Šta simbolizuju gajde u šolji kafe?

Gajde su vrlo specifičan muzički instrument, tako da ih nije teško prepoznati u talogu kafe. Ova figura najčešće najavljuje ostvarenje želje, međutim, značenje zavisi od nekoliko važnih faktora. Gajde u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, odnosno levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju ne nose istu simboliku.

Oblici u ostacima kafe u šoljici mogu da se tumače i po njihovoj boji. U tom slučaju trebalo bi da obratite pažnju na to da li su gajde u šolji bile crne (ispunjena figura) ili bele (prazna figura). Više o tome možete pronaći u podnaslovu „Šta predstavljaju crne, a šta bele gajde u šolji?“

Iz otiska prsta u talogu kafe u šolji se, prema narodnom verovanju, može doći do odgovora na pitanje da li će neke želje da se ispune ili ne. O pravilima po kojima se utiskuje prst u talog kafe biće više reči kasnije u članku.

Detaljno tumačenje gajdi u šolji kafe

U uvodu teksta smo pomenuli da gajde mogu da simbolišu ostvarenje želja, ipak, da bi tumačenje bilo što preciznije, bitno je da se vodi računa o tome na kojoj poziciji u šolji ste uočili ovu figuru. Ako ste gajde videli pri dnu šolje, njihova simbolika se vezuje za prošlost. Kada se gajde pojave u sredini šolje, tada je njihovo tumačenje vezano za sadašnjost. Gajde bliže vrhu šolje mogu da predvide ono što će se događati u budućnosti. Ne može se sa sigurnošću kazati o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti, tj. budućnosti se radi zato što to zavisi od subjektivnih osećanja osobe kojoj se gleda u šolji.

Za ispravnu interpretaciju je važno i mesto pijenja. Ako su se gajde pojavile levo od pozicije gde su usne doticale šolju, tumačenje je uglavnom negativno. Ukoliko ste ih uočili desno od mesta pijenja, simbolika je manje-više pozitivna.

Kada u šolji vidite dvoje gajde to može da bude znak da će vas neko preglasati. Vaše mišljenje ili ideja neće biti uvaženi. Ako se u šolji pojavio još neki predmet osim gajdi to implicira da bi trebalo da se čuvate intriga i spletki. Kada u šolji vidite muškarca koji svira gajde čućete dobre vesti u vezi sa poslom kojim se trenutno bavite. Žena koja svira gajde najavljuje pozitivne promene u privatnom životu.

Gajde u prvoj trećini šolje

Ako ste gajde videli bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da niste preboleli gubitak iz prošlosti. Moguće je da još uvek patite za bivšim partnerom tj. partnerkom ili za propuštenom šansom.

Kada se gajde pojave u donjoj trećini šolje i desno od mesta pijenja to znači da će se u vaš život neko vratiti. Reč je o osobi koju dugo niste videli ili čuli, a koja vam je nekad bila izuzetno važna. U svakom slučaju, život će vas ponovo spojiti.

Gajde u drugoj trećini šolje

Ako ste gajde uočili u sredini šolje i levo do pozicije pijenja to je znak da niste spokojni. Maštate o promeni, a ne radite ništa kako bi se ona dogodila. Pokrenite se ako želite bolju i lepšu budućnost.

Gajde u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale znače da ste vrlo motivisani i da vam ne nedostaje discipline. Ovo bi moglo pozitivno da se odrazi na vaš život u budućnosti. Ako ostanete uporni i strpljivi, mogle bi vam se dogoditi vrlo lepe stvari.

Gajde u trećoj trećini šolje

Kada gajde vidite bliže vrhu šolje i levo od pozicije gde su je usne dodirivale to je znak da se nešto neće odvijati onako kako ste vi zamislili. Možda ćete morati da odložite put ili da revidirate planove i to vam se neće dopasti.

Ukoliko su se gajde ukazale u trećoj trećini šolje i desno od mesta pijenja to implicira da bi vam se neka želja mogla ostvariti. Verovatno će ono za čime žudite postati stvarnost.

Gajde u otisku prsta za želju

Otisak prsta se u šolji ostavlja kada pokušavate da saznate da li će se neke želje obistiniti ili ne. Važno je da znate kako da pravilno utisnete svoju želju u šolju da bi odgovor bio jasan.

  • Kada se želje tiču porodičnih odnosa u šolju se utiskuju palcem. Gajde u otisku palca najavljuju ostvarenje želje u vrlo bliskoj budućnosti.
  • Želje vezane za posao, tj. karijeru se u šolju utiskuju kažiprstom. Ako ste u otisku kažiprsta videli gajde moguće je da će se ono što ste zamislili ostvariti, ali ćete morati da se žrtvujete.
  • Ako ste poželeli nešto što se tiče seksa, tj. intimnog života, tada u šolji ostavljate otisak srednjeg prsta. Gajde u otisku srednjeg prsta, na žalost, ne predviđaju ispunjenje želje.
  • Prstenjakom se u šolju utiskuju želje koje se odnose na emocije, tj. na ljubavni život. Ukoliko ste u otisku prstenjaka videli gajde to implicira da vam se želja neće ostvariti s osobom o kojoj trenutno razmišljate, nego sa nekim drugim.
  • Ukoliko ste zaželeli nešto što se tiče ličnog zdravlja ili zdravlja voljene osobe, tada u šolji treba da ostavite otisak malog prsta. Ako ste u tom otisku videli gajde moguće je da će vam se želja ostvariti i brže nego što možete da zamislite.

Šta predstavljaju crne, a šta bele gajde u šolji?

Prema usmenom predanju, do značenja figura u šolji kafe može da se dođe uzimajući u obzir njihovu boju. Oblici u talogu kafe su uglavnom crni tj. ispunjeni ili beli tj. prazni, a ukoliko gajde koje ste vi u šolji videli nisu bile ni skroz crne, a ni potpuno bele, tumačiće se boja koja preovladava.

Značenje crnih gajdi

Crne gajde u ostacima kafe u šolji mogu da simbolišu dobre vesti za osobu kojoj se gleda u šolju. Nešto bi vas u bliskoj budućnosti moglo veoma obradovati. Bićete ponosni na sebe ili na nekoga ko vam je drag.

Značenje belih gajdi

Bele gajde u talogu kafe ukazuju na to da vam se neće dopasti nečiji odnos prema vama. Moguće je da ćete se truditi da popravite komunikaciju sa nekim, međutim, druga strana neće pokazati ni želju, niti volju da napravi određene ustupke.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts