Jabuka u šolji kafe – značenje i tumačenje

Jabuka u talogu od kafe u šolji

Oblik jabuke u talogu kafe može da simbolizuje profesionalni uspeh, dobru reputaciju, novu ljubav, ali i da bude znak da ćete morati da preduzmete određene rizike da biste došli do cilja. Međutim, tumačenje je uslovljeno položajem figure u šolji. Jabuka bliže dnu, sredini ili vrhu šolje nema isto značenje, baš kao ni kada se nađe levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Simboli se mogu tumačiti i po boji oblika koji ste u šolji uočili. Bela tj. prazna figura ne mora da znači isto što i crna tj. ispunjena. O ovom alternativnom tumačenju će više biti reči u nastavku teksta.

Narodno predanje kaže da se iz otiska prsta u šoljici kafe može naslutiti da li će se neka želja ostvariti ili ne. Kako da tumačite jabuku u tom otisku saznaćete kasnije.

Detaljno tumačenje jabuke u šolji kafe

Za precizno tumačenje figure jabuke u talogu kafe potrebno je da obratite pažnju na nekoliko detalja. Pre svega je važan položaj oblika u šolji. Ako ste jabuku videli pri dnu šolje tada se njeno značenje odnosi na prošlost. Ukoliko se jabuka pojavila u sredini šolje tada je simbolika povezana sa sadašnjošću, a ako ste je videli bliže vrhu šolje tada nagoveštava buduće događaje.

Bitno je i da li se jabuka našla levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju. Kada jabuku vidite levo od mesta pijenja tada je njena interpretacija uglavnom negativna. Ako ste je uočili desno od mesta gde su usne doticale šolju jabuka ima pozitivno značenje.

Veličina jabuke ne igra važnu ulogu u tumačenju. Ukoliko ste u šolji videli dve jabuke to implicira da imate sa kime da podelite i tugu i radost. Ako ste videli crva u jabuci to simbolizuje sumnju. Kada u šolji vidite napola pojedenu jabuku to znači da imate opakog rivala.

Jabuka u prvoj trećini šolje

Oblik jabuke bliže dnu šolje i levo od mesta pijenja obično znači da biste više uspeha u prošlosti postigli da vam samopouzdanje nije bilo narušeno. Previše ste negativno razmišljali i niste sebi dali za pravo da mislite da zaslužujete samo najbolje.

Ukoliko se jabuka pojavila u prvoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale to implicira da bi trebalo da budete zadovoljni svojim dosadašnjim uspesima. Mnogo toga ste postigli u prošlosti na šta morate da budete ponosni.

Jabuka u drugoj trećini šolje

Ako ste jabuku videli u sredini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to znači da sumnjate u sebe, svoje znanje i sposobnosti. Pravi je trenutak da u prvi plan istaknete vrline, te da počnete da radite na onome što smatrate svojim manama.

Figura jabuke u drugoj trećini šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na solidnu motivaciju. Trenutno ste u vrlo povoljnoj fazi svog života i trebalo bi da to iskoristite na najbolji mogući način. Shvatite šta želite i napravite plan kako da to i ostvarite.

Jabuka u trećoj trećini šolje

Kada se jabuka pojavi bliže vrhu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da ćete morati da preduzmete neke rizične korake kako biste sebi obezbedili bolju i lepšu budućnost. Previše ste pasivni i to bi vam se u nekom trenutku moglo obiti o glavu.

Jabuka u trećoj trećini šolje i desno od mesta pijenja nagoveštava profesionalni uspeh ili novu ljubav. U svakom slučaju pred vama je odličan period tokom koga ćete uspeti da rešite neke problem, ali i da ostvarite značajan napredak u svakom segmentu svog života.

Jabuka u otisku prsta za želju

Iz otiska prsta u šolji kafe može da se nasluti da li će se neka želja ostvariti ili ne. Bitno je da znate kojim prstom treba da utisnete svoju želju kako bi tumačenje bilo verodostojno.

  • Ako se vaša želja tiče rodbine, porodice ili dece tada je u šolju utiskujete palcem. Ukoliko se u otisku palca pojavila jabuka, moguće je da će vam se želja uskoro ispuniti.
  • Želje koje se odnose na profesionalni život se u šolju utiskuju kažiprstom. Jabuka u otisku kažiprsta može da bude znak ispunjena želje, ali uz određene žrtve i rizike.
  • Otisak srednjeg prsta se u šolji ostavlja za želje koje se tiču erotskog, tj. seksualnog života. Ako ste u tom otisku videli jabuku vaša želja će se ostvariti vrlo brzo.
  • Ukoliko je želja vezana za ljubav tada je u šolju utiskujete kažiprstom. Jabuka u otisku kažiprsta predviđa ostvarenje želje u daljoj budućnosti.
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje koje se tiču zdravlja. Ako ste u tom otisku videli jabuku to je znak da postoje velike šanse da će se ispuniti ono što ste poželeli.

Alternativno tumačenje jabuke u šolji kafe

Čitati simbole u ostacima kafe u šolji možete i na bazi njihove boje. Figure u šoljici mogu da budu crne tj. ispunjene ili bele tj. prazne. Ukoliko jabuka koju ste u šolji videli nije ni sasvim crna, a ni sasvim bela, tumačiće se boja koje ima više.

Značenje crne jabuke

Ukoliko ste u šolji videli crnu jabuku to može da bude nagoveštaj nove ljubavi. Moguće je da ćete u bliskoj budućnosti doživeti lepe promene.

Značenje bele jabuke

Kada u šolji vidite belu jabuku to znači da sami sebi treba da date još jednu šansu. Doživeli ste neuspeh i ne možete to sebi da oprostite. Bela jabuka je znak da je vreme da se krene dalje.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts