Čamac u šolji kafe – značenje i simbolika

Čamac u talogu kafe može da najavi novu ljubav, avanturu ili putovanje. Ipak, detaljnija interpretacija je uslovljena položajem čamca u šoljici kafe. Različito se tumači kada čamac vidite u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje.

Isto tako, interpretacija zavisi od mesta gde su usne dodirivale šolju – leva i desna strana često podrazumevaju potpuno suprotnu simboliku.

Druga, alternativna metoda zasnovana je na boji figure u talogu. U tom slučaju, treba uzeti u obzir da li je čamac iz šolje bio beo (prazan) ili crn (ispunjen). Pretražite u članku tumačenje koje se tiče belog, tj. crnog čamca.

U talogu kafe se, prema narodnom verovanju može saznati i da li će neka želja da postane stvarnost. Tada se u šolju ostavlja otisak prsta, a u nastavku teksta možete da pronađete uputstvo kako da ispravno utisnete svoju želju u šolju da biste dobili odgovor na pitanje da li će vam se želja ispuniti.

Klasično značenje čamca u šolji kafe

U uvodu smo napomenuli da oblik čamca može da ima više različitih značenja. Ukoliko ste čamac videli bliže dnu šolje, simbolika je vezana za prošlost.

Čamac u sredini šolje simbolizuje nešto iz sadašnjosti, a ako ste ga uočili bliže vrhu šolje, značenje nagoveštava neke buduće događaje.

Od ličnog iskustva i osećanja osobe kojoj se gleda u šolju zavisi o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti, tj. budućnosti se radi.

Pored toga, bitno je i da se obrati pažnja na mesto pijenja. Ako se neki oblik pojavio levo od mesta gde su usne dodirivale šolju, značenje je uglavnom negativno. Čamac desno od mesta pijenja ukazuje na pozitivno značenje.

Prazan čamac može da simboliše tugu, a ukoliko ste videli još neku figuru u čamcu, to može da bude znak nove ljubavi ili prijateljstva. Ako ste u šolji uočili čamac koji tone, to nije dobar znak i može da najavi finansijske probleme. Čamac sa ribarskim štapom u šolji najavljuje finansijski dobitak.

Čamac pri dnu šolje

Kada čamac primetite u prvoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to može bude znak da se još uvek niste privikli na nove životne okolnosti.

Nešto vas je u prošlosti izbacilo iz koloseka i treba vam još vremena da se prilagodite. Iako znate da se na ono što se dogodilo nikako ne može uticati, progone vas određena loša sećanja.

Oblik čamca pri dnu šolje i desno od mesta gde su je usne doticale ukazuje na to da ćete moći da upotrebite znanje koje ste u prošlosti stekli. Neke veštine će vam se uskoro početi isplaćivati. Zato je bitno da ne gubite nadu, ali ni veru u sebe. Sačuvajte samopouzdanje, biće vam preko potrebno!

Čamac u sredini šolje

Ukoliko ste čamac videli u drugoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to ukazuje na brigu. U fazi ste tranzicije u svakom smislu te reči. Možda ste pod stresom zbog profesionalnih izazova ili ljubavnog, tj. emotivnog života. Našli ste se na prekretnici i ne znate kojim putem da krenete. Nemojte da paničite jer ćete tako, sasvim sigurno doneti pogrešnu odluku.

Figura čamca u sredini šolje i desno od mesta pijenja simboliše uzbuđenje. Verovatno vam se trenutno dešava mnogo toga i prilično ste euforični. Ne osećate strah i to je zaista odlično. Znate koliko vredite i ne treba da dozvolite da drugi minimalizuju vaš trud, rad, znanje i dosadašnje uspehe.

Čamac pri vrhu šolje

Ako ste čamac videli bliže vrhu šolje i levo od mesta pijenja to znači da biste uskoro mogli putovati. Ipak, doživećete neka neugodna iskustva koja će ostaviti „gorak ukus u ustima“. Moguće je da više nećete poželeti da se vratite na to mesto.

Kada se čamac pojavi u trećoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale to najavljuje novo prijateljstvo ili, pak, novu ljubav.

U svakom slučaju, predstoje vam zaista lepi trenuci puni zabave, strasti i uživanja.

Čamac u otisku prsta za želju

U otisku prsta u ostacima kafe može da se dođe do odgovora na pitanje da li će neka želja da se ostvari. Bitno je da znate kojim prstom treba da utisnete svoju želju u šolju kako bi odgovor bio jasan. Zato obratite pažnju na dole navedena pravila.

  • Ukoliko se vaša želja tiče dece, porodice ili rodbine utisnućete je u šolju palcem. Čamac u otisku palca je, na žalost, znak da se ono što ste poželeli neće obistiniti.
  • Želje koje se odnose na karijeru, tj. profesionalni život i rad se u šolju utiskuju kažiprstom. Ako ste u otisku kažiprsta uočili čamac to implicira da će se vaša želja ostvariti nakon mnogo muke, truda i rada.
  • Kada se želje tiču erotskog života tada se u šolji ostavlja otisak srednjeg prsta. Ukoliko ste u otisku srednjeg prsta videli čamac, moguće je da ćete morati da sačekate neko vreme da bi vam se želja ispunila.
  • Otisak prstenjaka se u šolji ostavlja za želje koje se odnose na ljubavne odnose. Ukoliko ste u tom otisku videli čamac to može da nagovesti da će se vaša želja ostvariti.
  • Ako se želje tiču vašeg zdravlja ili zdravlja voljene osobe, tada u šolji ostavljate otisak malog prsta. Čamac u otisku malog prsta sasvim sigurno najavljuje ostvarenje želje.

Tumačenje čamca u šolji kafe po boji

Postoji još jedna metoda čitanja simbolike oblika u šolji kafe. Ovo alternativno tumačenje je zasnovano na njihovoj boji.

Figure su u šolji crne tj. ispunjene ili prazne tj. bele. Ukoliko čamac u vašoj šoljici nije ni potpuno crn, a ni sasvim beo, tumačiće se boja koje ima više.

Značenje crnog čamca

Crni čamac u šolji kafe može da simbolizuje zaista dobru poslovnu priliku. Na potpuno neočekivanom mestu i od osobe od koje to nikad ne biste pomislili dobićete zanimljiv predlog. Razmislite o mogućim benefitima pre nego što vas strah uveri da treba da kažete „ne“.

Značenje belog čamca

Beli čamac u talogu kafe u šolji može da najavi poboljšanje finansijske situacije. Moguće je da će se neke stvari okrenuti na bolje i da ćete napokon „stati na zelenu granu“ kada je novac u pitanju.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts