|

Potkovica u šolji kafe – simbolika i tumačenje

Potkovica u talogu od kafe u šolji

Uprkos uvreženom mišljenju da potkovica gde god se pojavi simbolizuje sreću, njeno značenje u talogu kafe uslovljeno je položajem u šolji na kome ste je uočili. Potkovica u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, odnosno, levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju ne mora uvek da znači isto.

Druga metoda gledanja u šolju temelji se na interpretaciji boje oblika u šolji. Figure, pa tako i potkovica, mogu da budu crne tj. ispunjene ili bele, tj. prazne. Šta predstavlja crna, a šta bela potkovica saznaćete nešto kasnije u tekstu.

Iz otiska prsta se, po predanju može iščitati da li će se neke želje ostvariti. Pri tome je bitno da se zna kojim prstom se želja utiskuje u šolju. Ovoj temi ćemo više pažnje posvetiti u nastavku teksta.

Detaljno tumačenje potkovice u šolji kafe

Potkovica može da simbolizuje sreću, radost, uspeh pri odabiru partnera, zanimljivo putovanje i slično. Međutim, da bi tumačenje bilo što preciznije potrebno je da se obrati pažnja na položaj u šolji na kome se potkovica našla.

Ukoliko ste je videli bliže dnu šolje, njena simbolika je povezana sa prošlošću. Potkovica u sredini šolje se odnosi na sadašnjost, a kada je uočite bliže vrhu šolje najavljuje neka buduća dešavanja.

Od ličnog osećanja osobe kojoj se gleda u šolju zavisi o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti se radi.

Osim toga, različito se tumači i kada se potkovica pojavi levo ili desno od mesta pijenja. Leva strana uglavnom nosi negativna, dok desna strana ukazuje na pozitivna značenja.

Veća potkovica simboliše veći uspeh, dok manja ukazuje na to da ćete se radovati sitnicama. Ako ste pored potkovice videli i cvet to može da najavi finansijski dobitak. Kada se pored potkovice pojavi krug to, na žalost, najavljuje bolest ili smrt u porodici.

Potkovica pri dnu šolje

Kada potkovicu uočite u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su usne doticale šolju to implicira da strahujete od mogućih posledica nekih odluka iz prošlost. Verovatno ste tek sada shvatili da ste prenaglili i da je trebalo da postupite drugačije. Kasno je da se bilo šta promeni, ali ne i da naučite važnu lekciju.

Ukoliko se potkovica pojavila bliže dnu šolje i desno od mesta pijenja to znači da će se u vaš život vratiti osoba koja vam je nekad bila vrlo važna. Prekinuli ste kontakt, međutim, obnovićete taj odnos i biće još kvalitetniji nego pre.

Potkovica u sredini šolje

Ako ste potkovicu videli u drugoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to je znak da ste nezadovoljni nečim, ali se ne borite da to promenite. Često kukate nad svojom sudbinom i verujete da se ceo svemir urotio protiv vas. Međutim, najveći deo odgovornosti za ono što vam se dešava snosite sami.

Oblik potkovice u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale znači da ste srećni. Moguće je da još ima stvari koje bi trebalo da se poprave, međutim, prilično ste zadovoljni u kom smeru se vaš život kreće. Ovo se posebno odnosi na njegov emotivni segment.

Potkovica bliže vrhu šolje

Figura potkovice u trećoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale najavljuje turbulentan period u vašem životu. Čeznete za blagostanjem i mirom, međutim, ono što želite se neće dogoditi tako brzo kao što možda očekujete.

Kada se potkovica pojavi u trećoj trećini šolje i desno od mesta pijenja to najavljuje uspeh na ljubavnom planu. Osobe koje su dugo same bi mogle napokon pronaći svoju srodnu dušu. Ako ste u vezi ili braku, potkovica na ovom položaju znači da ste sigurni u svoj odnos sa partnerom tj. partnerkom.

Potkovica u otisku prsta za želju

Veruje se da oblik koji se pojavi u otisku prsta u šolji kafe može da otkrije da li će se neke želje ispuniti ili ne. Pri tome je najvažnije da znate kojim prstom se utiskuju želje u šolju. Ukoliko svoju želju utisnete pogrešnim prstom ne možete da dobijete tačno tumačenje.

  • Ako se želje tiču porodice u šolju se utiskuju palcem. Potkovica u otisku palca ukazuje na ostvarenje želje.
  • Kada se želje odnose na profesionalni život, u šolji se ostavlja otisak kažiprsta. Ukoliko ste u tom otisku videli potkovicu moguće je da će vam se želja ispuniti.
  • Srednjim prstom se u šolju utiskuju želje koje se tiču seksualnog života. Ako ste u otisku srednjeg prsta videli potkovicu, dobićete ono što ste poželeli.
  • Ukoliko se vaše želje vežu za ljubav, u šolji ostavljate otisak prstenjaka. Potkovica u otisku prstenjaka znači da će se ostvariti ono što ste zaželeli.
  • Malim prstom se u šolji ostavlja otisak za želje koje se tiču zdravlja. Kada se u tom otisku pojavi potkovica to takođe može da bude znak da će vaša želja postati stvarnost.

Alternativno tumačenje potkovice u šolji kafe

Drugi način da se otkrije simbolika figura u šolji jeste da se obrati pažnja na njihovu boju. Crni, tj. ispunjeni i beli tj. prazni oblici ne moraju isto da se interpretiraju. Ako potkovica koju ste u šolji uočili nije bila ni potpuno crna, a ni potpuno bela, tumači se boja koje ima više.

Značenje crne potkovice

Crna potkovica u šolji kafe može da bude znak da će se vaša finansijska situacija popraviti u dogledno vreme.

Značenje bele potkovice

Bela potkovica u šolji simbolizuje novu ljubav, romantično putovanje ili strastvene trenutke sa voljenom osobom.

Gledanje u šolju nije naučna disciplina, nego stvar narodnog verovanja, tj. sujeverja. Svemu što ste pročitali verujete na ličnu odgovornost.

 

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts