Zmija u šolji kafe – značenje i simbol

Zmija u talogu od kafe u šolji

Figura zmije u talogu kafe najčešće se povezuje sa opasnošću, izdajom, intrigama, mržnjom, rivalstvom i slično. Međutim, tumačenje se razlikuje u zavisnosti od pozicije u šolji gde ste videli zmiju. Različito značenje ovaj oblik ima kada se nađe bliže dnu, sredini ili vrhu šolje. Pored toga, simbolika nije ista ako ste zmiju videli levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju.

Znakovi u šolji se mogu tumačiti i po boji oblika koji ste prepoznali. Crna tj. ispunjena figura ne mora uvek da ima isto značenje kao bela tj. prazna, ali o tome će više biti reči u nastavku teksta.

Prema narodnom verovanju iz otiska prsta u šolji kafe može da se nasluti da li će se nekome ostvariti želja. Pri tome postoji nekoliko pravila koja treba da se ispoštuju da bi odgovor bio verodostojan.

Detaljno tumačenje zmije u šolji kafe

Za precizno tumačenje zmije u talogu kafe bitno je da se obrati pažnja na nekoliko detalja, kao što je, na primer, položaj figure u šolji. Ukoliko ste zmiju videli bliže dnu šolje tada je njeno značenje vezano za prošlost. Ako se ovaj oblik pojavio u sredini šolje tada se tumači sadašnjost, a ukoliko ste zmiju videli bliže vrhu šolje tada se značenje tiče budućnosti. O koliko dalekoj prošlosti, tj. budućnosti je reč zavisi od osobe kojoj se gleda u šolju.

Tumačenje se razlikuje i po tome da li se zmija našla levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju. Leva strana najčešće ima negativno, dok desna nosi pozitivno značenje.

Zmija često simbolizuje opasnost, neprijateljstvo, intrige. Dve zmije nagoveštavaju razočarenje u nekoga, izdaju od strane bliskih ljudi. Ako ste u talogu videli veliku zmiju to ukazuje na klevetu, dok mala zmija znači da neko pokušava da naruši vašu reputaciju ili odnos s određenim ljudima.

Zmija u prvoj trećini šolje

Ukoliko ste zmiju videli bliže dnu šolje i levo od mesta pijenja to implicira da nekome niste oprostili izdaju ili prevaru. Moguće je da vas je nečije ponašanje razočaralo, pa ste razmišljali, čak i osveti. Trujući se tako negativnim osećanjima možete samo sebi da naškodite.

Ako se zmija pojavila u prvoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale to je znak da ste u prošlosti umeli da prepoznate opasnost i da ste odreagovali na pravi način. Zato ste sada potpuno mirni i bezbedni.

Zmija u drugoj trećini šolje

Kada zmiju vidite u sredini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to znači da neko gaji negativne emocije prema vama. Možda toj osobi niste ništa učinili, međutim, on tj. ona ne može da vas „smisli“. Ne obazirite se na to zato što i sami znate da se ne možete svima dopadati.

Zmija u sredini šolje i desno od mesta pijenja obično ukazuje na to da uživate nečiju podršku i zaštitu. Reč je o osobi na koju možete da računate u svakom trenutku. On tj. ona će učiniti sve kako biste vi bili srećni.

Zmija u trećoj trećini šolje

Ukoliko se zmija pojavila bliže vrhu šolje i levo od mesta pijenja to implicira da ćete u bliskoj budućnosti steći neprijatelje. Možda će to biti posledica nekih poslovnih poteza, ali je veća šansa da ćete se naći na udaru ljubomore. Budite vrlo oprezni i pazite kome se poveravate!

Ako ste zmiju videli u trećoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale to znači da ćete umeti da prepoznate ko je iskren prema vama, a čije namere nisu baš najbolje. Zahvaljujući jakoj intuiciji moći ćete da se zaštitite od opasnosti.

Zmija u otisku prsta za želju

Iz otiska prsta u šolji kafe možemo da naslutimo da li će se ostvariti neka želja ili ne. Važno je da znate kojim prstom da svoju želju utisnete u šolju kako biste dobiti što jasnije znakove, a samim tim i tumačenje.

  • Kada se želja tiče dece ili porodice tada je u šolju utiskujete palcem. Ako se u otisku palca pojavila zmija to, na žalost, znači da se vaša želja neće ispuniti još neko vreme.
  • Otisak kažiprsta se u šolji ostavlja kada su želje vezane za profesionalni život, tj. karijeru. Ukoliko se u tom otisku pojavila zmija to implicira da će vam se želja ostvariti ako budete mudri i oprezni.
  • Ukoliko se vaša želja odnosi na erotski život tada u šolji ostavljate otisak srednjeg prsta. Ako ste u otisku srednjeg prsta ukazala zmija to znači da će vaša želja postati stvarnost u bližoj budućnosti.
  • Želje vezane za ljubav se u šolju utiskuju prstenjakom. Zmija u otisku prstenjaka obično je znak da postoje vrlo male šanse da će se vaša želja ostvariti.
  • Ako se ono što želite tiče vašeg ili zdravlja bliske osobe tada ćete ostaviti otisak malog prsta u šolji kafe. Ukoliko se u tom otisku pojavi zmija to implicira da će se vaša želja ispuniti.

Alternativno tumačenje zmije u šolji kafe

Simboliku figura u šolji kafe možete tumačiti i po njihovoj boji. Oblici u šolji mogu da budu crni tj. ispunjeni ili beli tj. prazni. Ako zmija nije bila ni skroz crna, a ni skroz bela, tada ćete se bazirati na tumačenje boje koja prevladava.

Značenje crne zmije

Crna zmija je obično znak da ste nekoga ili nešto pogrešno procenili. Možda bi trebalo još jednom da razmislite o tome da li ste svoje mišljenje zasnovali na znanju i iskustvu ili na pretpostavkama.

Značenje bele zmije

Bela zmija ukazuje na to da je neko neiskren prema vama. Moguće je da vas laže osoba sa kojom provodite mnogo vremena.

Za kraj je važno da napomenemo da gore navedena tumačenja nisu posledica naučnih istraživanja, nego narodnih verovanja. Svemu što ste pročitali verujete na ličnu odgovornost.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts