|

Crkva u šolji kafe – značenje i simbolika

Crkva u talogu od kafe u šolji

Motiv crkve je relativno često zastupljen u talogu kafe, bez obzira na religijska shvatanja osoba kojima se gleda u šolju. Crkva uglavnom ima pozitivno značenje, ali je ono ipak uslovljeno pozicijom u šolji gde se ona našla. Ne interpretira se isto kada crkvu vidite bliže dnu, sredini ili vrhu šolje, odnosno levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Alternativna metoda tumačenja oblika u šolji kafe je zasnovana na njihovoj boji. Bele tj. prazne i crne tj. ispunjene figure nemaju uvek isto značenje.

Iz otiska prsta, prema narodnom predanju, može da se nasluti odgovor na pitanje da li će se neke želje ostvariti ili ne. Pri tome je bitno da se ispoštuju određena pravila, o čemu će više biti reči u nastavku teksta.

Detaljno tumačenje crkve u šolji kafe

Za precizno tumačenje oblika crkve u talogu kafe potrebno je da se odredi pozicija u šolji gde ste crkvu videli. Ako ste crkvu uočili bliže dnu šolje, značenje se veže za prošlost. Ukoliko se crkva pojavila u sredini šolje, tada se njena simbolika tiče sadašnjosti. Crkva bliže vrhu šolje može da nagovesti buduća dešavanja. Od osećanja osobe kojoj se gleda u šolju zavisi to da li se značenje odnosi na bližu ili dalju prošlost ili budućnost.

Osim toga, na simboliku utiče i to da li ste figuru videli levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju. Leva strana uglavnom nosi negativna, dok se na desnoj strani nalaze pozitivna tumačenja.

Ako je crkva u šolji bila okrenuta naopako moguće je da će vam se izjaloviti neki plan. Ukoliko ste u talogu kafe videli porušenu crkvu to znači da gubite nadu u pozitivan ishod onoga čime se trenutno bavite. Crkva koja gori ukazuje na duhovnu nestabilnost onoga kome se gleda u šolju.

Crkva u prvoj trećini šolje

Ukoliko ste crkvu uočili bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to može da znači da sebi ne možete da oprostite lošu odluku koju ste u prošlosti doneli. Još uvek o tome razmišljate i voleli biste da možete da vratite vreme kako biste postupili drugačije. Sami sebi zamagljujete vid takvim načinom razmišljanja.

Figura crkve pri dnu šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ćete se uskoro osloboditi tereta iz prošlosti koji vas je vukao nazad. Možda ćete rešiti problem koji dugo gurate pod tepih zato što niste imali hrabrosti i snage da se sa time suočite.

Crkva u drugoj trećini šolje

Kada se crkva pojavi u sredini šolje i levo od mesta pijenja to je znak da ste zabrinuti za nekoga ili zbog nečega. Moguće je da ste se našli u nezavidnom položaju jer su ljudi koji vas vole u svađi. Nemojte da pokušavate da ih mirite. Oni sami moraju da pronađu zajednički jezik.

Ako ste crkvu videli u sredini šolje i desno od mesta gde su usne doticale šolju to implicira da ste pronašli mir o kome ste dugo maštali. Možda ste morali da doneste radikalne i bolne odluke, ali vam se takva žrtva isplatila. Napokon živite onako kako ste oduvek zamišljali.

Crkva u trećoj trećini šolje

Ukoliko ste crkvu uočili bliže vrhu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to može da bude znak da ćete u budućnosti doživeti nesporazum. Nije isključen problem u komunikaciji s osobom koja vam je nadređena ili koja je starija od vas.

Crkva u trećoj trećini šolje i desno od mesta pijenja najavljuje lepe trenutke u životu osobe kojoj se gleda u šolju. Moguće je da ćete ostvariti profesionalni uspeh. Druga mogućnost jeste dobitak, a treća prinova u porodici.

Crkva u otisku prsta za želju

Veruje se da se iz otiska prsta u šolji kafe može prepoznati da li će se neke želje ispuniti ili ne. Pri tome je bitno da znate kojim prstom treba da utisnete svoju želju u šoljicu. Ako se želja utisne pogrešnim prstom ni tumačenje neće biti tačno.

  • Ukoliko se vaša želja tiče dece, porodice ili bliže rodbine tada ćete je u šolju utisnuti palcem. Crkva u otisku palca najavljuje ostvarenje želje u bliskoj budućnosti.
  • Kada se želja odnosi na posao tj. karijeru, u šolju se utiskuje kažiprstom. Ako ste u otisku kažiprsta videli crkvu moguće je da će vam se želja ispuniti, ali samo ukoliko budete uporni, vredni i strpljivi.
  • Otisak srednjeg prsta se u šolji ostavlja za želje koje se tiču erotskoj, tj. seksualnog života. Ukoliko se u tom otisku pojavila crkva to je, na žalost, siguran znak da vam se želja neće uskoro ostvariti.
  • Prstenjakom se u šolju utiskuju želje vezane za ljubav. Crkva u otisku prstenjaka ukazuje na to da će vam se želja ispuniti.
  • Ako se vaše želje tiču zdravlja, u šolju ih utiskujete malim prstom. Ukoliko se u otisku malog prsta pojavila crkva to implicira da će vaša želja postati stvarnost.

Alternativna interpretacija crkve u šolji kafe

Druga metoda tumačenja oblika u šolji kafe jeste po njihovoj boji. Figure mogu da budu crne tj. obojene ili bele tj. prazne. Ukoliko crkva koju ste videli nije ni skroz crna, a ni potpuno bela, tumačiće se boja koja prevladava.

Značenje crne crkve

Crna crkva u ostacima kafe predviđa uspeh osobi kojoj se gleda u šolju.

Značenje bele crkve

Ako ste u šolji videli belu crkvu to najavljuje radost u bližoj budućnosti.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts