Ćurka u šolji kafe – značenje i tumačenje

U opštem smislu ćurka u talogu kafe najavljuje blagostanje, harmonizaciju nekih odnosa, ali i poboljšanje materijalne situacije. Ipak, tumačenje može da bude različito kada se uzmu u obzir određeni faktori koji utiču na interpretaciju. Pre svega je bitno da li ste ćurku videli bliže dnu, sredini ili vrhu šolje. Osim toga, nije isto i ako se ovaj oblik pojavi levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Tumačenje bazirano na boji oblika je alternativna metoda čitanja znakova u šolji kafe. Pri tome crni tj. ispunjeni oblik i beli tj. prazni oblik ne moraju da imaju isto značenje.

Veruje se da se u otisku prsta u šolji kafe može doći do odgovora na pitanje da li će se neke želje ostvariti. O pravilnom utiskivanju želje u šolju i tumačenju znakova više reči će biti u nastavku teksta.

Detaljno tumačenje ćurke u šolji kafe

Kao što smo u uvodu napomenuli, ćurka u talogu kafe često simboliše blagostanje. Ipak, ako ste je videli bliže dnu šolje tada je njeno značenje vezano za prošlost. Ćurka u sredini šolje uglavnom se povezuje sa sadašnjim događajima, emocijama i slično, a ako ste je primetili bliže vrhu šolje, figura ćurke najavljuje buduća dešavanja u životu osobe kojoj se gleda u šolju.

Pored toga, važno je i da li ste ćurku videli levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju. Neki oblik levo od mesta pijenja uglavnom nosi negativna značenja, a ako se pojavio desno od mesta gde su usne doticale šolju tada ima pozitivno značenje.

Ćurka je vrlo specifičan oblik i teško je možete zameniti za bilo šta drugo. Veličina ćurke ne utiče na tumačenje, a ako ste u šolji videli više od jedne ćurke onda bi trebalo da se čuvate tračeva. Neko će pokušati da vas diskredituje.

Ćurka u prvoj trećini šolje

Ako ste ćurku videli u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da mislite da biste danas bili srećniji da ste u prošlosti doneli drugačije odluke. To ne možete da znate i zato nema potrebe da se mučite takvim razmišljanjima.

Figura ćurke bliže dnu šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ste u prošlosti napravili dobre temelje za lični rast i razvoj. Niste ni svesni koliko kvalitetnih osobina posedujete.

Ćurka u drugoj trećini šolje

Ukoliko ste ćurku uočili u drugoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to predstavlja bezrazložan strah. Nije isključeno da se nečega plašite samo zato što patite od manjka samopouzdanja. Poradite na tome, pa će stvari početi da se menjaju na bolje.

Ćurka u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale znači da vam je motivacija na zavidnom nivou. Imate cilj koji želite da postignete i učinićete sve da ostvarite ono što ste zamislili. Samo tako nastavite.

Ćurka u trećoj trećini šolje

Ukoliko ste ćurku uočili bliže vrhu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to može da najavi izvesne turbulencije u životu osobu kojoj se gleda u šolju. Neće se dogoditi ništa spektakularno, međutim, na kratko ćete „ispasti iz koloseka“.

Oblik ćurke u trećoj trećini šolje i desno od mesta pijenja je odličan znak. Ova figura na ovom položaju najavljuje sjajan period za osobu kojoj se gleda u šolju. Mnogo toga će se okrenuti na bolje, a neke želje će da postanu stvarnost.

Ćurka u otisku prsta za želju

Narodno verovanje kaže se iz otiska prsta u talogu kafe može naslutiti ispunjenje neke želje. Važno je da pazite kojim prstom utiskujete svoju želju u šolju. Ako želju ne utisnete pravim prstom, moguće je da nećete dobiti verodostojan odgovor.

  • Kada se želje odnose na porodicu, roditelje ili decu tada ostavljate otisak palca u šolji. Ako se u tom otisku pojavila ćurka želja će se ostvariti u vrlo bliskoj budućnosti.
  • Otisak kažiprsta se u šolji ostavlja za želje koje se tiču posla, tj. karijere. Ćurka u otisku prsta ukazuje na ostvarenje želje zahvaljujući trudu, radu i sreći.
  • Ukoliko ste zaželeli nešto što se tiče vašeg intimnog, tj. seksualnog života tada u šolji ostavljate otisak srednjeg prsta. Ako ste u otisku srednjeg prsta videli ćurku moguće je da vaša želja neće postati stvarnost.
  • Želje vezane za ljubav se u šolju utiskuju prstenjakom. Ćurka u otisku prstenjaka može da bude znak da će vaša želja da postane stvarnost, ali ne u skorije vreme.
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje vezane za zdravlje. Ako ste u otisku malog prsta videli ćurku vaša želja će se ispuniti, samo je bitno da budete strpljivi i da „igrate po pravilima“.

Alternativno značenje ćurke u šolji kafe

Drugi način da otkrijete simboliku oblika u talogu kafe jeste po njihovoj boji. Figura u šolji može da bude crna tj. ispunjena ili bela tj. prazna. Ako ćurka koju ste u šoljici videli nije ni sasvim crna, a ni potpuno bela, tumači se boja koja prevladava.

Značenje crne ćurke

Crna ćurka u šolji kafe je odličan znak. Ovakve figure najavljuju dobre vesti. Moguće je da će vas u bliskoj budućnosti nešto zaista obradovati. Ostanite pozitivni!

Značenje bele ćurke

Bela ćurka u talogu kafe ukazuje na to da treba da se čuvate nedobronamernih ljudi. Nekome je vaš uspeh trn u oku i potrudiće se da vas diskredituje na bilo koji način.

Ne treba da mu/joj dajete povoda, nego da pripazite šta i pred kime govorite kako vam se vlastite reči ne bi obile o glavu.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts