Reka u šolji kafe – značenje i simbolika

Veruje se da reka u šoljici kafe najavljuje ispunjenje želja, sreću i blagostanje. Ponekad simboliše manje izazove, a u određenim situacijama najavljuje probleme koji se tiču posla ili novca. Ipak, tumačenje se razlikuje prema poziciji u šolji gde se ovaj oblik našao. Simbolika zavisi od toga da li ste reku videli bliže dnu, sredini ili vrhu šolje, odnosno, da li se ona našla levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju.

Alternativna metoda čitanja oblika u šolji kafe zasniva se na njihovoj boji. Figure u šolji su uglavnom ispunjene ili prazne, a više o tome možete pročitati u delu teksta pod naslovom „Kako se tumači crna, a kako bela reka u šolji kafe?“.

Usmeno predanje kaže da se iz otiska prsta u talogu kafe može naslutiti ostvarenje nekih želja. Detaljne instrukcije kako se želje utiskuju u šolju, te šta znači kada se u tom otisku pojavi reka pročitajte u podnaslovu „Reka u otisku prsta za želju“.

Detaljna interpretacija reke u šolji kafe

Kako biste dobili precizno tumačenje reke u šolji kafe potrebno je da se fokusirate na nekoliko bitnih detalja. Ukoliko ste reku uočili u donjem delu šolje, bliže njenom dnu, značenje se tiče prošlosti. Kada se reka pojavi u sredini šolje, simbolika se odnosi na sadašnjost. Ukoliko ste, pak, reku videli u trećoj trećini šolje, ona može da najavi nešto što će se u budućnosti dešavati. Koliko daleko u prošlost ili budućnost interpretacija može da ide zavisi od emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Pored navedenog, na simboliku utiče i mesto pijenja. Ako ste reku videli levo od pozicije gde su usne dodirivale šolju, značenje je manje-više negativno. Kada se reka ukaže desno od mesta pijenja, simbolika je uglavnom pozitivna.

Više manjih reka u šoljici kafe simboliše nedovršen posao. Kada je reka u šoljici mirna to implicira da ćete i vi ući u mirniju fazu života. Ako je reka koju ste videli u talogu kafe uzburkana, to može da najavi turbulencije u budućnosti. Čamac na reci ukazuje na to da bi trebalo da prihvatite ponuđenu pomoć. Namere osobe koja vam se želi naći pri ruci su iskrene i časne.

Reka u prvoj trećini šolje

Ako ste reku videli bliže dnu šolje i levo od pozicije gde su je usne doticale to znači da se ne možete osloboditi negativnih osećanja koja gajite prema nekoj osobi. Možda je neko odbio da vam pomogne i nikako ne možete da mu/joj to zaboravite. To se zove trovanje negativnim emocijama i neće vam doneti ništa dobro.

Reka bliže dnu šolje i desno od mesta pijenja znači da je dobro što niste popalili neke mostove za sobom. Uskoro ćete shvatiti koliko je bitno to što ste ostali u dobrim odnosima sa nekim osobama.

Reka u drugoj trećini šolje

Kada se oblik reke ukaže u sredini šolje i levo od mesta pijenja to simboliše nervozu. Moguće je da vas situacija u kojoj se trenutno nalazite užasno frustrira. Osećate nemoć i zbog toga ne možete da vidite da stvari uopšte nisu tako loše kao što se vama čini.

Ukoliko se reka pojavila u sredini šolje i desno od pozicije gde su je usne doticale o implicira da možete da računate na porodicu i prijatelje ukoliko se nađete u nevolji. Verovatno se ponekad plašite da ste sami na svetu, međutim, niste u pravu, imate na koga da se oslonite.

Reka u trećoj trećini šolje

Ako ste reku videli pri vrhu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to može da najavi manje turbulencije u vašem životu. Verovatno se nešto neće odvijati onako kako ste zamislili. Moraćete da odustanete od neke ideje ili da promenite planove.

Reka bliže vrhu šolje i desno od pozicije pijenja najavljuje radosne trenutke. Možda će vam se dogoditi ono o čemu maštate. Reka na ovoj poziciji može da najavi dobitak ili poboljšanje finansijske situacije. Zato, budite strpljivi!

Reka u otisku prsta za želju

Ako biste želeli da saznate da li će neka vaša želja da postane stvarnost utisnite prst u talog kafe u šolji, ali ispratite detaljna uputstva kako biste dobili što jasniji i validniji odgovor na pitanja koja vas muče.

  • Otisak palca se u šolji ostavlja za želje koje se odnose na kuću, decu ili porodicu. Ako ste u otisku palca videli reku vaša želja će se sigurno ostvariti.
  • Ukoliko biste želeli nešto što se tiče posla ili karijere, u šolji treba da ostavite otisak kažiprsta. Reka u otisku kažiprsta ne predviđa ispunjenje želje u bližoj budućnosti.
  • Ako se ono što želite odnosi na seks, tj. intimni život, u šolji ostavljate otisak srednjeg prsta. Ukoliko ste u otisku srednjeg prsta videli reku to implicira da postoje velike šanse da vam se želja ostvari.
  • Kada se želja tiče ljubavi, u šolju se utiskuje kažiprstom. Reka u otisku kažiprsta, na žalost, ne predviđa ispunjenje želje u skorije vreme.
  • Za želje vezane za lično zdravlje ili zdravlje drage osobe u šolji se ostavlja otisak malog prsta. Ako ste u tom otisku videli reku moguće je ostvarenje želje u daljoj budućnosti.

Kako se tumači crna, a kako bela reka u šolji kafe?

Kao što smo u uvodu teksta pomenuli, značenje oblika u šolji kafe može da se tumači i prema njihovoj boji. Figure u šolji su crne tj. ispunjene ili bele tj. prazne. Ako boja reke koju ste u šoljici videli nije ni bela niti crna, fokusirajte se na boju koja dominira.

Značenje crne reke

Crna reka u ostacima kafe u šolji može da bude znak da ste pogrešno procenili neku situaciju. Verovatno mislite da ste u težoj poziciji nego što zapravo jeste. Treba vam iskren razgovor s osobom koja ima mnogo više životnog iskustva od vas.

Značenje bele reke

Bela reka u talogu kafe u šolji ukazuje na to da ćete uspeti da prepoznate da vas neko laže kako bi vas iskoristio/la za ostvarenje svojih ciljeva. Nećete poverovati obećanjima, nego ćete se distancirati od te osobe, bez da mu/joj date do znanja da ste ga/je „pročitali“, jer nije vredan/a vašeg vremena i truda.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts