| |

Gljiva ili pečurka u šolji kafe

Gljiva u talogu od kafe u šolji

Oblik gljive tj. pečurke u talogu kafe obično je znak da vas čeka veći životni preokret. Često simbolizuje bogatstvo i izobilje, ipak, različito se interpretira kada gljivu tj. pečurku vidite u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, odnosno desno ili levo od mesta gde su usne doticale šolju.

Simbolika se može tumačiti i po boji oblika koji ste u šolji videli. U tom slučaju, crna tj. ispunjena gljiva i bela tj. prazna gljiva nemaju isto značenje. O ovoj alternativnoj metodi gledanja u šolju biće više reči kasnije.

Veruje se da se iz otiska prsta u šolji kafe može saznati da li će se neke želje ispuniti ili ne. Ako ste odlučili da svoju sudbinu saznate na ovaj način, morate da ispoštujete osnovna pravila kako se prst utiskuje u šolju.

Detaljno tumačenje gljive u šolji kafe

Gljiva u talogu kafe ima različita tumačenja uslovljena položajem u šolji gde se ova figura pojavila. Kada gljivu tj. pečurku uočite pri dnu šolje, njena simbolika se odnosi na prošle događaje. Gljiva u drugoj trećini šolje simboliše sadašnjost, a ukoliko ste je videli u trećoj trećini šolje, značenje se odnosi na buduća dešavanja. Od osobe kojoj se gleda u šolju zavisi o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti tj. sadašnjosti je reč.

Bitno je i da li ste oblik videli levo ili desno od mesta pijenja. Leva strana češće nosi negativna značenje, dok se desno od mesta gde su usne doticale šolju obično nalaze pozitivna značenja.

Veličina i vrsta gljive ne igraju značajnu ulogu prilikom tumačenja. Ipak, ako ste u šolji videli dve ili više gljiva to može da bude znak da ćete ostvariti veći profesionalni uspeh. Ukoliko ste videli i prste tj. ruku koja drži gljivu to implicira da ćete u najtežim trenucima u životu imati na koga da se oslonite.

Gljiva bliže dnu šolje

Kada se gljiva pojavi u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su usne dodirivale šolju to može da bude znak da se plašite da će „greh“ iz prošlosti da ugleda svetlo dana. Možda ste napravili veću grešku i to ste sakrili od ljudi koji vas vole. Budite sigurni da će mnogo više da ih zaboli ako istinu čuju od nekog drugog, a ne od vas.

Ako ste gljivu uočili pri dnu šolje i desno od mesta pijenja to implicira da će vam se rizik koji ste napravili u prošlosti uskoro višestruko isplatiti. Moguće je da ni sami ne verujete u uspeh, međutim, vreme će vas demantovati.

Gljiva u sredini šolje

Ukoliko ste gljivu videli u drugoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to znači da ste zabrinuti za svoje ili zdravlje bliske osobe. Verovatno u poslednje vreme situacija nije baš sjajna, međutim, morate da se potrudite da ostanete pozitivni. Ako padnete u apatiju, može vam biti samo gore.

Gljiva u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale može da bude znak da ste zadovoljni dinamikom kojom rešavate probleme. Svesni ste da ne možete da dobijete sve i odmah, nego da treba da budete strpljivi i odlučni. Zbog toga su vam šanse za uspeh prilično velike.

Gljiva pri vrhu šolje

Oblik gljive bliže vrhu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale najavljuje manje turbulencije u bliskoj budućnosti. Verovatno ćete se suočiti sa nekim izazovima, ali nećete imati problem da ih rešite.

Ako ste gljivu uočili u trećoj trećini šolje i desno od mesta pijenja to najavljuje uspeh u bliskoj budućnosti. Možda se nećete obogatiti preko noći, ali će se vaša finansijska situacija drastično popraviti. Dobro će vam ići i na drugim životnim poljima.

Gljiva u otisku prsta za želju

Usmeno predanje kaže da se iz otiska prsta u talogu kafe može pročitati da li će se neka želja ostvariti ili ne. Važno je da pravim prstom utisnete svoju želju u šolju. Ako želju utisnete pogrešnim prstom tumačenje neće biti validno.

  • Palcem se u šolji ostavlja otisak za želje koje se odnose na porodicu, rodbinu, decu i slično. Gljiva u otisku palca je, na žalost, znak da se vaša želja neće brzo ispuniti.
  • Ukoliko se želja tiče posla, tj. karijere, u šolju se utiskuje kažiprstom. Ako ste u otisku kažiprsta videli gljivu to može da znači da će vaša želja postati stvarnost.
  • Za želje vezane za seksualni život u šolju se ostavlja otisak srednjeg prsta. Ukoliko ste u otisku srednjeg prsta uočili gljivu to implicira da će vam se želja ostvariti.
  • Ako ste poželeli nešto što se tiče ljubavi, u šolji ćete ostaviti otisak prstenjaka. Gljiva u otisku prstenjaka najavljuje ostvarenje želje.
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje koje se tiču zdravlja. Ukoliko ste u tom otisku videli gljivu to može da znači da će se vaša želja uskoro ispuniti.

Alternativno tumačenje gljive u šolji kafe

Figure u šolji možete interpretirati i po njihovoj boji. One su obično bele tj. prazne ili crne tj. ispunjene. Ako gljiva koja se u vašoj šolji pojavila nije ni skroz bela, ni skroz crna, tumačiće se boja koja prevladava.

Značenje crne gljive

Crna gljiva u šolji kafe ukazuje na novu ljubav. Moguće je da će vas zavesti osoba koju ste dugo gledali prijateljskim očima.

Značenje bele gljive

Bela gljiva u šolji kafe najavljuje profesionalni uspeh. Verovatno ćete napokon moći da poberete plodove svog trud i rada.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts