Žito u šolji kafe – simbolika i značenje

Kada se žito pojavi u ostacima kafe u šolji to može da bude znak da ćete završiti neki posao ili da ćete rešiti problem koji vas duže vreme muči. Ipak, interpretacija se razlikuje u zavisnosti od toga da li ste ovaj oblik videli pri dnu, u sredini ili bliže vrhu šolje, odnosno, da li se žito našlo levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Simboliku nekog oblika u talogu kafe možete da otkrijete i ukoliko se fokusirate na njegovu boju. Figure u šolji mogu da budu crne tj. ispunjene ili bele tj. prazne. Više o ovoj temi pročitajte u delu teksta pod naslovom „Šta simbolizuje crno, a šta belo žito u šolji?“.

Narodno predanje kaže da se u otisku prsta u šolji kafe može iščitati da li će se neka želja ispuniti ili ne. U podnaslovu „Žito u otisku prsta za želju“ saznaćete kako se želje pravilno utiskuju u šolju, te šta znači kada se u tom otisku pojavi žito.

Klasično tumačenje žita u šolji

Oblik žita u šolji kafe može da ima više različitih značenja. Na simboliku presudno utiče položaj u šoljici na kome se ova figura našla. Ako ste žito videli bliže dnu šolje, njegovo značenje je povezano sa prošlošću. Kada se žito pojavi u sredini šolje, simbolika se tiče sadašnjosti, a ukoliko ste ga videli bliže vrhu šolje, žito može da najavi neke buduće događaje. Koliko daleko u prošlost ili budućnost značenje može da ide zavisi od sećanja, iskustava i emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Osim toga, na značenje bitno utiče i mesto pijenja. Po pravilu, ako se žito pojavilo levo od pozicije gde su usne doticale šolju, interpretacija je manje ili više negativna. Kada se žito pojavi desno od mesta pijenja, simbolika je često pozitivna.

Ako ste u šolji videli puno klasje žita to simboliše blagostanje, a ako je klasje bilo prazno to najavljuje gubitak, tugu, pa čak i bolest. Jedan klas žita u šoljici kafe može da bude znak da mislite da vas niko ne razume. Snop žita u talogu ukazuje na to da biste mogli provesti lepe trenutke sa bliskim ljudima. Žito koje gori najavljuje štetu ili bolest.

Žito u prvoj trećini šolje

Ukoliko se žito pojavilo bliže dnu šolje i levo od mesta pijenja to implicira da ste previše nostalgični prema prošlosti. Idealizujete neko vreme jer mislite da ste tada bili srećniji i mirniji, međutim, trebalo bi da znate da ni tada niste bili lišeni manjih ili većih problema i da morate to da ostavite iza sebe kako biste krenuli dalje.

Ako ste žito videli pri dnu šolje i desno od pozicije gde su je usne dodirivale to implicira da još uvek niste svesni svoje snage. Preživeli ste neke vrlo teške trenutke. I dalje imate ožiljke koji služe samo da vas podsete koliko ste zapravo jaki.

Žito u drugoj trećini šolje

Kada se žito ukaže u sredini šolje i levo od pozicije pijenja to implicira da vas nečije ponašanje zbunjuje. Ovo se posebno odnosi na privatni život, tj. emocije. Moguće je da ne znate na čemu ste sa nekim. Jedini način da saznate odgovor na to pitanje čuči u iskrenom razgovor.

Ako se žito pojavilo u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da ste svesni svojih kvaliteta i atributa. Napokon i vi sami znate koliko vredite. Sa tom dozom samopouzdanja samo vam je nebo granica.

Žito u trećoj trećini šolje

Kada žito vidite bliže vrhu šolje i levo od pozicije pijenja to, na žalost, najavljuje materijalne ili nematerijalne gubitke. Moraćete da se suočite sa velikim izazovom, ali ako budete bili hrabri, uspećete da ga prevaziđete bez previše muke.

Žito pri vrhu šolje i desno od mesta gde su je usne doticale znači da ćete uspeti da rešite neki problem ili da završite posao koji ste davno započeli. Nakon dosta briga i uložene energije rezultati će se pojaviti na horizontu i doneti vam veliku radost.

Žito u otisku prsta za želju

Otisak prsta se u šolji kafe ostavlja kada želite da saznate da li će neka želja da postane stvarnost. Pri tome je bitno da znate kako se pravilno utiskuju želje u šolju. Želja utisnuta pogrešnim prstom ne može da pruži jasno tumačenje.

  • Ako se vaša želja odnosi na dom ili porodicu, trebalo bi da je u šolju utisnete palcem. Ukoliko ste u otisku palca videli žito to implicira da će vam se želja ostvariti. Porodični problemi bi mogli da postanu stvar prošlosti.
  • Ukoliko ste utisnuvši kažiprst u talog kafe videli žito to implicira da će se vaša želja u vezi sa poslom tj. karijerom ostvariti ako budete bili fokusirani, strpljivi, uporni i vredni.
  • Žito u otisku srednjeg prsta odnosi se na seksualne, tj. erotske želje. Oblik žita u otisku je znak da će vaša mašta postati stvarnost u daljoj budućnosti.
  • Kada zamislite želju koja se tiče ljubavnih odnosa i prstenjakom je utisnete u šolju, te se u tom otisku pojavi žito to je znak da će vam se želja ostvariti ako budete bili hrabri.
  • Malim prstom se u šolji ostavlja otisak za želje koje se tiču zdravlja. Žito u otisku malog prsta najavljuje ispunjenje želje u skorijoj budućnosti.

Šta simbolizuje crno, a šta belo žito u šolji?

Alternativna metoda tumačenje nije uslovljena položajem figure u šolji, nego njenom bojom. Oblici u šolji kafe su ispunjeni tj. crni ili prazni tj. beli. Ako žito u vašoj šolji nije bilo ni skroz crno, a ni sasvim belo, tumači se boja koja preovladava.

Značenje crnog žita

Crno žito u šolji kafe vas upozorava da ne odlažete izvršenje nekih obaveza zato što bi se one mogle iskomplikovati. Samo se držite izreke „Što možeš danas, ne ostavljaj za sutra“ i život će vam biti mnogo lepši i jednostavniji.

Značenje belog žita

Belo žito u ostatku kafe u šolji znači da bi vam se mogao ostvariti dugogodišnji san. Ipak, to će se dogoditi samo ukoliko, bez obzira na to koliko godina imate, još uvek imate i dovoljno hrabrosti da maštate, tj. da verujete u svoje snove.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts