Slon u šolji kafe – značenje i simbolika

Slon u talogu od kafe u šolji

Na precizno objašnjenje šta znači kada u talogu kafe vidite slona, utiču različiti detalji – od toga da li se ova životinja pojavila na donjoj, gornjoj strani ili na sredini šolje. Ako iz otiska prsta u šolji pokušavate da saznate da li će vam se neka želja ostvariti, važno je da znate kojim prstom treba da napravite taj otisak.

Motiv slona u talogu kafe uglavnom ima pozitivno značenje. Često simbolizuje sreću i najavljuje uspeh nakon mnogo muke. Slon je takođe znak stabilnosti, strpljenja, odanosti i snage.

Detaljno tumačenje slona u šolji kafe

Da bi značenje motiva slona u talogu kafe bilo precizno potrebno je prvo da odredite poziciju na kojoj se pojavio.

Ukoliko se slon pojavio u donjem delu unutrašnjosti šolje kafe tada je njegovo značenje povezano sa prošlošću. Ako je njegova pozicija u sredini, tj. u drugoj trećini šolje tada predstavlja sadašnjost, a ako je pri vrhu šoljice tada je značenje vezano za budućnost.

Osim toga, važno je i da li se ovaj motiv pojavio na levoj ili desnoj strani od mesta na kome su usne dodirivale šolju. Na levoj strani šolje su često negativna, a na desnoj pozitivna značenja.

Veličina slona u talogu kafe ne igra značajnu ulogu, a ako ste u šolji videli dva ili više slonova to je znak da će se u vašem životu pojaviti nova osoba.

Slon u donjoj trećini šolje

Ako ste na donjoj trećini šolje sa leve strane od mesta pijenja videli slona to implicira da strahujete da vam se žrtva koju ste zbog nečega podneli u prošlosti, neće isplatiti. Ukoliko je slon bio pri dnu šolje na desnoj strani to implicira da negujete lepa sećanja na jedan period svog života. To vam može biti dovoljan motiv da se u budućnosti potrudite da budete tako srećni.

Slon u sredini šolje

Ukoliko se slon pojavio levo od mesta gde su usne dodirivale šolju i u njenoj sredini to znači da ste strpljivi i da morate da se potrudite da takvi i ostanete. Ako se motiv slona prikazao sa desne strane to implicira da ste napokon shvatili da imate na čemu da budete zahvalni. Vaš život možda nije savršen, ali zbog nekih stvari bi trebalo da budete zadovoljni.

Slon pri vrhu šolje

Kada motiv slona vidite na vrhu šolje levo od mesta pijenja to može da bude znak da ćete uskoro posumnjati u sebe. Ne smete da dozvolite da neki neuspesi poljuljaju vaše samopouzdanje. Slon pri vrhu šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale obično najavljuje radosne trenutke u bliskoj budućnosti.

Slon u otisku prsta

Iz otiska prsta u talogu kafe obično pokušavamo da saznamo da li će nam se ostvariti neka želja. Za tumačenje nije važno kojom rukom ste to uradili, ali je bitno da znate koji prst ukazuje na koju želju.

  • Ukoliko ste utisnuvši palac u talogu kafe videli slona to znači da će se ono želite za svoju porodicu ostvariti. Možete da budete optimista kada je to u pitanju.
  • Ako ste kažiprstom ostavili otisak u šoljici to implicira da je vaša želja vezana za posao, tj. karijeru. Kada u tom otisku vidite slona to je znak da vaše ambicije nisu nerealne.
  • Otisak srednjeg prsta u šoljici kafe obično ima veze sa seksualnim, erotskim željama i fantazijama. Slon u takvom otisku ukazuje na to da bi vam se želja mogla ostvariti ukoliko ono o čemu maštate podelite sa partnerom tj. partnerkom.
  • Kada prstenjakom napravite otisak u talogu kafe to ukazuje na želju vezanu za emocije, konkretno ljubav. Ona bi se mogla ostvariti kada biste bili sasvim iskreni i kada se ne biste plašili da ćete biti povređeni.
  • Otisak malog prsta u šolji kafe vezujemo za želje koje se tiču vašeg ili zdravlja bliske osobe. Slon u takvom otisku može da bude znak da ćete vrlo brzo moći da odahnete.

Tumačenje u zavisnosti od boje slona u šolji

Boja slona u šolji takođe može da nam otkrije neke stvari. Tako motiv koji ste videli u talogu kafe može da bude beo tj. prazan ili crn, odnosno ispunjen. U ovoj varijanti tumačenja nije važno kojom rukom ste držali šolju, ni sa koje strane su je usne dodirivale.

Značenje crnog slona u šolji

Crni slon u šolji obično simbolizuje pesimizam. Verovatno vas je neki nemili događaj doveo u takvo stanje. Moguće je da ste više očekivali od nekoga ili nečega.

Značenje belog slona u šolji

Ako ste u šolji videli belog slona to implicira da ste srećni jer u vašem životu postoji barem jedna osoba koja vam je potpuno odana. Potrudite se da ta osoba zauvek ostane pored vas.

Važno je da napomenemo da ovaj tekst nema naučnu pozadinu, nego predstavlja narodno verovanje, tj. sujeverje, tako da onome što ste pročitali u članku verujete na vlastitu odgovornost.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts