|

Šta znači cvet u šolji kafe?

Cvet u talogu od kafe u šolji

Motiv cveta je relativno često zastupljen u talogu kafe, a njegovo tumačenje se razlikuje u zavisnosti od toga da li ste cvet videli u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje. Takođe, bitno je i da li se ovaj simbol našao levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Alternativna metoda čitanja znakova u šolji kafe bazirana je na boji figure. Ispunjene tj. crne figure i prazne tj. bele figure ne moraju uvek da nose istu simboliku.

Pored toga, veruje se da se iz otiska prsta u šoljici kafe može naslutiti da li će se neka želja ostvariti ili ne. O tome kako da prepoznate odgovor na pitanja koja vas muče više ćete saznati u nastavku teksta.

Simbolika cveta u šolji kafe

Cvet je figura koja simboliše uspeh, blagostanje, dobrobit, promene na poslovnom ili ljubavnom planu. Sa druge strane, ova cvet može da nasluti i neke, ne tako lepe događaje. Sve to zavisi od njegovog položaja u šolji kafe. Ako ste videli cvet pri dnu šolje njegovo značenje je povezano sa prošlošću. Cvet u sredini šolje obično ima veze sa sadašnjošću, dok cvet bliže vrhu šolje najavljuje buduća dešavanja.

O koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti, tj. budućnosti govorimo zavisi isključivo od osobe kojoj se gleda u šolju, tj. njenih osećanja.

Pozicija levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju takođe igra značajnu ulogu. Leva strana šolje često ima negativno, dok desna nosi pozitivna značenja.

Ako ste u šolji videli dva cveta to simbolizuje veće promene kada je ljubavni život u pitanju. Buket cveća ukazuje na druženje sa dragim ljudima. Ukoliko je cvet u šolji bio uveo to je znak tuge, kajanja ili neuspeha.

Cvet pri dnu šolje

Ukoliko ste cvet videli u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da vam neko nedostaje ili da ste nostalgični. Možda ste izgubili osobu koja vam je u određenom trenutku mnogo značila. Obnovite kontakt ukoliko za tako nešto postoji mogućnost.

Figura cveta bliže dnu šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da će posledice odluka koje ste u prošlosti doneli biti dobre zato što su vaši koraci bili posledica dubokog promišljanja, a ne samo osećanja ili intuicije.

Cvet u sredini šolje

Ako se cvet pojavi u drugoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to može da bude znak da sumnjate u nekoga ili nešto. Verovatno se partner tj. partnerka u poslednje vreme ponaša neobično, pa ste počeli da mislite da vam nešto krije. Ne optužujte ga/je ni za šta bez dokaza.

Kada vidite cvet u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale to znači da ste ponosni na sebe. Prolazite kroz turbulentan period, međutim, dobro se nosite sa svim izazovima. Zahvaljujući pozitivnom razmišljanju, rešićete mnoge stvari koje vas trenutno opterećuju.

Cvet bliže vrhu šolje

Oblik cveta u trećoj trećini šolje i levo od mesta pijenja znači da se napredak kome se nadate neće baš brzo dogoditi. Moguće je da ćete u nešto morati da uložite još mnogo energije i strpljenja da bi donelo rezultate. Verujte u sebe!

Ukoliko se cvet pojavio u trećoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale to najavljuje veći uspeh u bliskoj budućnosti. Neke kockice će napokon da se slože onako kako vama odgovara. Osetićete olakšanje, a popraviće se mnogo toga, kako na profesionalnom, tako i na emotivnom planu.

Cvet u otisku prsta za želju

Usmeno predanje kaže da se iz otiska prsta u ostacima kafe u šolji može doći do odgovora na pitanje da li će neka želja da postane stvarnost. Ako ste odlučili da na ovaj način otkrijete šta vam sudbina donosi, povedite računa o tome kojim prstom utiskujete svoju želju u šolju. Ukoliko se želja utisne pogrešnim prstom interpretacija neće biti tačna.

  • Za želje koje se tiču dece ili porodice u šolji se ostavlja otisak palca. Cvet u otisku palca može da nagovesti ostvarenje želje u bližoj budućnosti.
  • Kada se želje odnose na posao, tj. karijeru tada se u šolju utiskuju kažiprstom. Ako ste u otisku kažiprsta videli cvet to implicira da će vam se želja ispuniti.
  • Ukoliko su vaše želje vezane za seksualni, tj. erotski život tada ih u šolju utiskujete srednjim prstom. Cvet u ovom otisku najavljuje ostvarenje želje, ali u daljoj budućnosti.
  • Otisak prstenjaka se u šolji ostavlja za želje koje se tiču ljubavi. Ako ste u otisku prstenjaka videli cvet moguće je da će vaša želja postati stvarnost.
  • Ako ste zaželeli nešto što se odnosi na vaše, ili zdravlje drage osobe tada u šolji ostavljate otisak malog prsta. Ukoliko se u tom otisku pojavio cvet to implicira da se vaša želja neće ostvariti tako skoro.

Alternativno tumačenje cveta u šolji kafe

Oblike u šolji kafe možete interpretirati na još jedan način. Alternativno tumačenje podrazumeva tumačenje zasnovano na boji figure. Oblici u šolji su uglavnom crni tj. ispunjeni ili beli tj. prazni. Ako cvet koji ste u šolji videli nije ni sasvim crn, a ni potpuno beo tumačiće se boja koja prevladava.

Značenje crnog cveta

Crni cvet u šolji kafe simboliše blagostanje. Ova figura može da nagovesti vrlo lepe promene u životu osobe kojoj se gleda u šolju.

Značenje belog cveta

Ukoliko ste u šolji videli beli cvet to najavljuje sreću u ljubavi. Osobe koje su dugo same bi u bližoj budućnosti mogle pronaći svoju srodnu dušu.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts