Bogorodica u šolji kafe – značenje i simbolika

Lik Bogorodice, tj. Majke Božije u ostacima kafe u šolji može da nosi vrlo snažnu simboliku. Ova figura u talogu kafe često ukazuje na potrebu za mirom i sigurnošću. Međutim, objašnjenje zavisi od toga da li ste lik Bogorodice videli bliže dnu, sredini ili vrhu šolje za kafu. Pored toga, na interpretaciju utiče i mesto pijenja. Različito se tumači kada Bogorodicu uočite levo, odnosno desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Skrivena simbolika motiva u talogu kafe može da se otkrije i ukoliko obratite pažnju na to da li je figura bila tamna ili svetla. Više o ovom načinu interpretacije možete pročitati u delu članka pod naslovom „Alternativno tumačenje Bogorodice u šolji“.

Osim toga, usmeno predanje kaže da se iz otiska prsta u talogu kafe može dobiti signal da li će neke želje da postanu stvarnost ili ne. Pri tome je jako bitno da znate kako se želje pravilno utiskuju u šolju. Više ćete saznati u podnaslovu „Bogorodica u otisku prsta za želju“.

Simbolika Bogorodice u šolji kafe

Bogorodica u ostacima kafe u šolji može da ukazuje na mnogo toga, a za početak je najvažnije da pravilno odredite poziciju u šolji gde se njen lik pojavio. Ako ste Bogorodicu videli u donjoj trećini šolje, značenje je povezano sa vašom prošlošću. Ukoliko se Bogorodica pojavi u sredini šolje, simbolika se tiče sadašnjosti, a kada je vidite bliže vrhu šolje, ona najavljuje buduće događaje. Nemoguće je reći o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti ili budućnosti se tačno radi jer to zavisi od sećanja i emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Pozicija pijenja takođe igra bitnu ulogu prilikom otkrivanja simbolike nekog lika u šolji. Ako ste Bogorodicu videli levo od mesta gde su usne dodirivale šolju, značenje je uglavnom negativno. Kada se Bogorodica ukaže desno od mesta pijenja, značenje je manje-više pozitivno.

Kada u šolji vidite Bogorodicu kako plače moguće je da je neko zabrinut za vas, vaše zdravlje ili budućnost. Bogorodica koja se smeje u talogu kafe može da najavi srećne trenutke. Kada u šolji vidite Bogorodicu sa Isusom to je znak da ne treba da se plašite da ćete starost dočekati sami. Ako se u šolji ukazala gola Bogorodica to implicira da ste dozvolili da vas nagoni vode kroz život i to bi vam se u nekom trenutku moglo obiti o glavu.

Bogorodica u donjem delu šolje

Ako ste Bogorodicu videli bliže dnu šolje i levo od pozicije gde su je usne doticale to implicira da vam nedostaje osoba koje više nema. To može da bude neko od članova porodice ili bliskih prijatelja. U svakom slučaju, normalno je da osećate tugu usled nedostatka bitne figure u vašem životu.

Lik Bogorodice pri dnu šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ste u prošlosti uspeli da prevaziđete neke strahove zahvaljujući bliskoj osobi. Verovatno vam je on tj. ona pokazao/la koliko vredite i koliku sreću zapravo zaslužujete.

Bogorodica u drugoj trećini šolje

Ako se lik Bogorodice pojavio u sredini šolje i levo od pozicije pijenja moguće je da sumnjate da će žrtva koju ste zbog nečega podneli zapravo doneti ono što želite. Uložili ste veliki napor da popravite odnos sa nekim, međutim, čini vam se da je sve to bilo uzaludno.

Lik Bogorodice u drugoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale ukazuje na to da vam je savest mirna. Moguće je da ste imali priliku da nekome vratite milo za drago, međutim, odustali ste od te ideje i shvatili koliko vam je važno da svakome možete da pogledate u oči.

Bogorodica u gornjoj trećini šolje

Kada se Bogorodica pojavi u trećoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to implicira da ćete zahvaljujući „zlim jezicima“ posumnjati u dragu osobu. Dozvolićete da neko ugrozi vaš odnos sa voljenima. Važno je da na vreme shvatite o čemu se radi.

Bogorodica bliže vrhu šolje i desno od pozicije gde su je usne doticale ukazuje na to da će se vaš život uskoro promeniti na bolje. Moguće je da će se neke kockice početi slagati upravo onako kako vama odgovara.

Bogorodica u otisku prsta za želju

Iz otiska prsta se, prema usmenom predanju, može doći do odgovora na pitanje da li će se neke želje obistiniti. U nastavku članka vam donosimo pravila kako se želje utiskuju u šolju, te šta znači kada se u tom otisku pojavi lik Bogorodice.

  • Ako se vaše želje tiču dece ili porodice u šolji se ostavlja otisak palca. Bogorodica u otisku palca najavljuje ispunjenje želje u bližoj budućnosti.
  • Kada se želje tiču posla ili karijere u šolju se utiskuju kažiprstom. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli Bogorodicu to implicira da će vam se želja ispuniti nakon mnogo odricanja i žrtve.
  • Želje koje se odnose na seks, tj. erotski život se u šolju utiskuju srednjim prstom. Bogorodica u otisku srednjeg prsta, na žalost, ne predviđa ispunjenje želje.
  • Otisak prstenjaka se u šolji ostavlja za želja koje se odnose na ljubav. Ako ste u tom otisku videli Bogorodicu to je znak da će ono što ste poželeli uskoro da se obistini.
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje koje se tiču zdravlja. Bogorodica u otisku malog prsta je znak da postoji velika šansa da se vaša želja ostvari.

Alternativno tumačenje Bogorodice u šolji

Drugi način da saznate šta predstavlja neka figura u talogu kafe podrazumeva tumačenje po njenoj boji. Oblici u šolji mogu da budu ispunjeni tj. tamni ili prazni tj. svetli. Ako Bogorodica koja se u vašoj šolji pojavila nije bila ni tamna ni svetla, tumači se boja koja dominira.

Značenje crne Bogorodice

Ukoliko ste u šolji videli lik Bogorodice na kome su dominirali tamni tonovi to može da simboliše negativno raspoloženje. Moguće je da ste zapali u lošu fazu, ali ona neće dugo da potraje.

Značenje bele Bogorodice

Bela Bogorodica u ostacima kafe u šolji može da bude znak da ćete uskoro upoznati svoju srodnu dušu. Možda to neće biti ljubav vašeg života, nego prijatelj sa kojim ćete moći u potpunosti da se razumete.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts