Foka u šolji kafe – značenje i simbolika

Oblik foke u ostacima kafe u šolji može da ima više različitih značenje u zavisnosti od mesta u šolji gde ste videli foku. Ne tumači se isto ako se ova figura pojavila u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, a na interpretaciju utiče i to da li se ste foku videli levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju.

Simbolika oblika u šolji kafe može da se otkrije i po njihovoj boji. Figura u talogu kafe je uglavnom prazna tj. bela ili ispunjena tj. crna, a o ovom alternativnom načinu tumačenja figura u šoljici će više biti reči kasnije u tekstu.

Prema narodnom verovanju iz otiska prsta u šolji kafe u kome ste uočili foku može da se dobije odgovor na pitanje da li će neka želja da postane stvarnost ili ne. Pri tome moraju da se ispoštuju određena pravila.

Detaljno tumačenje foke u šolji kafe

Foka u ostacima kafe u šolji najčešće simbolizuje prilagodljivost kao glavnu osobinu onoga kome se gleda u šolju. Međutim, da bi tumačenje bilo precizno potrebno je da se odredi položaj figure u šoljici.

Ako ste foku videli u prvoj trećini šolje tada je njeno značenje povezano sa prošlošću. Foka u drugoj trećini šolje odnosi se na sadašnjost, a ukoliko ste je videli u trećoj trećini šolje, dakle bliže njenom vrhu ona najavljuje neke buduće događaje.

O koliko dalekoj ili bliskoj prošlosti tj. budućnosti je reč zavisi od osećanja osobe kojoj se gleda u šolju.

Osim toga, bitan faktor je i mesto pijenja. Ako ste foku uočili levo od mesta gde su usne doticale šolju, značenje je uglavnom negativno. Ukoliko se ovaj oblik pojavio desno od mesta pijenja to nosi pozitivna značenja.

Foka u prvoj trećini šolje

Ukoliko ste foku videli bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to implicira da vam je žao što ste u prošlosti zbog svoje tvrdoglavosti i sujete izgubili dragu osobu. Verovatno je prekasno da bilo šta promenite, ali ipak možete da naučite lekciju.

Ako se foka pojavila u prvoj trećini šolje i desno od mesta pijenja to znači da ste ranije doneli mudru odluku i da vam nije žao što niste poslušali druge ljude nego svoju intuiciju.

Foka u drugoj trećini šolje

Kada foku vidite negde na sredini šolje i levo od mesta pijenja to znači da ste u dilemi. Moguće je da ste se našli na prekretnici i da ne znate kojim putem da krenete. Zapitajte se šta zapravo želite, pa će vam biti lakše da donesete odluku.

Foka u drugoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale je znak da ste prilagodljiva osoba. Zahvaljujući ovoj osobini možete dobro da se snađete u svakoj situaciji. To kako „plivate“ kroz izazove i probleme je za poštovanje i divljenje.

Foka u trećoj trećini šolje

Ako ste videli foku bliže vrhu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to predstavlja upozorenje. Moguće je da će vas sujeta udaljiti od nekih ljudi koji su vam važni. Budite spremni na kompromis i pokažite razumevanje prema osobi sa kojom trenutno niste u dobrim odnosima.

Foka u trećoj trećini šolje i desno od mesta pijenja znači da nema razloga za paniku. Budućnost donosi neke vrlo lepe i pozitivne promene. Mnogo toga će vrlo brzo „leći na svoje mesto“, a život će vam se promeniti na bolje.

Foka u otisku prsta za želju

Iz otiska prsta u ostacima kafe u šolji može da se protumači da li će se neka želja ostvariti ili ne. Pri tome je bitno da znate kako da pravilno unesete svoju želju u šoljicu. Ukoliko je želja utisnuta pogrešnim prstom, ni odgovor na pitanje koje vas interesuje neće biti jasan.

  • Ako su vaše želje vezane za ukućane, porodicu, decu ili roditelje tada u talogu kafe ostavljate otisak palca. Ukoliko se u tom otisku pojavila foka moguće je da će vam se želja vrlo brzo ostvariti.
  • Otisak kažiprsta ostavljate u šolji za želje koje se tiču profesionalnog života, tj. karijere. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli foku to implicira da će vaša želja postati stvarnost, ali nakon zaista mnogo truda, rada i odricanja.
  • Ako se vaša želja odnosi na erotski deo vašeg života utiskujete je u šolju srednjim prstom. Oblik foke u tom otisku ukazuje na ispunjenje želje u daljoj budućnosti.
  • Želju koja se tiče ljubavnog života u talogu kafe utiskujete prstenjakom. Ako se u otisku prstenjaka pojavila foka moguće je da se vaša želja nikad neće ostvariti. S vremenom ćete uvideti da je tako najbolje za vas.
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje vezane za zdravlje. Foka u otisku malog prsta ukazuje na to da će vaša želja postati stvarnost, ali ne tako brzo kao što možda očekujete.

Alternativno tumačenje foke u šolji kafe

Postoji još jedan način da otkrijete značenje oblika koji se pojavio u talogu kafe. Ova alternativna metoda je zasnovana na boji figure. Dakle, oblik može da bude crn tj. ispunjen ili beo tj. prazan.

Ako foka u vašoj šoljici nije ni potpuno crna, niti potpuno bela za tumačenje se uzima boja koje ima više.

Značenje crne foke

Crna foka je vrlo pozitivan simbol. Ona najavljuje neke važne događaje u životu osobe kojoj se gleda u šolju, ali nosi poruku da se bez hrabrosti i spremnosti na rizik neki ciljevi nikad neće ostvariti.

Značenje bele foke

Ako ste u šoljici videli belu foku to je znak da pored sebe imate osobu na koju uvek možete da se oslonite. Potrudite se da je ne izgubite.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts