|

Lasta u šolji kafe – simbolika i značenje

Lasta u talogu od kafe u šolji

Ako ste u talogu kafe videli lastu to može da ima više različitih tumačenja koja zavise od položaja figure u šolji. Lasta u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, tj. levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju ne mora da ima istu simboliku.

Figure u šoljici možete da interpretirate i po njihovoj boji. U tom slučaju, različito se tumači crna tj. obojena i bela tj. prazna lasta u ostacima kafe u šolji. Ovoj alternativnoj metodi ćemo se detaljnije posvetiti u nastavku teksta.

Prema narodnom predanju iz otiska prsta u šolji kafe može da se dođe do odgovora da li će se neka želja ostvariti ili ne. Pri tome je bitno da znate kojim prstom da utisnete svoju želju u šolji.

Detaljno tumačenje laste u šolji kafe

Lasta u talogu kafe može da znači da ćete se brzo zaljubiti, ali i da bude upozorenje da ne donosite nagle odluke. To zavisi od mesta u šolji gde ste je uočili. Ako se lasta pojavila u prvoj trećini šolje njena simbolika se tiče nekih prošlih događaja. Ukoliko lastu vidite u drugoj trećini šolje značenje je vezano za sadašnjost. Lasta koja najavljuje budućnost obično se nalazi u trećoj trećini šolje.

O koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti, tj. budućnosti govorimo zavisi od subjektivnog osećaja osobe kojoj se gleda u šolju.

Mesto pijenja takođe igra značajnu ulogu prilikom tumačenja figura u šolji. Oblik laste levo od mesta gde su usne dodirivale šolju nosi negativna značenja, a kada se pojavi na desnoj strani njena simbolika je obično pozitivna.

Ako ste u šolji videli lastu na grani to implicira da mislite da ćete povrediti druge ukoliko se budete borili za svoju slobodu. Lasta u kavezu znači da niste srećni. Ukoliko ste videli lastu sklopljenih krila to može da bude znak da treba da odložite putovanje koje ste isplanirali.

Lasta pri dnu šolje

Kada se lasta ukaže u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to znači da nekome niste oprostili prevaru ili izdaju. Razočarani ste u osobu kojoj ste verovali. Ne maštate o tome da mu/joj se osvetite, ali ne možete ni da zaboravite šta vam je uradio/la.

Figura laste bliže dnu šolje i desno od mesta pijenja znači da ste u prošlosti doneli ispravnu odluku. Možda je ona bila bolna i možda je izazvala potres u vašem životu, ali se ispostavila vrlo dobrom.

Lasta u sredini šolje

Ukoliko ste lastu videli u drugoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to simboliše nemir. Moguće je da vas nešto guši i sputava, te da ne znate kako da se sa time izborite. Nedostaje vam slobode i što pre to sebi priznate i počnete da radite na tome, bolje ćete se osećati.

Oblik laste u sredini šolje i desno od mesta gde su usne dodirivale šolju znači da ste napokon uspostavili ravnotežu u svom životu i da ste sada mnogo opušteniji i srećniji. Možda ne bi bilo loše da počnete da pravite planove za budućnost.

Lasta bliže vrhu šolje

Ako se lasta ukazala u trećoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to implicira da je krajnje vreme da sebe stavite na prvom mesto. Morate da naučite da kažete „ne mogu“, „neću“ i „ne želim“ kako biste se napokon izvukli iz tog začaranog kruga u kome se nalazite.

Lasta u trećoj trećini šolje i desno od mesta pijenja najavljuje povoljniji period vašeg života. Moguće je da ćete uskoro rešiti veći problem i konačno skinuti teret sa svojih leđa. Od tog momenta će sve krenuti na bolje.

Lasta u otisku prsta za želju

Veruje se da se iz otiska prsta u talogu kafe može saznati da li će se neke želje ostvariti ili ne. Bitno je da znate kako da svoju želju ispravno utisnete u šolju. Ako se želja ne utisne pravim prstom, ni tumačenje neće biti tačno.

  • Kada se želje odnose na porodicu, decu ili rodbinu, one se u šolji utiskuju palcem. Lasta u otisku palca u šolji kafe je znak da će se vaša želja ostvariti.
  • Kažiprstom se u šolju utiskuju želje koje se tiču posla, tj. profesionalnog života. Ako ste u tom otisku videli lastu to znači da isključivo od vas zavisi da li će vaša želja postati stvarnost ili ne.
  • Za želje koje se odnose na seksualni život, u šolji se ostavlja otisak srednjeg prsta. Lasta u otisku srednjeg prsta ne najavljuje ispunjenje želje u bliskoj budućnosti.
  • Ako se vaša želja tiče ljubavi, tada ćete je u šolju utisnuti prstenjakom. Ukoliko ste u otisku prstenjaka videli lastu to je znak da će se ostvariti ono što želite.
  • Malim prstom se u šolji ostavlja otisak za želje vezane za zdravlje. Ako ste u otisku malog prsta videli lastu postoji mogućnost da će se vaša želja ispuniti.

Alternativno tumačenje laste u šolji kafe

Drugi način tumačenja baziran je na boji figure u šolji. Oblik u šoljici kafe može da bude beo, tj. prazan ili crn tj. ispunjen. Ukoliko lasta koja se u vašoj šolji pojavila nije ni potpuno bela, niti potpuno crna, tumačiće se boja koja prevladava.

Značenje crne laste

Crna lasta u ostacima kafe u šolji predstavlja dobar znak. Neke stvari u vašem životu će konačno da sednu na svoje mesto.

Značenje bele laste

Bela lasta u šolji ukazuje na novu ljubav. Moguće je da ćete nekoga vrlo brzo zavoleti.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts