Harmonika u šolji kafe – značenje i simbolika

Ukoliko ste u talogu kafe videli harmoniku moguće je da razmišljate o tome da se upustite u neki vrlo rizičan poduhvat. Ipak, tumačenje može da bude prilično raznovrsno kada se uzme u obzir da na interpretaciju utiče položaj u šolji na kome se taj instrument našao. Harmonika u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, tj. levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju nema isto značenje.

Pored toga, oblici u šolji mogu da se tumače i po svojoj boji. Figure u šolji su obično crne tj. ispunjene ili bele tj. prazne. Više o ovoj alternativnoj metodi interpretacije možete pronaći u delu članka pod naslovom „Šta znači crna, a šta bela harmonika u šolji?“

Otisak prsta u šolju se ostavlja kada želite da saznate da li će neka želja da postane stvarnost. Kako se ispravno utiskuje želja u šolju, te šta znači kada se u tom otisku pojavi harmonika pronaći ćete u podnaslovu „Harmonika u otisku prsta za želju“.

Detaljna simbolika harmonike u šolji kafe

Da biste dobili precizno objašnjenje harmonike u talogu kafe, bitno je da obratite pažnju na položaj u šoljici gde se ovaj muzički instrument pojavio. Ako ste harmoniku videli bliže dnu šolje, njena simbolika se odnosi na događaje iz prošlosti. Kada harmoniku primetite u drugoj trećini šolje, tumačenje se tiče sadašnjosti. Harmonika bliže vrhu šolje najčešće najavljuje ono što će tek da se dogodi. O koliko bliskoj ili dalekoj prošlost tj. budućnosti govorimo zavisi od emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Za interpretaciju je bitno i da li ste harmoniku videli levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju. Ukoliko se harmonika ukazala levo od mesta pijenja značenje je uglavnom negativno. Ako ste harmoniku primetili desno od pozicije gde su usne dodirivale šolju simbolika je manje-više pozitivna.

Veličina harmonike ne igra neku važnu ulogu, a ako ste u šolji videli i prste na harmonici to je znak da će vam trebati nečija usluga. Ukoliko ste u šolji prepoznali ženu sa harmonikom to je znak da će vas nešto fascinirati. Razbijena harmonika obično najavljuje loše vesti, a usna harmonika ukazuje na to da treba da pazite pred kime šta pričate.

Harmonika bliže dnu šolje

Kada se harmonika pojavi pri dnu šolje i levo od mesta pijenja to znači da biste voleli da možete da vratite vreme. Moguće je da ste u mladosti doneli neku pogrešnu odluku i sada biste postupili potpuno drugačije. Pošto vremenska mašina još nije izmišljena, pomirite se sa greškom i krenite dalje.

Ukoliko ste harmoniku videli u prvoj trećini šolje i desno od pozicije gde su je usne doticale to implicira da vam je drago što ste neke ljude eliminisali iz svog života. Shvatili ste da vam ne prijaju ili da više nemate ništa zajedničko. Danas ste svesni da ste doneli ispravnu odluku.

Harmonika u sredini šolje

Oblik harmonike u drugoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale ukazuje na to da ste nezadovoljni nekim segmentima svog života. Možda ste usamljeni, a možda radite posao koji ne volite. Promena sredine bi vam dobro došla. Zato, razmislite o tome.

Ako ste harmoniku uočili u drugoj trećini šolje i desno od pozicije pijenja to implicira da imate dovoljno energije i da znate kako da je na pravi način kanališete. Prestali ste da brinete sve brige sveta i fokusirani ste samo na ono na šta možete da utičete. Na dobrom ste putu da postignete to što ste sebi zamislili.

Harmonika bliže vrhu šolje

Kada se harmonika pojavi u trećoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to je problem u najavi. Verovatno će vas neko tračati u želji da vas diskredituje. Ne možete da sprečite zle jezike u njihovim namerama, ali možete da im ne dajete povoda da o vama pričaju.

Ukoliko ste harmoniku uočili pri vrhu šolje i desno od mesta pijenja to je dobar znak. Ovaj instrument na navedenoj poziciji najavljuje ugodno putovanje. Nije isključeno da ćete upoznati interesantnu osobu koja ne živi u vašem gradu.

Harmonika u otisku prsta za želju

Usmeno predanje kaže da se iz otiska prsta u ostacima kafe može saznati da li će se neke želje ispuniti ili ne. Ako ste odlučili da na ovaj način okušate sreću, trebalo bi da vodite računa o tome da svoju želju pravim prstom utisnete u šolju. Ukoliko je želja utisnuta pogrešnim prstom nećete dobiti jasno tumačenje, niti će ono biti validno.

  • Palcem se u šolju utiskuju želje koje se tiču dece, roditelja, porodice ili rodbine. Kada se u otisku palca pojavi harmonika to je znak da će se vaša želja ostvariti.
  • Želje koje se odnose na posao, tj. profesionalni život se u šolju utiskuju kažiprstom. Harmonika u otisku kažiprsta, na žalost, ne predviđa ostvarenje želje. Možda ambicije prevazilaze vaše trenutne mogućnosti tj. sposobnosti.
  • Srednjim prstom se u šoljicu utiskuju želje vezane za seks, tj. intimni život. Ako ste u tom otisku videli harmoniku moguće je da će vam se želja brzo ispuniti.
  • Ukoliko ste poželeli nešto što se odnosi na emocije, konkretno na ljubavne odnose, tada u šolji ostavljate otisak prstenjaka. Harmonika u otisku prstenjaka znači da vaša želja neće postati stvarnost.
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje vezane za lično zdravlje ili zdravlje drage osobe. Na žalost, harmonika u otisku malog prsta ne predviđa ostvarenje želje u bližoj budućnosti.

Šta znači crna, a šta bela harmonika u šolji?

Alternativna metoda tumačenja oblika u ostacima kafe zasnovana je na njihovoj boji. Figure u šoljici mogu da budu crne tj. ispunjene ii bele tj. prazne. Ako harmonika nije bila ni skroz crna, a ni sasvim bela, tumači se boja koje ima više.

Značenje crne harmonike

Crna harmonika u šolji kafe nagoveštava neki lep događaj. Moguće je da ćete prisustvovati venčanju, krštenju ili nekoj drugoj proslavi i da ćete se odlično zabaviti.

Značenje bele harmonike

Bela harmonika ukazuje na to da ste pod stresom zbog nečega na šta nikako ne možete da utičete. To vas sprečava da se fokusirate na stvari koje su u vašem dometu.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts