Nar u šolji kafe – tumačenje i simbolika

Ukoliko ste u talogu kafe uočili nar to može da najavi zanimljivo poznanstvo ili, pak, novu ljubav. Međutim, objašnjenje je uslovljeno položajem ovog oblika u šoljici kafe. Nar u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje nema isto značenje, baš ni kao kada se pojavi levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Skrivenu simboliku nara možete otkriti i ukoliko se fokusirate na njegovu boju. Različito se interpretira kada je figura u šolji bila ispunjena tj. crna i prazna tj. bela. O ovom alternativnom načinu interpretacije više možete saznati u podnaslovu „Šta znači crni, a šta beli nar u šolji?“.

Otisak prsta u talogu kafe, prema narodnom verovanju, takođe može da pruži odgovore na neka pitanja. Predanje kaže da se iz otiska prsta može naslutiti da li će se neke želje ostvariti ili ne. Više o ovome pročitajte u delu članka pod naslovom „Nar u otisku prsta za želju“.

Simbolika nara u šolji kafe

Za detaljno tumačenje oblika nara u ostacima kafe u šolji, trebalo bi da obratite pažnju na nekoliko važnih detalja. Najvažniji je položaj u šolji na kome ste uočili ovu voćku. Ako ste nar primetili pri dnu šolje, njegovo tumačenje se odnosi na prošlost. Ukoliko se nar pojavio u sredini šolje, simbolika se tiče sadašnjosti. Nar bliže vrhu šolje ukazuje na ono što bi se moglo dogoditi u budućnosti. Koliko daleko u prošlost tj. budućnost tumačenje ide zavisi od iskustava i osećanja osobe kojoj se gleda u šolji.

Pored toga, važno je i da li se nar našao levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju. Ako ste nar videli levo od mesta pijenja simbolika je najčešće negativna. Kada se nar pojavi desno od pozicije pijenja, njegova interpretacija je uglavnom pozitivna.

Veličina nara ne igra bitnu ulogu u objašnjenju simbolike, međutim, ako ste u šoljici videli i ruku koja drži nar moguće je da će vas neko pozitivno iznenaditi. Ukoliko je nar u šolji bio otvoren, tj. ako ste videli njegovu jezgru to je znak da bi svoje ideje trebalo da zadržite za sebe sve dok ne budete u prilici da ih sprovedete u delo. Kada u šolji, osim nara vidite još neku figuru to implicira da ćete provesti lepe trenutke sa ljudima koje ste nedavno upoznali.

Nar u donjoj trećini šolje

Oblik nara pri dnu šolje i levo od pozicije pijenja ukazuje na to da još niste preboleli to što ste u nekoj situaciji ispali naivni. Poverovali ste nečijim lažnim obećanjima i ne možete nikako to sebi da oprostite. Možda ste malo prestrogi prema sebi, zato što se ovako nešto ljudima dešava na dnevnom nivou.

Ukoliko se nar pojavio u prvoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da bi se neko mogao vratiti u vaš život „na velika vrata“. Možda je to bivši partner tj. partnerka, neko od prijatelja ili poslovnih saradnika.

Nar u sredini šolje

Ako ste nar uočili u drugoj trećini šolje i levo od pozicije gde su je usne doticale to implicira da ste besni. Nešto vas je „izbacilo iz takta“ i potpuno vas „zaslepilo“. Ukoliko se ne otarasite razmišljanja o tome, mogli biste sami sebi naneti veliku štetu.

Nar u sredini šolje i desno od mesta pijenja obično znači da ste zahvalni na ljubavi i podršci koju vam pružaju voljene osobe. Znate da se na njih uvek možete osloniti i to vam mnogo znači. Zajedničkim snagama biste mogli postići puno toga.

Nar u gornjoj trećini šolje

Kada se nar pojavi bliže vrhu šolje i levo od pozicije pijenja to može da najavi neugodno iznenađenje. Moguće je da će vam propasti neki plan ili da vaša ideja neće naići na razumevanje okoline. Ne treba da očajavate, nego da se potrudite da pronađete način da dobijete ono što želite.

Nar u trećoj trećini šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da biste u bliskoj budućnosti mogli upoznati vrlo interesantnu osobu. Reč je o nekome ko će vas oduševiti svojim razmišljanjem i stavovima, pa nije isključeno da će se među vama roditi i neke dublje emocije.

Nar u otisku prsta za želju

Iz otiska prsta u talogu kafe, prema narodnom verovanju, može da se dođe do odgovora na pitanje da li će se neke želje ostvariti. U nastavku teksta vam donosimo uputstvo kako da pravilno utisnete svoju želju u šolju kako biste dobili jasan odgovor.

  • Ako se vaša želja odnosi na porodicu, decu ili ukućane u šolju bi trebalo da je utisnete palcem. Ukoliko se u otisku palca pojavio nar to može da bude znak ispunjenja želje.
  • Želje koje se tiču posla, tj. karijere se u šolju utiskuju kažiprstom. Nar u otisku kažiprsta predviđa ostvarenje želje u bliskoj budućnosti.
  • Otisak srednjeg prsta se u šolji ostavlja kada se želje odnose na seks, tj. erotski život. Ako ste u tom otisku videli nar moguće je da će vaša želja brzo da postane stvarnost.
  • Ukoliko se vaša želja tiče ljubavi, u šolji bi trebalo da ostavite otisak prstenjaka. Nar u otisku prstenjaka može da znači da će se vaša želja obistiniti u daljoj budućnosti.
  • Malim prstom se u šolji ostavlja otisak kada se želja odnosi na zdravlje. Ako ste u otisku malog prsta videli nar to implicira da su šanse da se vaša želja ispuni prilično velike.

Šta znači crni, a šta beli nar u šolji?

Simbole u ostacima kafe u šolji možete čitati i po njihovoj boji. Oblici u šoljici mogu da budu ispunjeni tj. crni ili prazni tj. beli. Ako nar koji ste u šolji uočili nije ni sasvim crn, a ni potpuno beo, interpretira se boja koja dominira.

Značenje crnog nara

Ukoliko ste u šoljici videli crni nar to implicira da biste se mogli suočiti sa klevetom. Nekome je vaš uspeh trn u oku i potrudiće se da vas diskredituje. Ne možete ga/je sprečiti u tome da širi tračeve, ali se barem potrudite da mu/joj dajete što manje povoda za to.

Značenje belog nara

Beli nar u talogu kafe ukazuje na to da neko nije sasvim iskren prema vama. Osoba koja je postala sastavni deo vašeg života vam nešto krije. Ipak, ne optužujete ga/je ni za šta ako nemate dokaza da ste u pravu.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts