Šerpa u šolji kafe – simbolika i značenje

Oblik šerpe u talogu kafe može da ima i pozitivno i negativno značenje, u zavisnosti od pozicije u šolji na kojoj se našao. Različito se tumači ukoliko šerpu vidite u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, odnosno levo ili desno od mesta gde su je usne dodirivale.

Do objašnjenja simbolike šerpe u ostacima kafe u šolji može da se dođe i na bazi njene boje. Figure u šolji mogu da budu prazne tj. bele ili ispunjene tj. crne. Kako se tumači bela, a kako crna šerpa u talogu kafe možete pronaći u podnaslovu „Alternativno tumačenje šerpe u šolji“.

Posebnu pažnju ćemo posvetiti tumačenju oblika u otisku prsta. Naime, naši preci su verovali da se u otisku prsta u šolji kafe može saznati da li će neke želje postati stvarnost ili ne. Kako se želja pravilno utiskuje u šolju i šta simboliše šerpa u tom otisku potražite u podnaslovu „Šerpa u otisku prsta za želju“.

Klasično tumačenje šerpe u šolji kafe

Da biste dobili što preciznije tumačenje nekog oblika u talogu kafe važno je da ispravno odredite poziciji u šolji na kojoj se našao. Ako ste šerpu videli u prvoj trećini šolje, značenje je povezano sa prošlošću. Ukoliko se šerpa pojavila u drugoj trećini šolje, simbolika se odnosi na sadašnjost. Šerpa u trećoj trećini šolje može da bude nagoveštaj budućih dešavanja. Od sećanja i iskustava osobe kojoj se gleda u šolju zavisi o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti tj. budućnosti se radi.

Pored toga, na tumačenje utiče i mesto pijenja. Ako ste šerpu uočili levo od pozicije gde su usne dodirivale šolju, simbolika je uglavnom negativna. Kada se šerpa pojavi desno od mesta pijenja, značenje je manje-više pozitivno.

Ukoliko ste u šolji uočili šerpu sa poklopcem to implicira da ćete uspešno završiti neki posao. Šerpa bez poklopca obično ukazuje na to da ste nešto ostavili nedovršeno ili nedorečeno. Kada u šolji vidite šerpu iz koje izlazi dim tj. para to implicira da treba da pripazite na emocije, tj. da u raspravu ne ulazite previše nervozni ili besni. Šerpa sa kutlačom ukazuje na to da vam je potrebna pomoć da rešite neki problem.

Šerpa bliže dnu šolje

Ukoliko ste šerpu uočili u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to simbolizuje neka nedovršena posla iz prošlosti. Možda niste do kraja razrešili određeni odnos ili neki problem stalno gurate pod tepih u nadi da će sam od sebe da se reši.

Figura šerpe pri dnu šolje i desno od pozicije pijenja ukazuje na to da vam je drago što u prošlosti niste prihvatili neku primamljivu, ali lažnu ponudu. Videli ste da neko pokušava da vas iskoristi i zato ste ga/je bez mnogo razmišljanja odbili.

Šerpa u sredini šolje

Kada se šerpa pojavi u drugoj trećini šolje i levo od pozicije gde su je usne doticale to implicira da imate tremu. Moguće je da treba nešto da završite ili treba da ostavite utisak na nekoga, a samopouzdanje vam je slabo. U svakom slučaju, morate da budete svesni da vredite više nego što sebi dajete za pravo.

Ako ste šerpu videli u drugoj trećini šolje i desno od mesta pijenja to implicira da se osećate dobro u svojoj koži. Zadovoljni ste nekim manjim uspehom i zbog toga zračite pozitivnom energijom.

Šerpa pri vrhu šolje

Ukoliko ste šerpu uočili u trećoj trećini šolje i levo od pozicije pijenja to može da bude znak da će nešto doći na naplatu. Verovatno niste dovoljno ozbiljno shvatili određenu obavezu, a kada se napokon počnete hvatati u koštac sa tim shvatićete da će vam oduzeti mnogo energije i vremena.

Ako se šerpa pojavi u trećoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da ćete uz pomoć bliske osobe uspeti da prevaziđete veći izazov. Na sreću, imate prijatelje na koje možete da se oslonite kada se nađete u nezavidnom položaju.

Šerpa u otisku prsta za želju

Usmeno predanje kaže da se iz otiska prsta u talogu kafe može prepoznati da li će neke želje da postanu stvarnost ili ne. Najvažnije je da znate kako pravilno da utisnete svoju želju u šoljicu kako biste dobili jasno i validno tumačenje.

  • Ako se vaša želja tiče porodice, dece ili bliže rodbine tada ćete je u šolju utisnuti palcem. Šerpa u otisku palca najavljuje ostvarenje želje u daljoj budućnosti.
  • Kada se želja odnosi na profesionalni život, u šolju se utiskuje kažiprstom. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli šerpu moguće je da će vam se želja ispuniti samo ukoliko već sada počnete da radite na tome. Ništa se neće dogoditi samo od sebe.
  • Otisak srednjeg prsta se u šolji ostavlja za želje koje se tiču seksa, tj. erotskog života. Ako se u tom otisku pojavila šerpa to je, na žalost, znak da vam se želja neće uskoro ispuniti.
  • Prstenjakom se u šolju utiskuju želje vezane za ljubavne odnose. Šolja u otisku prstenjaka ukazuje na to da će vam se želja brzo ostvariti.
  • Za želje koje se tiču zdravlja u šolji se ostavlja otisak malog prsta. Ukoliko se u otisku malog prsta pojavila šerpa to implicira da će vaša želja uskoro postati stvarnost.

Alternativno tumačenje šerpe u šolji kafe

Do objašnjenja skrivene simbolike figura u talogu kafe može da se dođe i preko njihove boje. Oblici u šolji mogu da budu beli tj. prazni ili crni tj. ispunjeni. Ako šerpa u vašoj šolji nije bila ni potpuno crna, a ni sasvim bela, za tumačenje se uzima boja koja preovladava.

Značenje bele šerpe

Bela šerpa u talogu kafe može da bude znak da je pred vama nekoliko većih mogućnosti. Ovo se posebno odnosi na ljude koji su na prekretnici kada je karijera u pitanju. Dobićete primamljive ponude, na vama je da odaberete onu koja vam najviše odgovara, tj. onu koja ima najveće šanse da donese uspeh.

Značenje crne šerpe

Ako ste u ostacima kafe videli crnu šerpu to implicira da ne treba da potcenjujete sami sebe, tj. da minimalizujete svoje znanje, trud, rad i uspehe. Mnogo toga ste postigli sasvim sami i trebalo bi da se time ponosite.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts