Ćilim u šolji kafe – simbolika i značenje

Oblik ćilima u ostacima kafe u šolji može da najavi svađu u porodici. Možda nećete biti glavni protagonista, nego ćete se truditi da smirite strasti kako konflikt ne bi otišao predaleko. Međutim, interpretacija može da bude i drugačija, što zavisi od položaja u šolji na kome se ćilim pojavio. Ćilim pri vrhu, u sredini ili bliže dnu šolje nema istu simboliku, baš kao ni kada se ovaj oblik pojavi levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Do objašnjenja šta se krije iza figura u šolji kafe možete da dođete na još jedan način. Alternativna metoda zasniva se na njihovoj boji, a više o ovoj temi možete pročitati u delu teksta pod naslovom „Šta simboliše crni, a šta beli ćilim u šolji?“.

Veruje se da se iz otiska prsta u ostacima kafe u šolji može naslutiti da li će se neke želje obistiniti. Kako se želje utiskuju u šolju, te šta znači kada se u tom otisku pojavi ćilim saznaćete u podnaslovu „Ćilim u otisku prsta za želju“.

Standardno tumačenje ćilima u šolji kafe

Kao što ste u uvodu mogli da saznate, simbolika ćilima u ostacima kafe zavisi od njegovog položaja u šolji. Ako ste ćilim videli u prvoj trećini šolje, to znači da se značenje tiče prošlosti. Ćilim u drugoj trećini šolje ukazuje na nešto iz sadašnjosti, a ukoliko se ova figura pojavi u trećoj trećini šolje, ona može da nagovesti buduće događaje. Ne može se sa sigurnošću govoriti o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti tj. budućnosti se radi jer to zavisi od iskustava i osećanja osobe kojoj se gleda u šolju.

Da bi analiza bila što preciznija, važno je i da obratite pažnju na mesto pijenja. Ako ste ćilim videli levo od pozicije gde su usne dodirivale šolju, značenje je manje-više negativno. Kada će ćilim pojavi desno od mesta pijenja, simbolika je pozitivna.

Veličina ćilima ne igra bitnu ulogu u tumačenju njegove simbolike u šolji. Ako ste u šolji videli okrugli ćilim moguće je da ćete uspeti da zaobiđete neke veće prepreke u budućnosti. Ovalni ćilim u ostacima kafe u šolji znači da ste prestrogi prema sebi. Ukoliko je ćilim u šolji bio pocepan to implicira da je vreme za promene.

Ćilim u donjoj trećini šolje

Ukoliko ste ćilim videli bliže dnu šolje i levo od pozicije gde su je usne doticale to znači da žalite što neke stvari u životu niste ranije promenili. To što mislite da je sada kasno za promene je samo izgovor za strah od izlaska iz vlastite zone komfora.

Ćilim pri dnu šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ste napokon shvatili da se neke ružne stvari u životu dešavaju s razlogom. Prestali ste da druge krivite za svoje greške i krenuli ste da učite kako da ih ne ponavljate.

Ćilim u drugoj trećini šolje

Ako ste ćilim uočili bliže sredini šolje i levo od pozicije pijenja to simboliše nemir. Moguće je da ste shvatili koliko snažnu intuiciju imate i da vas je ona u prošlosti retko varala. Sada strahujete da vam unutrašnji glas ponovo govori istinu.

Kada se ćilim pojavi u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da ste počeli da radite na samopouzdanju. Zahvaljujući „blistavim trenucima“ koje ste doživeli, moglo bi se reći da ste shvatili koliko zapravo vredite.

Ćilim u gornjoj trećini šolje

Ukoliko ste ćilim videli u trećoj trećini šolje i levo od pozicije gde su je usne dodirivale može da najavi porodične probleme. Moguće je da će se ukućani posvađati oko nečega, a vi ćete nastojati da smirite situaciju. Možda bi ovog puta trebalo da ih pustite da sami rešavaju svoje probleme.

Ćilim pri vrhu šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ćete zahvaljujući dobrim komunikacijskim veštinama dobiti priliku za odličan posao. Važno je samo da na vreme postavite svoje uslove kako ponovo ne biste ostali „kratkih rukava“.

Ćilim u otisku prsta za želju

Narodno predanje kaže da se iz otiska prsta u šolji kafe, tj. figuri koja se u tom otisku pojavila može saznati da li će neke želje da se ostvare ili ne. U nastavku teksta vam donosimo pravila kako se želje utiskuju u šolju, te šta znači kada se u tom otisku pojavi ćilim.

  • Ukoliko se vaše želje tiču porodice ili dece tada ćete ih u šolju utisnuti palcem. Ako se u otisku palca pojavio ćilim to implicira da će vam se želja neće ostvariti u bliskoj budućnosti.
  • Kada se želje odnose na profesionalni život tada ih u šolju utiskujete kažiprstom. Ćilim u otisku kažiprsta može da ukazuje na to da ćete morati da budete hrabri, strpljivi i istrajni kako bi vaša želja postala stvarnost.
  • Otisak srednjeg prsta se u šolji ostavlja kada se želje tiču seksa, tj. intimnog života. Ako ste u otisku srednjeg prsta videli ćilim moguće je da vam se želja ispuniti vrlo brzo.
  • Iz otiska kažiprsta se iščitava da li će se ispuniti želje vezane za ljubavne odnose. Ukoliko se u tom otisku ukazao ćilim to implicira da će se vaša želja ostvariti, ali da to neće doneti mir i zadovoljstvo o kome maštate.
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje vezane za lično zdravlje ili zdravlje bliskih ljudi. Ćilim u otisku malog prsta je znak da se želja, na žalost, neće uskoro ispuniti.

Šta simboliše crni, a šta beli ćilim u šolji kafe

Drugi način da se otkrije simbolika koja se krije iza figura u šolji zasniva se na tumačenju po njihovoj boji. Oblici u šoljici su obično ispunjeni tj. crni ili prazni tj. beli. Ako ćilim koji se u vašoj šolji pojavio nije bio ni skroz crn, a ni potpuno beo, tumači se boja koje ima više.

Crni ćilim u šolji

Ako ste u šoljici kafe videli crni ćilim to može da bude znak da ćete otkriti nečiju „mračnu tajnu“. Jednostavno ćete se naći u pravo vreme na pravom mestu. Ipak, nemojte da je otkrivate drugima, jer bi vam se to moglo obiti o glavu.

Beli ćilim u šolji

Kada se u ostatku kafe u šolji pojavi beli ćilim to znači da treba da tuđa obećanja uzimate s rezervom. Neko će vam „ispričati bajku“ u koju ne bi trebalo potpuno da verujete.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts