bliskoj budućnosti mogli imati mnogo uspeha u profesionalnom ili privatnom životu. Pred vama je vrlo lep period prepun interesantnih događaja i susreta.

Ekran u otisku prsta za želju

Narodno predanje kaže da se iz otiska prsta u talogu kafe može prepoznati da li će se neka želja ostvariti ili ne. Bitno je da znate kako se pravilno utiskuje želja u šolju kako biste dobili tačan i jasan odgovor na pitanje koje vas muči.

  • Ukoliko se vaša želja tiče porodice, dece ili bližih rođaka, tada ćete je u šolju utisnuti palcem. Ekran u otisku palca predviđa ostvarenje želje u bližoj budućnosti.
  • Kada se želja odnosi na profesionalni život, u šolju se utiskuje kažiprstom. Ako ste u otisku kažiprsta videli ekran želja će se ispuniti ukoliko budete spremni na veće žrtve i na izlazak iz vlastite zone komfora.
  • Otisak srednjeg prsta se u šolji ostavlja za želje koje se tiču seksualnog života. Ukoliko se u tom otisku pojavio ekran to može da bude znak da će vam se želja ispuniti, ali ne s osobom koja vam je trenutno u glavi.
  • Prstenjakom se u šolju utiskuju želje vezane za ljubavne odnose. Ekran u otisku prstenjaka najavljuje ostvarenje želje.
  • Ako se vaše želje tiču ličnog zdravlja ili zdravlja bliske osobe, u šolju ih utiskujete malim prstom. Ekran u otisku malog prsta, na žalost, ne nagoveštava ostvarenje želje u skorijoj budućnosti.

Tumačenje crnog i belog ekrana u šolji kafe

Drugi način da saznate šta se krije iza figura u talogu kafe jeste da se fokusirate na njihovu boju. Oblici u šoljici su uglavnom crni tj. ispunjeni ili beli tj. prazni. Ukoliko ekran koji ste videli nije ni skroz crn, a ni potpuno beo, tumači se boja koja dominira.

Značenje crnog ekrana

Crni ekran u talogu kafe ukazuje na to da vam nedostaje dobra organizacija i mnogo discipline da biste ostvarili svoje ciljeve. Ne možete da sedite skrštenih ruku, niti da improvizujete u situacijama koje traže ozbiljan pristup.

Značenje belog ekrana

Beli ekran u ostacima kafe u šolji može da bude znak da vaše vreme tek dolazi. Nemojte da se predajete niti da „zabijate glavu u pesak“. Potrudite se da iz situacije u kojoj se trenutno nalazite izvučete najbolje što možete.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts