Nota u šolji kafe – tumačenje i simbolika

Oblik note se retko pojavljuje u talogu kafe. Mnogi je tumače kao znak velike sreće. Međutim, ova figura može da ima pozitivno ili negativno značenje u zavisnosti od toga da li ste je videli u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, odnosno levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Druga metoda tumačenja simbolike note u šolji kafe jeste po njenoj boji. Crna tj. ispunjena nota u šolji nema isto značenje kao i bela tj. prazna nota. Ovaj alternativni način interpretacije potražite u daljem tekstu.

Narodno verovanje kaže da se iz otiska prsta u talogu kafe može naslutiti ostvarenje neke želje. Ipak, postoje procedure koje treba ispoštovati da biste dobili odgovor na svoje pitanje. O ovome će više biti reči u nastavku teksta.

Detaljno tumačenje note u šolji kafe

Nota u talogu kafe može da nagovesti mnogo radosnih trenutaka u životu osobe kojoj se gleda u šolju. Često predviđa i profesionalni uspeh. Međutim, njena simbolika može da bude i suprotna, pa da nota u ostacima kafe najavi turbulencije u nečijem životu.

Da biste dobili što preciznije tumačenje morate da obratite pažnju na položaj figure u šolji. Ako se nota pojavila u prvoj trećini šolje tada se njeno značenje veže za prošlost. Kada notu vidite u drugoj trećini šolje tada je simbolika vezana za sadašnjost, a ukoliko se pojavi bliže vrhu šolje tada može da nagovesti neke buduće događaje.

O koliko dalekoj prošlosti, tj. budućnosti govorimo, zavisi od osobe kojoj se gleda u kafu.

Osim toga, važno je i to da li se nota našla levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju. Nota levo od mesta pijenja obično ima negativno značenje, a kada se ovaj simbol nađe na desnoj strani tada je njegova simbolika uglavnom pozitivna.

Ako je nota u šolji bila okrenuta naopačke to simboliše dilemu. Dve note u šolji kafe ukazuju na to da neko pokušava da vas ubedi u ispravnost svojih odluka, stavova ili poteza.

Nota pri dnu šolje

Oblik note u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne doticale obično ukazuje na to da bi problemi koje ste dugo gurali pod tepih mogli u nekom trenutku da vas preplave. U prošlosti niste želeli da se bavite time, međutim, niste ni bili svesni kako stvari mogu da se iskomplikuju.

Ukoliko ste notu videli bliže dnu šolje i desno od mesta pijenja to implicira da se u mladosti niste libili da radite na sebi. Uložili ste mnogo vremena i truda da postanete ono što ste danas. Ne treba ni na trenutak da požalite zbog toga.

Nota u sredini šolje

Kada se nota pojavi u drugoj trećini šolje i levo do mesta pijenja to simboliše uznemirenost. Nešto vas muči, a ne želite nikome da to priznate. Skloni ste da verujete da sve svoje probleme treba da rešavate sami. Lepo je to što ne želite nikoga da opterećujete, međutim, dobro bi vam došlo kada biste o tome što vas muči razgovarali sa nekim kome verujete.

Oblik note u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale znači da ste pod utiskom nekog ugodnog razgovora. Verovatno ste imali priliku da o stvarima koje vas interesuju pričate sa nekim ko razmišlja isto kao vi. Zaista ste zahvalni što ste imali šansu da provedete vreme uživajući u dobrom društvu.

Nota pri vrhu šolje

Ako ste notu videli u trećoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to može da najavi probleme u komunikaciji na poslu ili kod kuće. Moguće je da se sa nekim nećete složiti oko toga kako određeni problem treba da se reši. Pazite da ne preterate i da rasprava ne preraste u svađu zbog tako banalne stvari.

Nota bliže vrhu šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da biste u bliskoj budućnosti mogli da doživite veliku sreću. Ono što dugo čekate bi moglo uskoro da postane stvarnost. Imaćete sa kime da podelite radost, koja će zbog te činjenice biti još veća.

Nota u otisku prsta za želju

Narodno verovanje kaže se da se iz otiska prsta u šoljici kafe može pročitati da li će neka želja postati stvarnost ili ne. Pri tome je jako bitno da znate kojim prstom se u šolju utiskuju koje vrste želja. Želja utisnuta pogrešnim prstom se sigurno neće ostvariti, a dobićete i tumačenje koje nije tačno.

  • Ukoliko su vaše želje vezane za porodicu ili decu tada u šolji ostavljate otisak palca. Ako se u otisku palca pojavila nota to implicira da će vaša želja da se ostvari samo ukoliko svi budete radili na tome da pokažete razumevanje jedni za druge.
  • Otisak kažiprsta se u šolji ostavlja kada se želje tiču posla ili karijere. Nota u tom otisku najavljuje ostvarenje želje u daljoj budućnost. Ne očekujte da se neka čuda dogode, ako ne budete radili na realizaciji svojih ideja.
  • Kada se želja odnosi na seksualni, tj. erotski život tada je u šolju utiskujete srednjim prstom. Ukoliko ste u otisku srednjeg prsta videli notu to implicira da ćete morati da sačekate na ostvarenje vaše želje.
  • Želje koje se tiču ljubavi se u šolju utiskuju prstenjakom. Ako ste u otisku prstenjaka videli notu to može da bude znak ispunjenja želje.
  • Otisak malog prsta se u šolji ostavlja za želje vezane za zdravlje. Nota u otisku malog prsta nagoveštava ostvarenje želje u bližoj budućnosti.

Alternativno tumačenje note u šolji

Drugi način gledanja u šolju podrazumeva tumačenje oblika po njihovoj boji. Figura u šoljici može da bude ispunjena tj. crna ili prazna tj. bela. Ukoliko nota nije ni skroz crna, a ni potpuno bela, za tumačenje se uzima boja koje ima više.

Značenje crne note

Crna nota u šoljici kafe najavljuje radosne vesti kada je privatni život osobe kojoj se gleda u šolju u pitanju. Moguće je da će vam se dogoditi ono o čemu dugo maštate. Druga mogućnost jeste da ćete čuti dobre vesti koje se tiču drage osobe.

Značenje bele note

Bela nota može da najavi stresan period. Vaša mentalna snaga bi mogla da bude na testu.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts