Patka u šolji kafe – simbolika i značenje

Patka u talogu od kafe u šolji

Značenje oblika u talogu kafe u šoljici može da bude različito u zavisnosti od metoda koje se primenjuju. Za tumačenje je važan položaj figure u šolji. Patka na dnu, sredini ili vrhu šolje ima različitu simboliku, baš kao i to da li se ovaj znak pojavio levo ili desno od mesta na kome su usne dodirivale šolju.

Znakovi u šolji kafe mogu da se tumače i u zavisnosti od toga da li su crni tj. ispunjeni ili beli, odnosno prazni.

Iz otiska prsta u talogu kafe možemo da saznamo da li će nam se neka želja ostvariti.

Oblik patke u šolji kafe je uglavnom neutralan simbol. Za tumačenje nije važna veličina ili vrsta patke, a dve ili više patki u šolji ukazuju na blagostanje.

Detaljno tumačenje patke u šolji kafe

Da bismo dobili što verodostojnije tumačenje simbola patke u talogu kafe, moramo da obratimo pažnju na nekoliko bitnih detalja. Ako ste patku videli na dnu, tj. u prvoj trećini šolje tada je njeno značenje vezano za prošlost. Kada se patka pojavi na sredini, tj. u drugoj trećini šolje tada je njena simbolika vezana za sadašnjost. Patka pri vrhu šolje uglavnom se odnosi na budućnost.

Pored navedenog, važno je i da li se figura patke pojavila levo ili desno od mesta pijenja. Leva strana često nosi negativna, a desna pozitivna značenja.

Patka u donjoj trećini šolje

Ukoliko ste patku videli u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su usne doticale šolju to simbolizuje neke nedovršene poslove iz prošlosti. Moguće je da vaš odnos sa nekom osobom nije do kraja razjašnjen i da vas to i dalje muči.

Ako se patka pojavila pri dnu šolje i desno od mesta pijenja to je znak da bi trebalo da budete ponosni na ono što ste do sada postigli. Imate razloga da se divite sami sebi, zato što vam u prošlosti nije bilo lako, ali ste uspeli da savladate prepreke i rešite veće probleme.

Patka u sredini šolje

Kada patku vidite u drugoj trećini šolje i levo od mesta gde su usne dodirivale šolju to implicira da ste u strahu. Verovatno ste se našli u dilemi ili pred nezahvalnim izazovom i ne znate kako da to rešite. Ne bi bilo loše da se o tome što vas muči posavetujete s osobom u koju imate poverenje.

Patka u sredini šolje i desno od mesta pijenja može da bude znak emocionalne ispunjenosti. Možda osećate nečiju ljubav, podršku, zahvalnost i ponos. To vas čini srećnom i zadovoljnom osobom.

Patka u gornjoj trećini šolje

Ako ste videli patku pri vrhu šolje i levo od mesta pijenja to znači da bi greške iz prošlosti vrlo brzo mogle da zakucaju na vaša vrata. Nema smisla da ono što ste napravili krijete od ljudi koji su vam važni. Štetu ćete umanjiti time što ćete biti iskreni prema njima.

Ukoliko se motiv patke pojavio blizu vrha šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale to najavljuje lepe trenutke u budućnosti. Nešto će vas veoma obradovati. Za mlađe osobe patka na vrhu šolje najavljuje novu ljubav ili prinovu.

Patka u otisku prsta za želju

Otisak prsta u talogu kafe ostavljamo kada hoćemo da dođemo do odgovora da li će nam se neka želja ostvariti. Pri tome je izuzetno važno da pazite kojim prstom ste utisnuli želju u šolju. Ako je želja utisnuta pogrešnim prstom, tumačenje je nepotpuno i neverodostojno.

  • Ukoliko se vaša želja tiče porodice, dece ili ukućana, potrebno je da u talogu kafe ostavite otisak palca. Ako ste u tom otisku videli patku to implicira da će proći neko vreme pre nego što vaša želja postane stvarnosti. Zato, budite strpljivi.
  • Otisak kažiprsta u talogu kafe ostavljamo kada zaželimo nešto što se odnosi na profesionalni život, napredak u poslu, tj. karijeru. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli patku to implicira da se vaša želja neće ostvariti ako vi ne budete menjali svoje navike.
  • Kada vas interesuje da li će vam se ispuniti želja vezana za erotski život, tada treba da ostavite otisak srednjeg prsta u šoljici kafe. Ako se u tom otisku pojavi patka, moguće je da još uvek nije pravo vreme da se vaša želja ostvari.
  • Prstenjakom ostavljamo otisak u talogu kafe kada zaželimo želju vezanu za emotivni, tj. ljubavni život. Ukoliko ste u otisku prstenjaka videli patku to implicira da će ono što maštate u nekom trenutku postati stvarnost.
  • Otisak malog prsta u šoljici kafe ostavljamo onda kada se želja odnosi na lično zdravlje ili zdravlje bliske osobe. Ako ste u tom otisku videli patku to, na žalost, znači da se vaša želja neće ispuniti u bliskoj budućnosti.

Alternativno tumačenje patke u šolji kafe

Simbole u talogu kafe možemo da tumačimo i u zavisnosti od toga da li su bili crni (ispunjeni) ili beli (prazni). Ukoliko oblik koji se u šoljici pojavio nije ni sasvim crn, a ni potpuno beo, bazirajte se na značenje boje koja prevladava, koja je više zastupljena.

Značenje crne patke

Crna patka može da bude znak da imate opaku konkurenciju, u profesionalnom ili privatnom životu.

Značenje bele patke

Bela patka najavljuje prinovu u široj porodici ili krugu prijatelja.

Bitno je da napomenemo da su tumačenja simbola u šolji kafe stvar sujeverja, tj. narodnih verovanja. Ona nisu posledica naučnih istraživanja, pa zato svemu navedenom verujete na vlastitu odgovornost.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts