List u šolji kafe – tumačenje i skrivena simbolika

Oblik lista u talogu kafe može da ima pozitivno i negativno značenje. U opštem smislu list u šolji najavljuje dobitak iz dobrog prijateljstva ili stabilnost u budućnosti osobi kojoj se gleda u šolju. Ipak, tumačenje nije tako jednostavno kada se uzme u obzir pozicija ovog oblika u šolji kafe.

Ne interpretira se na isti način kada se list nađe u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, tj. levo ili desno od mesta gde su je usne dodirivale.

Druga metoda tumačenja simbolike oblika u šolji kafe zasnovana je na njegovoj boji. Objašnjenju ovog alternativnog načina tumačenja ćemo se posvetiti kasnije u tekstu.

Narodno verovanje kaže da se iz otiska prsta u šolji kafe može otkriti da li će neke želje da se ostvare ili ne. Kasnije ćemo se posvetiti pravilima koja trebaju da se slede da bi odgovor bio što jasniji i konkretniji.

Detaljno tumačenje lista u šolji

Da bi se precizno odredila simbolika lista u talogu kafe u šolji, potrebno je, pre svega, da se odredi položaj simbola u šoljici. Ako ste list videli bliže dnu šolje značenje se vezuje za prošlost. List u sredini šolje, u njenoj drugoj trećini ukazuje na sadašnjost, a ukoliko se list ukazao pri vrhu šolje tada najavljuje nešto što bi se moglo desiti u budućnosti.

O koliko dalekoj ili bliskoj prošlosti tj. budućnosti je reč zavisi prvenstveno od emocionalnog stanja osobe kojoj se gleda u šolju.

I mesto pijenja igra značajnu ulogu. Kada list vidite levo od mesta gde su usne dodirivale šolju tumačenje je često negativno. Ako se list pojavio desno od mesta pijenja simbolika je pozitivna.

Veličina i vrsta lista ne igraju toliko značajnu ulogu. Više listova u šolji kafe može da najavi veći novčani dobitak. Vaše finansije bi se u narednom periodu mogle bitno popraviti.

List u donjoj trećini šolje

Ako list vidite bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to je znak da žalite zbog nečega što u prošlosti niste učinili. Moguće je da vas je strah sprečio da barem pokušate da ostvarite neke snove. Neka ovo posluži kao važna lekcija za ubuduće.

List pri dnu šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ćete zahvaljujući stečenim iskustvima u narednom periodu moći da profitirate.

List u sredini šolje

Ukoliko ste list uočili u sredini šolje i levo od mesta pijenja to je znak da se teško nosite sa promenama koje vam se dešavaju. Imate velike padove, kada su moral i motivacija u pitanju zato što vam nedostaje samopouzdanja.

Kada se list pojavi u drugoj trećini šolje i desno od mesta pijenja to implicira da ste zadovoljni rezultatima svog rada. Moguće je da ste nedavno nešto završili i dobili pohvale za to, pa ste i sami shvatili koliko zaista vredite.

List bliže vrhu šolje

Ako su se obrisi lista pojavili bliže vrhu šolje i levo od mesta pijenja to ukazuje na manje izazove u periodu koji sledi. Možda ćete morati da pristanete na kompromise koji vam se ne dopadaju.

List pri vrhu šolje i desno od mesta gde su je usne doticale znači da ćete profitirati zahvaljujući nekom prijateljstvu ili poznanstvu. Moguće je da će vam neko pomoći da pronađete tj. promenite posao ili da rešite neki drugi problem.

List u otisku prsta za želju

Narodno predanje kaže da se iz otiska prsta u talogu kafe u šolji može naslutiti da li će se neka želja ostvariti ili ne. Da bi odgovor na vaše pitanje bio jasan, važno je da znate kojim prstom se u šolji utiskuju koje vrste želja.

  • Ako se vaša želja odnosi na porodicu, ukućane ili decu tada u šolji ostavljate otisak palca. List u otisku palca naslućuje ostvarenje želja ako se i vi i ljudi oko vas dovoljno potrude.
  • Ukoliko se želja tiče profesionalnog života, posla ili karijere ona se u šolju utiskuje kažiprstom. Kada se u otisku kažiprsta pojavi list to implicira da ćete svoju želju ostvariti uz pomoć drugih ljudi.
  • Za želje koje se odnose na seksualne odnose, tj. intimni život u talogu kafe se ostavlja otisak srednjeg prsta. List u otisku srednjeg prsta, na žalost, ne najavljuje ispunjenje želje u skorijoj budućnosti.
  • Prstenjakom se u šolju utiskuju želje vezane za ljubav, tj. emotivni život. Ako ste u otisku videli list to može da bude znak da će se želja ispuniti brže nego što očekujete.
  • Ukoliko ste poželeli nešto što se tiče zdravlja, u šolji ostavljate otisak malog prsta. List u otisku malog prsta je znak da će vaša želja postati stvarnost.

Alternativno tumačenje lista u šolji

Postoji još jedna metoda čitanja simbolike oblika u šolji. Ona je zasnovana na tumačenju po boji figure koju ste u talogu videli. List u šolji može da bude crn tj. ispunjen ili beo tj. prazan. Ukoliko oblik nije ni sasvim crn, a ni sasvim beo, za tumačenje se uzima boja koje ima više.

Značenje crnog lista

Crni list u šolji kafe najavljuje neke vrlo lepe promene u životu osobe kojoj se gleda u šolju. Možda ćete promeniti posao, mesto stanovanja ili će se nešto pozitivno dogoditi u vašem ljubavnom životu. U svakom slučaju, crni list u talogu kafe najavljuje dobre stvari u bližoj budućnosti.

Značenje belog lista

Beli list u šolji kafe ukazuje na to da ste previše negativni. Imate mnogo razloga za sreću i zadovoljstvo, a vi samo razmišljate o lošim stvarima koje su vam se dogodile.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts