Uvo u šolji kafe – simbolika i tumačenje

Uvo u talogu od kafe u šolji

Oblik uveta u talogu kafe često simbolizuje neočekivane vesti. Međutim, može da se interpretira i drugačije ukoliko se nađe pri dnu, u sredini ili pri vrhu šolje, tj. levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Simbolika se određuje i prema boji figure koju ste u šoljici videli. Tako crno i belo uvo ne moraju da imaju isto značenje kada ih uočite u ostatku kafe u šolji. O ovom alternativnom tumačenju će više biti reči kasnije.

Iz otiska prsta se, prema narodnom verovanju, može naslutiti da li će se neke želje ispuniti ili ne. Da bi odgovor bio validan, potrebno je da se ispoštuju neka osnovna pravila, a ovoj temi ćemo govoriti u nastavku teksta.

Detaljno tumačenje uveta u šolji kave

Na preciznu interpretaciju figure u talogu kafe presudno utiče njen položaj u šolji. Ukoliko ste uvo videli bliže dnu šolje, njegova simbolika se vezuje za prošlost. Ako se uvo pojavilo u sredini šolje, značenje se odnosi na sadašnjost, a kada ga uočite bliže vrhu šoljice ono najavljuje buduće događaje. Od emocija osobe kojoj se gleda u šolju zavisi o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti, tj. budućnosti se govori.

Osim toga, mesto pijenja takođe igra značajnu ulogu prilikom gledanja u šolju. Kada uvo vidite levo od mesta gde su usne dodirivale šolju, njegovo značenje je negativno. Simbolika je pozitivna kada se uvo pojavi desno od mesta pijenja.

Kao što smo ranije pomenuli, uvo može da simbolizuje iznenadne vesti, dobre ili loše. Ako ste u šolji videli dva ili više ušiju to je znak da ćete se naći na meti tračeva. Kada se u šolji pojavi uvo sa naušnicom to implicira da uživate nečiju naklonost, pažnju ili ljubav.

Uvo u prvoj trećini šolje

Oblik uveta pri dnu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale znači da još uvek ne možete da poverujete u priču koju ste čuli, a tiče se osobe koju mislite da ste dobro poznavali. Svesni ste da su „zli jezici“ sposobni na sve, međutim, ipak sumnjate u njega tj. nju i boli vas to što je moguće da su tračevi zapravo bazirani na istini.

Ukoliko se uvo pojavilo bliže dnu šolje i desno od mesta pijenja to implicira da ste još uvek pod utiskom nekog lepog događaja. Nedavno vas je neko ili nešto oduševilo i obradovalo. Možda to niste očekivali, ali se ne može reći da niste srećni zbog toga.

Uvo u drugoj trećini šolje

Kada uvo vidite u sredini šolje i levo od mesta pijenja to može da bude znak da ste zabrinuti. Verovatno čekate ishod neke odluke, testa, ispita, razgovora i slično. Neizvesnost vas ubija, međutim, panika neće doprineti tome da se dogodi ono što vi želite.

Figura uveta u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale ukazuje na dobro raspoloženje i optimizam. Moguće je da ste zadovoljni u kom smeru se kreće vaš život. Niste rešili sve svoje probleme i ostvarili sve ciljeve, međutim, imate dovoljno snage i strpljenja da postignete ono što želite.

Uvo u trećoj trećini šolje

Ako se uvo pojavilo bliže vrhu šolje i levo od mesta pijenja to je, na žalost, znak da biste mogli čuti neke loše ili tužne vesti. Možda nećete dobiti ono što želite ili ćete saznati za nečiji razvod, bolest ili smrt. Neće vam biti lako da se izborite sa tugom, ali će vam u tome pomoći bliski ljudi.

Uvo pri vrhu šolje i desno od mesta gde su je usne doticale može da najavi vrlo lepe trenutke u budućnosti. Verovatno će neke kockice napokon da se slože onako kako vi očekujete. Moguće je da ćete saznati da osoba koja vam se dopada, gaji neka osećanja prema vama.

Uvo u otisku prsta za želju

Prema narodnom verovanju iz otiska prsta u šoljici kafe može da se iščita da li će neke želje postati stvarnost ili ne. Jako je važno da znate kojim prstom treba da utisnete svoju želju u šolju. Ako želju utisnete pogrešnim prstom, tumačenje neće biti tačno.

  • Kada se želje odnose na porodicu, decu ili rodbinu u šolju se utiskuju palcem. Uvo u otisku palca može da najavi ostvarenje želje.
  • Kažiprstom se u šolju utiskuju želje koje se tiču profesionalnog života. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli uvo to znači da će se želja ispuniti, ali da morate da budete strpljivi.
  • Za želje vezane za seksualni, tj. erotski život u šolji se ostavlja otisak srednjeg prsta. Uvo u otisku srednjeg prsta, na žalost, znači da se želja neće ispuniti.
  • Ukoliko ste zaželeli nešto što se tiče ljubavi, u šolji ostavljate otisak prstenjaka. Ako se u otisku prstenjaka pojavilo uvo to implicira da bi vam se želja mogla brzo ispuniti.
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje vezane za zdravlje. Uvo u tom otisku je siguran znak da će se obistiniti ono što ste poželeli.

Alternativno tumačenje uveta u šolji kafe

Druga metoda čitanja figura u ostacima kafe u šolji jeste po njihovoj boji. Oblici u šoljici su uglavnom beli tj. prazni ili crni tj. ispunjeni. Ako uvo koje se u vašoj šolji pojavilo nije ni skroz belo, a ni potpuno crno tumačiće se boja koje ima više.

Značenje crnog uveta

Crno uvo u šolji kafe obično simbolizuje loše vesti. To može da bude znak da se neka situacija neće odviti onako kako ste vi zamislili.

Značenje belog uveta

Belo uvo u šolji kafe znači da će vas nešto obradovati. Informacija koju ćete uskoro dobiti će se ispostaviti veoma korisnom.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts