Žena ili devojka u šolji – simbolizam i značenja

Žena u talogu od kafe u šolji

Mnogo je značenja koja se vezuju za ženu ili devojku u talogu kafe. Ona zavise od položaja u šoljici gde ste videli ovu figuru. Različito se tumače ukoliko se žena pojavila bliže dnu, sredini ili vrhu šolje, tj. levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju.

Drugi način tumačenja žene u šolji kafe jeste po boji oblika. Crna i bela žena u ostacima kafe u šolji ne moraju da nose isto značenja. Više o ovoj temi možete pročitati u nastavku teksta.

Narodno predanje kaže da se iz otiska prsta u šolji može naslutiti odgovor na pitanje da li će se neka želja ispuniti ili ne. Pri tome je bitno da znate nekoliko stvari o kojima će više biti reči kasnije.

Detaljno tumačenje žene u šolji kafe

Za precizno tumačenje motiva žene ili devojke u talogu kafe bitno je da pravilno odredite položaj ovog oblika u šolji. Ako se žena pojavila bliže dnu šolje tada se njena simbolika odnosi na prošlost, a ukoliko ste je videli negde na sredini šolje tada se tiče sadašnjosti. Kada figuru žene vidite bliže vrhu šolje tada je značenje povezano sa nekim budućim dešavanjima. Koliko daleko u prošlost tj. budućnost tumačenje može da ide zavisi od emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Važno je i da li ste ženu videli levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju. Leva strana češće nosi negativna, a desna pozitivna značenja.

Ukoliko ste u talogu kafe videli golu ženu to simbolizuje sramotu. Sa druge strane, ako ste u šoljici videli više žena to može da bude nagoveštaj skandala u bliskoj budućnosti.

Žena u prvoj trećini šolje

Ako ste ženu ili devojku uočili pri dnu šolje i levo od mesta gde su usne dodirivale šolju to može da bude znak da vam neko nedostaje. Obično ovakve oblike vide ljudi koji imaju živa sećanja na neku kratku, ali vrlo strastvenu ljubavnu romansu.

Kada se žena pojavi bliže dnu šolje i desno od mesta pijenja to implicira da vas je urođeni skepticizam sprečio da u prošlosti budete povređeni. Ova osobina može da donese i dobro i loše ljudima koji je imaju, ali je vama u nekom trenutku u životu bila vrlo korisna.

Žena u drugoj trećini šolje

Figura žene u sredini šolje i levo od mesta pijenja ukazuje na to da se previše trudite da sakrijete svoja osećanja. Verovatno ni sami sebi ne želite da priznate da gajite simpatije prema nekome. Možda je razlog to što je on tj. ona zauzet/a ili, pak, što se plašite da ponovo ne budete povređeni.

Ukoliko se ženu videli u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale to znači da ste kod partnera tj. partnerke primetili zdravu dozu ljubomore i da vam se to dopalo. Ne biste želeli da to preraste u posesivnost, međutim, prija vam što vas želi za sebe.

Žena u trećoj trećini šolje

Kada se oblik žene ili devojke pojavi bliže vrhu šolje i levo od mesta pijenja to može da najavi probleme u bliskoj budućnosti. Moguće je da nekome nećete moći da objasnite svoje postupke i da će to dovesti do oštre rasprave. Razmenićete grube reči, pa budite oprezni da ne preterate, kako ne biste izgubili osobu koja vam je draga.

Ako ste ženu ili devojku uočili u trećoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale to znači da je pred vama vrlo strastven period. Situacija sa partnerom tj. partnerkom će biti više nego dobra. Osobama koje trenutno nemaju partnera sledi kratka i vrlo intenzivna tajna veza.

Žena u otisku prsta za želju

Veruje se da se iz otiska prsta u šolji kafe može iščitati da li će neka želja postati stvarnost ili ne. Pri tome je bitno da znate kojim prstom treba da utisnete svoju želju. Ako želju utisnete pogrešnim prstom, tumačenje neće biti kredibilno.

  • Ukoliko su vaše želje vezane za decu, porodicu ili rodbinu treba da ih utisnete palcem u šolju. Žena u tom otisku je jasan znak da će vam se želja ispuniti.
  • Želje koje se tiču profesionalnog života se u šolju utiskuju kažiprstom. Kada se u otisku kažiprsta pojavi žena to implicira da ćete morati da savladate još nekoliko težih prepreka kako bi vam se želja ostvarila.
  • Otisak srednjeg prsta se u šolji ostavlja za želje koje se odnose na seksualni, erotski deo vašeg života. Žena u tom otisku znači da će se vaša želja ostvariti u daljoj budućnosti.
  • Ako ste zaželeli nešto što se tiče emocija, konkretnije, ljubavi, tada ćete u šolji ostaviti otisak prstenjaka. Ukoliko se žena pojavila u tom otisku moguće je da će vaša želja uskoro postati stvarnost.
  • Kada poželite nešto što se tiče vašeg, ili zdravlja osobe koju volite tada u šolji ostavljate otisak malog prsta. Žena u otisku malog prsta može da bude znak da će vam se želja ostvariti ukoliko budete pozitivno razmišljali.

Alternativno tumačenje žene u šolji kafe

Čitanje poruka iz taloga kafe u šolji može da bude bazirano i na boji oblika koji ste u njoj videli. Figure mogu da budu ispunjene tj. crne ili prazne tj. bele. Ukoliko žena koju ste videli u svojoj šoljici nije ni sasvim crna, a ni potpuno bela, tumačiće se boja koje ima više.

Značenje crne žene

Crna žena u šolji kafe može da bude znak da ćete biti zavedeni. Moguće je da će vas neko vrlo brzo očarati.

Značenje bele žene

Ako ste u šoljici videli belu ženu to implicira da ste previše nepoverljivi. Propuštate dragocena iskustva zato što ne želite da se otvorite pred novim ljudima.

Na kraju je važno da napomenemo da su navedena tumačenja stvar narodnog verovanja, te da nisu zasnovana na naučnim istraživanjima. Svemu što se pročitali verujete na svoju odgovornost.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts