Fes u šolji kafe – simbolika i tumačenje

Veruje se da fes u talogu kafe najavljuje oskudicu, tugu ili žalost. Ipak, do tačnog značenja fesa u šoljici kafe možete doći samo ako uzmete u obzir njegov položaj u šolji. Različito se objašnjava kada fes vidite pri dnu, u sredini ili pri vrhu šolje, odnosno, levo ili desno od mesta gde su je usne doticale.

Alternativna interpretacija je zasnovana na tome da li je fes u šolji bio crn ili beo. Više o ovoj temi moći ćete da pročitate u delu teksta pod naslovom „Šta znači crni, a šta beli fes u šolji kafe?“

Narodno verovanje kaže da se iz otiska prsta u šolji kafe može saznati da li će se obistiniti neke želje ili ne. I tu je važno da se ispoštuju određena pravila. O čemu je tačno reč možete da pronađete u nastavku članka.

Detaljno objašnjenje fesa u šolji kafe

Da biste dobili što preciznije tumačenje fesa u talogu kafe, važno je da odredite položaj ove figure u šolji. Ukoliko ste fes videli bliže dnu šolje, simbolika se tiče nekih prošlih događaja i iskustava. Fes u sredini šolje aludira na sadašnjost, a fes bliže vrhu šolje najavljuje ono što bi tek moglo da se dogodi u budućnosti. O koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti ili budućnosti govorimo zavisi od emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Osim toga, za tumačenje je bitno i da li se fes pojavio levo ili desno od mesta pijenja. Ako ste ga videli na levoj strani, njegova simbolika je manje-više negativna. Ukoliko se, pak, fes pojavio desno od mesta gde su usne doticale šolju, značenje je pozitivno.

Veličina fesa ne igra neku vrlo značajnu ulogu. Ako ste u šolji videli dva fesa, moguće je da je pred vama izazovan period kada su finansije u pitanju. Pocepan fes simboliše emocionalni gubitak, a ako se pored fesa pojavila još neka figura moguće je da ćete morati da „progutate neke žabe“ kako biste ostvarili ciljeve.

Fes u prvoj trećini šolje

Ako ste fes uočili bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to znači da ste pogrešili pri odabiru osobe kojoj ćete pokloniti svoje vreme i poverenje. Neko vas je izdao i ne možete da mu/joj to oprostite. Još je gore to što niste u stanju da sebi oprostite što ste mu/joj verovali.

Ukoliko se fes pojavio pri dnu šolje i desno od mesta pijenja to implicira da vas je vaš skepticizam u prošlosti spasao nekih negativnih iskustava. Dobro ste procenili određenu situaciju i zbog toga izbegli da se nađete u nevolji.

Fes u drugoj trećini šolje

Oblik fesa u sredini šolje i levo od mesta pijenja simboliše paniku. Moguće je da ste u nezgodnom položaju i da ne razmišljate trezveno o svemu što vam se dešava. Nije vreme za kukanje, nego za delovanje. Zato nemojte da sedite skrštenih ruku i da plačete nad svojom sudbinom, nego počnite da radite na tome da se stvari promene na bolje.

Ako se fes pojavio u sredini šolje i desno od pozicije gde su je usne doticale to implicira da zahvaljujući podršci bliskih ljudi imate dovoljno snage da se iščupate iz problema u koji ste zapali. Potrudite se da znaju koliko vam znače!

Fes u trećoj trećini šolje

Ukoliko se fes ukazao bliže vrhu šolje i levo od mesta pijenja to nije dobar znak. Moguće je da ćete doživeti materijalni ili nematerijalni gubitak. Fes na ovom položaju u šolji ne najavljuje ništa dobro, pa bi trebalo da se pripremite za ono što sledi u vašem životu.

Fes pri vrhu šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da biste nakon izuzetno turbulentne faze života napokon mogli da doživite mir. Neke stvari će da se slože onako kako vama odgovara i moći ćete da odahnete i da se malo odmorite.

Fes u otisku prsta za želju

U uvodu smo spomenuli da se iz otiska prsta u talogu kafe može iščitati da li će se neka želja ispuniti ili ne. Međutim, bitno je da vodite računa o tome kojim prstom utiskujete svoju želju u šolju. Ukoliko je želja utisnuta pogrešnim prstom, ni objašnjenje neće biti jasno i validno.

  • Ukoliko ste zaželeli nešto što se tiče porodice ili dece tada u šolji ostavljate otisak palca. Fes u otisku palca, na žalost, ne najavljuje ostvarenje želje u bližoj budućnosti.
  • Kažiprstom se u šolju utiskuju želje vezane za posao, tj. profesionalni život. Ako ste u otisku kažiprsta videli fes to implicira da će trebati mnogo strpljenja kako bi vam se želja ispunila.
  • Želje koje se odnose na seks se u šolju utiskuju srednjim prstom. Ukoliko ste u otisku srednjeg prsta videli fes to može da bude znak da će vam se želja ubrzo ostvariti.
  • Ako se vaša želja tiče ljubavi tada ćete u šolji ostaviti otisak prstenjaka. Fes u otisku prstenjaka najavljuje sigurno ispunjenje želje.
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje vezane za zdravlje. Ukoliko ste u tom otisku videli fes postoji velika mogućnost da će vaša želja da se ostvari.

Šta znači crni, a šta beli fes u šolji kafe?

Postoji još jedan način da saznate šta se krije iza oblika koji se pojavio u šolji. Oblici u šolji mogu da se tumače i po njihovoj boji. U šolji su ispunjene tj. crne i prazne tj. bele figure. Ukoliko fes koji ste u svojoj šoljici videli nije bio ni skroz crn, a ni skroz beo, tumači se boja koja dominira.

Značenje crnog fesa

Crni fes u talogu kafe može da bude znak da vam neko „podmeće klipove pod točkove“. Vaš privatni ili profesionalni uspeh mu/joj smeta i zato će se potruditi da vam barem nešto pokvari kako bi zadovoljio/la vlastitu sujetu i zavist. Zato pazite sa kime i o čemu pričate.

Značenje belog fesa

Beli fes u ostacima kafe u šolji znači da ćete se izvući iz nevolje uz pomoć bliskih ljudi. Pomoći će vam roditelji, rodbina ili prijatelji, a nije isključeno ni da će vam u susret izaći osoba koju ne poznajete baš najbolje.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts