Češalj u šolji kafe – kompletna simbolika

Veruje se da češalj u šolji kafe često simbolizuje brige, svađu ili loše vesti. Ipak, figure u šolji mogu da imaju različito značenje. Zato je bitno da se pravilno odredi njihov položaj u šolji kafe.

Različito se interpretira kada češalj vidite bliže dnu, sredini ili vrhu šolje. Pored toga, za tumačenje je bitno i to da li se češalj pojavio levo ili desno od pozicije gde su usne dodirivale šolju.

Druga metoda otkrivanja značenja figura u kafi bazirana je na njihovoj boji. Oblici mogu da budu ispunjeni tj. crni ili prazni tj. beli. Potražite u tekstu šta znači kada u šolji vidite crni, odnosno beli češalj.

Otisak prsta u ostacima kafe u šolji prema narodnom verovanju može da dâ odgovor na pitanje da li će neka želja da postane stvarnost. Postoje jasna pravila kako se želje utiskuju u šolju da bi odgovor bio jasan, ali ćemo se tome posvetiti kasnije u članku.

Detaljna interpretacija češlja u šolji

Kako biste što preciznije odredili značenje nekog oblika u talogu kafe, morate da obratite pažnju na nekoliko detalja. Ako ste češalj videli bliže dnu šolje, njegova simbolika se odnosi na prošlost.

Ukoliko se češalj pojavio negde na sredini šoljice, tj. u njenoj drugoj trećini, značenje je vezano za sadašnjost. Češalj bliže vrhu šolje može da nagovesti ono što će se desiti u budućnosti. Nemoguće je sa sigurnošću odrediti o koliko bliskoj, tj. dalekoj prošlosti ili budućnosti se radi zato što to zavisi od iskustava ili ličnih emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Pored toga, obratite pažnju i na mesto pijenja. Ako se češalj pojavio levo od mesta gde su usne doticale šolju njegova simbolika je uglavnom negativna. Češalj desno od mesta pijenja obično nosi pozitivna značenja.

Veličina češlja ne igra značajnu ulogu za tumačenje. Ipak, ukoliko ste u šolji videli češalj bez „zuba“ to može da najavi veću štetu u budućnosti. Čuvajte se požara ili poplava u domaćinstvu.

Ako su se u šolji, osim češlja, pojavile i makaze to može da ukazuje na nemir. Nešto se u vašem životu ne odvija onako kako ste isplanirali.

Češalj u prvoj trećini šolje

Ako ste češalj primetili bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to znači da ste u prošlosti dozvolili da vas neko nasamari i to sebi ne možete da oprostite. Inače ste prilično strogi prema sebi, a ovo samo dodatno negativno utiče na vaše samopouzdanje.

Kada se češalj pojavi u donjoj trećini šolje i desno od mesta pijenja to je znak da se ne kajete što ste odbili nečiju ponudu. Shvatili ste da vam to ne odgovara, premda su vam mnogi govorili da je to dobro za vas. Vreme će pokazati ko je bio u pravu, vi ili oni.

Češalj u drugoj trećini šolje

Ukoliko ste u talogu kafe na sredini šolje i levo od mesta pijenja videli češalj to može da bude znak ste na prekretnici i da ne znate kojim putem da krenete.

Mnogo toga vam se dešava istovremeno i normalno je da ste zbunjeni. Ako vaša naredna odluka bude promišljena, nema razloga da mislite da će biti pogrešna.

Češalj u drugoj trećini šolje i desno od pozicije gde su je usne doticale ukazuje na to da ste vrlo fokusirani na ostvarenje svojih ciljeva. Ne dozvoljavate da vas bilo šta izbaci iz takta. Ako tako nastavite, uspeh neće izostati.

Češalj u gornjoj trećini šolji

Oblik češlja pri vrhu šolje i levo od mesta pijenja nagoveštava svađe u budućnosti. Posumnjaćete da vas neko sabotira ili želi da vas prevari, pa ćete ući u konflikt. Čuvajte se teških reči zbog kojih biste se kasnije mogli kajati.

Ako ste u trećoj trećini i desno od pozicije gde su usne doticale šolju videli češalj to je dobar znak. Ovaj simbol vam poručuje da ćete problem koji vam se trenutno čini nepremostivim rešiti bez mnogo muke. Zato, glavu gore!

Šta znači kada se češalj pojavi u otisku prsta?

Narodno predanje kaže da se u otisku prsta u ostacima kafe u šolji može doći do odgovora na pitanje da li će vam se neka želja ispuniti ili ne. Važno je znate kako pravilno da utisnete želju kako bi tumačenje bilo validno.

  • Ukoliko se vaša želja tiče dece, porodice ili ukućana tada treba u šolji da ostavite otisak palca. Ako se u tom otisku pojavio češalj to implicira da će vaša želja da postane stvarnost, samo ukoliko budete bili strpljivi i ako se ne budete svađali zbog sitnica.
  • Otisak kažiprsta u šolji ostavljate onda kada se vaša želja odnosi na posao. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli češalj moguće je da nećete u dogledno vreme ostvariti ono što ste zaželeli.
  • Ako su vaše želje povezane sa seksualnim životom u šolji ćete ostaviti otisak srednjeg prsta. Češalj u otisku srednjeg prsta nagoveštava ispunjenje želje kada se najmanje budete nadali.
  • Za želje koje se odnose na ljubav, tj. emocije u šolji se ostavlja otisak prstenjaka. Ukoliko ste u otisku prstenjaka videli češalj to, na žalost, ne sluti na dobro. Moguće je da vam se želja neće ostvariti, barem ne s osobom koja vam je trenutno na umu.
  • Otisak malog prsta se u šolji ostavlja za želje koje se tiču zdravlja. Ako ste u otisku malog prsta videli češalj nema razloga za brigu zato što će vaša želja da postane stvarnost vrlo brzo.

Interpretacija češlja u šolji po njegovoj boji

Alternativna metoda gledanja u šolju i čitanja značenja figura koje su se u njoj pojavile zasniva se na boji oblika. Češalj u šoljici može da bude crn (ispunjen) ili beo (prazan). Kada figura nije ni skroz crna, a ni potpuno bela, tumači se dominantna boja.

Značenje crnog češlja

Crni češalj u talogu kafe obično ukazuje na brigu. Verovatno ćete se zapitati zašto vas neko sabotira ili pokušava da vam nanese štetu.

Umesto što gubite vreme postavljajući sebi pitanja na koja ne možete sami da odgovorite, trebalo da da barem probate da nađete način da se zaštitite.

Značenje belog češlja

Beli češalj u ostacima kafe u šolji znači da ste previše pasivni. Očekujete da će vam se neke stvari dogoditi same od sebe.

Ne možete sedeti skrštenih ruku i čekati da vam sreća, uspeh i novac padnu sa neba.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts