Gepard u šolji kafe – simbolizam i značenje

Kada gledajući u šolji uočite figuru geparda to može da najavi velike promene u životu osobe kojoj se gleda u šolju. Ipak, značenje je, pre svega, uslovljeno pozicijom u šoljici gde se ova figura pojavila. Različito se interpretira kada se gepard pojavi u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje. Osim toga, gepard levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju nema istu simboliku.

Skrivena simbolika figura u ostacima kafe u šolji može da se otkrije i ukoliko se obrati pažnja na njihovu boju. U tom slučaju, crni i beli gepard nemaju isto značenje. Ovom alternativnom načinu tumačenja oblika u talogu kafe više ćemo se posvetiti kasnije u članku.

Ukoliko želite da saznate da li će vam se neka želja ostvariti, u šolji kafe treba da ostavite otisak prsta. Kako se pravilno utiskuju želje u šolju, te šta znači kada se u tom otisku pojavi gepard možete da saznate u delu teksta pod naslovom „Gepard u otisku prsta za želju“.

Simbolika geparda u šolji kafe

U uvodu članka smo pomenuli da gepard u ostacima kafe u šolji simboliše promene. Međutim, njegovo značenje može da bude različito kada se uzme u obzir mesto u šolji gde ste ovu životinju uočili. Ukoliko se gepard pojavio bliže dnu šolje, njegovo značenje je povezano sa prošlošću. Ako ste geparda videli u sredini šolje, tada se tumačenje odnosi na sadašnjost. Kada se ova životinja pojavi bliže vrhu šolje, tada može da najavi neke buduće događaje. Od ličnih iskustava i osećanja osobe kojoj se gleda u šolju zavisi koliko daleko u prošlost, tj. budućnost tumačenje ide.

Osim navedenog, bitan faktor je da li ste geparda videli levo ili desno od mesta pijenja. Ako se gepard pojavio levo od pozicije gde su usne doticale šolju, njegovo značenje je uglavnom negativno. Gepard desno od mesta pijenja ima manje-više pozitivnu simboliku.

Ako ste u šolji videli dva geparda to može da bude znak da ste na prekretnici i da ne znate kojim putem da krenete. Gepard u skoku u šolji kafe obično znači da ste spremni da se uhvatite u koštac sa nekim većim problemom. Ukoliko je gepard u vašoj šolji sedeo ili ležao na grani drveta to implicira da bi vas pasivnost mogla dovesti u nezavidnu poziciju.

Gepard u donjoj trećini šolje

Kada vidite geparda bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to implicira da se kajete što ste u prošlosti bili pasivni. Dozvolili ste da strah upravlja vašim životom i niste iskoristili šanse koje su vam bile pred nosom. Neka to posluži kao lekcija kako se u nastavku života ne smete ponašati.

Ako se gepard pojavio u prvoj trećini šolje i desno od mesta pijenja to znači da ste zadovoljni odlukom koju ste nedavno doneli. Ona je bila hrabra i vrlo mudra, tako da nemate za čime da žalite.

Gepard u drugoj trećini šolje

Ukoliko ste geparda primetili u sredini šolje i levo od pozicije gde su je usne dodirivale to simbolizuje dilemu. Moguće je da treba da odlučite u kom smeru će dalje ići vaš život i to vas plaši. Ne lomite stvari preko kolena i potražite savet nekoga kome verujete.

Gepard u sredini šolje i desno od mesta pijenja znači da ste vrlo skoncentrisani na sve što se oko vas dešava. Primećujete detalje koji drugima promiču i to može da vam donese veliku prednost u poslovima kojima tek planirate da se bavite.

Gepard u gornjoj trećini šolje

Kada vidite geparda bliže vrhu šolje i levo od pozicije gde su je usne dodirivale moguće je da ćete u bliskoj budućnosti doživeti neki šok. Verovatno će vas izdati osoba kojoj ste bezrezervno verovali i trebaće vam neko vreme da shvatite da nikoga ne treba idealizovati.

Ukoliko ste u trećoj trećini i desno od mesta pijenja videli geparda to najavljuje napredak u profesionalnom životu. Nije isključeno da ćete dobiti bolje plaćen posao ili da će vas poslodavac nagraditi za trud i radi koji ste do sada ulagali u ono čime se bavite.

Gepard u otisku prsta za želju

Narodno verovanje kaže da se u otisku prsta u talogu kafe može iščitati da li će se neka želja ostvariti ili ne. Važno je da znate kojim prstom utiskujete svoju želju u šolju. Značenje može da bude nejasno ako ste u šolji ostavili otisak pogrešnog prsta, zato vam donosimo pravila koja treba da ispoštujete, te šta znači kada se gepard pojavi u otisku.

  • Palcem se u šolju utiskuju želje vezane za decu, porodicu i rodbinu. Ako se u otisku palca pojavio gepard to implicira da će se vaša želja vrlo brzo ispuniti.
  • Kada zaželite nešto što se tiče posla tada u šolji ostavljate otisak kažiprsta. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli geparda to je znak da će se vaša želja ostvariti u bliskoj budućnosti.
  • Srednjim prstom se u šolju utiskuju želje koje se tiču seksualnog života. Gepard u otisku srednjeg prsta, na žalost, ne najavljuje ispunjenje vaše želje.
  • Otisak prstenjaka se u šolji ostavlja za želje vezane za emocije, odnosno, ljubavni život. Ako ste u otisku prstenjaka uočili geparda to je znak da vaša želja još dugo neće postati stvarnost.
  • Ako se vaša želja tiče zdravlja, u šolji treba da ostavite otisak malog prsta. Gepard u otisku malog prsta može da znači da će se ispuniti ono što ste poželeli.

Alternativno objašnjenje geparda u šolji kafe

Po narodnom predanju postoji još jedan način da saznate simboliku koja se krije iza neke figure u šolji. Ova alternativna metoda bazirana je na boji oblika. Ne tumači se isto ukoliko je gepard imao više crne boje na sebi i ukoliko je preovladavala bela boja.

Značenje crnog geparda

Ako ste u šolji videli geparda koji je na sebi više imao crne boje to implicira da ne treba da sumnjate u svoju snagu i hrabrost. Pred vama su veliki izazovi, ali ćete uspeti da ih prevaziđete.

Značenje belog geparda

Ukoliko ste u talogu kafe uočili geparda koji na sebi ima više bele boje to je znak da nećete dozvoliti da vas pokoleba to što drugi ljudi ne veruju u vaše ideje.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts