Značenje i simbolika žira u šolji kafe

Ako ste u talogu kafe uočili žir to može da bude znak da žudite za nečijom pažnjom. Osoba koja vam se dopada vas verovatno ignoriše i to izaziva frustraciju.

Ipak, žir u šolji može da ima više različitih tumačenja, kada se uzme u obzir položaj u šoljici na kome se ukazala.

Ne interpretira se na isti način kada ovu životinju vidite u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, odnosno, levo ili desno od mesta gde su je usne dodirivale.

Simboliku žira u talogu kafe možete da iščitate i ukoliko se fokusirate na njegovu boju. Oblici u šolji mogu da budu ispunjeni tj. crni ili prazni tj. beli.

Više o ovoj alternativnoj metodi tumačenja pronaći ćete  u podnaslovu „Šta simboliše crni, a šta beli žir u šolji?“.

U delu teksta pod naslovom „Žir u otisku prsta za želju“ dobićete detaljno uputstvo kako da iz otiska prsta u talogu kafe saznate da li će vam se ostvariti neka želja.

Precizno tumačenje žira u šolji

Za što detaljniju interpretaciju žira u ostacima kafe u šolji, važno je da obratite pažnju na nekoliko detalja.

Ako ste žir videli bliže dnu šolje, značenje se odnosi na prošlost. Kada se žir pojavi u sredini šolje, tumačenje se tiče sadašnjosti, a ukoliko ste ovu figuru videli bliže vrhu šolje, ona može da najavi nešto što će se događati u budućnosti.

O koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti tj. budućnosti je reč zavisi od sećanja, iskustava i emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Na interpretaciju utiče i mesto pijenja. Ako ste žir primetili levo od pozicije gde su je usne dodirivale značenje je uglavnom negativno. Kada se žir pojavi desno od mesta pijenja to nosi pozitivnu simboliku.

Kao što i sami znate, žir je specifična figura i teško je možete zameniti sa nekom drugom figurom koja se pojavila u šolji kafe.

Mali žir ukazuje na ljubavne probleme, a veliki na izazove koji se tiču posla. Dva žira u talogu kafe najavljuju novu ljubav.

Ako ste, osim ove figure u šoljici videli još nešto, moguće je da imate suparnika tj. suparnicu.

Žir u donjoj trećini šolje

Ako se oblik žira pojavi bliže dnu šolje i levo od pozicije pijenja to implicira da ste zbog tvrdoglavosti, straha i sujete u prošlosti propustili priliku da budete srećni.

Niste želeli da nekome priznate svoja osećanja i sada je suviše kasno da to učinite.

Ukoliko ste žira videli pri dnu šolje i desno od mesta pijenja to znači da vam je drago što je neko, barem na kratko, bio deo vašeg života.

Moguće je da imate lepa sećanja na poznanika tj. poznanicu, kolegu tj. koleginicu ili bivšeg partnera tj. partnerku sa kojim niste bili dugo, ali vam je bilo zabavno.

Žir u drugoj trećini šolje

Kada u sredini šoljice i levo od pozicije gde su je usne dodirivale vidite žir to znači da ste nesrećni jer osoba koja vam se dopada ne obraća pažnju na vas.

Možda bi trebalo da promenite strategiju delovanja, jer ovo što sada radite očito ne donosi rezultate. On tj. ona nije veliki ljubitelj agresivnog pristupa ljudima.

Žir u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale može da bude znak da se polako rešavate duboko ukorenjenih strahova i kompleksa.

U nekom trenutku ćete možda početi da volite sebe onakvog tj. onakvu kakav/a jeste.

Žir u gornjoj trećini šolje

Ako ste žir videli pri vrhu šolje i levo od pozicije pijenja to najavljuje manje probleme u bliskoj budućnosti.

Suočićete se s izazovima, ali ćete ih rešavati bez mnogo muke i brige. Verovatno će vam podršku pružiti osoba od koje to nikad ne biste očekivali.

Žir bliže vrhu šolje i desno od mesta gde su je usne doticale ukazuje na to da bi vas uskoro nešto moglo zaista obradovati.

Moguće je da će vas osoba prema kojoj gajite simpatije pozvati na piće. Premda ćete imati užasnu tremu, radovaćete se tom susretu.

Žir u otisku prsta za želju

Kaže se da se iz otiska prsta u ostacima kafe u šolji može naslutiti odgovor na pitanje da li će neke želje da se ostvare ili ne.

U nastavku vam donosimo instrukcije kako da pravilno utisnete želju kako biste dobili jasan odgovor.

  • Ukoliko je vaša želja vezana za decu, kuću ili porodicu tada treba da ostavite otisak palca u talogu kafe. Ako se u otisku palca pojavi žir to je znak da će se želja ostvariti.
  • Iz otiska kažiprsta u šolji možete da saznate da li će vam se ispuniti želja vezana za profesionalni život. Kada se u otisku kažiprsta pojavi žir to implicira da će se ono što želite dogoditi samo ukoliko ne odustanete od svojih ciljeva.
  • Ako je vaša želja vezana za seks tj. erotski život, tada je u talog kafe utiskujete srednjim prstom. Ukoliko se u tom otisku pojavi žir to, na žalost, ne najavljuje ispunjenje želje u skorijoj budućnosti.
  • Otisak prstenjaka ostavljate u šolji kada poželite nešto što se tiče ljubavnog života. Ako u otisku prstenjaka vidite žir to implicira da se vaša želja neće brzo ostvariti.
  • Malim prstom u talog utiskujete želju vezanu za zdravlje. Ukoliko se u tom otisku pojavi žir to implicira da vaša želja ima velike šanse da se uskoro ispuni.

Šta simboliše crni, a šta bela žir u šolji?

Do skrivene simbolike oblika u šoljici kafe može da se dođe na još jedan način. Druga metoda zasniva se na boji oblika u talogu. Figura može da bude crna tj. ispunjena ili bela tj. prazna. Za tumačenje žira uzimate boju koja u šolji dominira.

Značenje crnog žira

Ako ste u šoljici kafe videli žir na kojoj preovladavaju tamni tonovi to može da bude znak ljubavnog razočarenja.

Verovatno će vas voljena osoba povrediti i zbog toga ćete teško moći ponovo da se nekome prepustite kao što ste se prepustili njemu tj. njoj.

Značenje belog žira

Ukoliko su na žiru koju ste u šolji videli dominirali svetli tonovi to implicira da imate obožavaoca.

Nekome se dopadate, ali se plaši da vam to prizna. Ako obratite pažnju shvatićete o kome tj. o čemu se radi.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts