Šta simbolizuje flaša ili boca u šolji kafe?

Kada se flaša pojavi u ostacima kafe u šolji to može da simboliše klevetu ili nevolju. Pored toga, flaša može da bude i upozorenje da pazite šta kome pričate. Međutim, imajte u vidu da se interpretacija razlikuje u zavisnosti od toga da li ste ovaj oblik videli u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, odnosno da li se pojavio levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju.

Značenje se može tumačiti i po boji oblika u šolji. Različito se tumači kada u šolji vidite ispunjenu tj. crnu ili praznu tj. belu figuru. Više o simbolici crne, tj. bele flaše potražite dole u tekstu.

Narodno predanje kaže da se u otisku prsta u šoljici kafe može pronaći odgovor na pitanje da li će se neke želje obistiniti. Za to postoje izvesna pravila, a o čemu se tačno radi možete pronaći u podnaslovu „Flaša u otisku prsta za želju“.

Detaljna interpretacija flaše u šolji kafe

Da biste dobili što preciznije tumačenje oblika flaše u talogu kafe potrebno je da posebnu pažnju obratite na njen položaj u šolji. Ukoliko se flaša pojavila u prvoj trećini šolje tada je njeno značenje vezano za prošlost. Ako ste flašu videli u drugoj trećini šolje simbolika se tiče sadašnjosti. Budućnost se proriče ukoliko se flaša ukaže bliže vrhu šolje, tj. u njenoj trećoj trećini.

O koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti tj. budućnosti se radi zavisi isključivo od iskustava i ličnih osećanja osobe kojoj se gleda u šolju.

Mesto pijenja takođe ima bitnu ulogu. Ukoliko ste flašu videli levo od mesta gde su usne dodirivale šolju simbolika je često negativna. Flaša desno od mesta pijenja uglavnom nosi pozitivno značenje.

Veličina flaše u ostacima kafe ne igra toliko bitnu ulogu. Ako ste u šolji videli praznu flašu to može da bude znak da će neko ili nešto izneveriti vaša očekivanja. Napola puna tj. napola prazna flaša simboliše vaše trenutno raspoloženje, tj. dozu optimizma ili pesimizma koje osećate dok gledate u šolju. Razbijena flaša u šoljici kafe, na žalost, nije dobar znak i najavljuje vrlo stresne i teške trenutke.

Flaša pri dnu šolje

Ako ste flašu primetili u prvoj trećini šolje i levo do mesta pijenja to implicira da ste skloni samosažaljevanju. Naime, često se sećate i pričate o teškim trenucima koje ste u prošlosti doživeli, kako biste nekome dokazali da je vaš život bio mnogo izazovniji nego tuđi.

Ukoliko se flaša pojavila bliže dnu šolje i desno od mesta gde su je usne doticale to je znak da ste ponosni na neki postupak iz prošlosti. Verovatno vas mnogi zbog toga osuđuju, međutim, vi ne vidite ništa loše u tome što ste učinili i sigurni ste da se nikad zbog toga nećete pokajati.

Flaša u sredini šolje

Kada flašu vidite u drugoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to implicira da ste dozvolili da poroci upravljaju vašim životom. Niste u stanju da se oduprete željama koje ugrožavaju vaše zdravlje i to bi vam se u nekom trenutku moglo obiti o glavu.

Flaša u drugoj trećini šolje i desno od pozicije gde su je usne doticale ukazuje na to da ste napokon počeli da uživate u životu. Oslobodili ste se nekog pritiska i „dobili krila“. Verujete da sada možete da prevaziđete svaki izazov koji život pred vas stavi.

Flaša pri vrhu šolje

Kada flašu uočite u trećoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to znači da bi trebalo da se čuvate intriga. Neko će govoriti laži o vama kako bi vas diskreditovao. Zato je jako važno da u narednom periodu izbegavate nevolje. Ne izlažite se bespotrebnom riziku!

Flaša u trećoj trećini šolje i desno od pozicije gde su je usne doticale ukazuje na to da ćete prevazići strahove koji vas trenutno muče. Moguće je da patite od manjka samopouzdanja i da vam zbog toga mnoge stvari ne polaze za rukom. Kada poradite na tome, sve će krenuti na bolje.

Flaša u otisku prsta za želju

Da biste saznali da li će se neka vaša želja ostvariti u šolji treba da ostavite otisak prsta. Pri tome je bitno da vodite računa kojim prstom utiskujete svoju želju u šoljicu. Ako je želja utisnuta pogrešnim prstom, ni odgovor neće biti potpuno jasan i tačan.

  • Ako se vaša želja odnosi na porodicu, ukućane ili decu, u šolju je utiskujete palcem. Flaša u otisku palca nagoveštava ostvarenje želje u skorijoj budućnosti.
  • Želje koje se tiču profesionalnog života se u šolju utiskuju kažiprstom. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli flašu to implicira da morate da budete vrlo hrabri da bi vaša želja postala stvarnost.
  • Otisak srednjeg prsta se u šolji ostavlja kada se želje odnose na erotski život tj. seks. Ako ste u otisku srednjeg prsta videli flašu, sasvim je izvesno da će vam se želja ispuniti.
  • Kada se želje odnose na ljubavni život i emocije, u šolju se utiskuju prstenjakom. Flaša u otisku prstenjaka, na žalost, znači da vaša želja nema velike šanse da se obistini.ж
  • Malim prstom se u šolji ostavlja otisak kada su želje vezane za zdravlje. Ako ste u tom otisku videli flašu, moguće je da će vam se želja ispuniti u daljoj budućnosti.

Značenje crne i bele flaše u šolji kafe

Simbolika figura u ostacima kafe u šolji može da se odredi i po njihovoj boji. Oblici u šolji su crni tj. ispunjeni ili beli, tj. prazni. Ukoliko flaša koju ste u šolji videli nije ni skroz crna, a ni sasvim bela, za tumačenje se uzima boja koje ima više.

Značenje crne flaše

Crna flaša u ostacima kafe u šolji simbolizuje pesimizam u koji ste zapali jer neke stvari ne idu onako kako ste vi zamislili. Trebalo bi da sa vedrije strane gledate na svoj život i sa više optimizma razmišljate o budućnosti.

Značenje bele flaše

Bela flaša u talogu kafe u šolji može da bude znak da ćete se u bližoj budućnosti odlično zabaviti. Nije isključeno da ćete upoznati interesantne ljude od kojih možete mnogo toga da naučite. Možda ćete se čak i zaljubiti na prvi pogled.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts