Veštica u šolji kafe – simbolika i tumačenje

Veštica u talogu od kafe u šolji

Figura veštice u talogu kafe se najčešće tumači kao znak da morate da se čuvate ženske osobe koja vam pravi spletke. Međutim, značenje se razlikuje u zavisnosti od toga da li ste vešticu videli bliže dnu, sredini ili vrhu šolje, tj. da li se pojavila levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju.

Oblike u šolji kafe možete da interpretirate i na temelju njihove boje. U tom slučaju, crna i bela veštica nemaju isto značenje. O ovoj temi će više biti reči u nastavku teksta.

Pored toga, veruje se da se iz otiska prsta u šolji kafe može naslutiti da li će se neke želje ispuniti ili ne. Kako pravilno utisnuti želju u šolju i kako se tumači veštica u otisku prsta moći ćete da saznate nešto kasnije.

Detaljno tumačenje veštice u šolji kafe

Za precizno tumačenje veštice u talogu kafe potrebno je da obratite pažnju na mesto u šolji gde ste je videli. Ako ste vešticu uočili bliže dnu šolje njena simbolika je povezana sa prošlim događajima. Veštica u sredini šolje odnosi se na sadašnjost. Ukoliko se veštica pojavila bliže vrhu šolje njena interpretacija je vezana za budućnost. O koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti, odnosno budućnosti govorimo zavisi od osobe kojoj se gleda u šolju.

Bitno je i da li ste vešticu videli levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju. Levo od mesta pijenja su obično negativna značenja, dok se na desnoj strani nalaze pozitivna značenja.

Veštica sa šeširom je znak da treba da pazite šta pred kime pričate ukoliko ne želite da se nađete u nevolji. Ako ste u šolji videli vešticu na metli to implicira da bi vam neko mogao pokvariti planove. Više veštica ukazuje na to da će tračevi ugroziti vaš odnos sa bliskom osobom.

Veštica u prvoj trećini šolje

Kada vešticu uočite pri dnu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to implicira da prijateljici ili koleginici još uvek zamerate zbog neke nenamerne uvrede. Premda ste joj kazali da niste ljuti, tj. da ste joj oprostili, ne možete da sakrijete da vas je povredila i moguće je da razmišljate o tome da joj „vratite milo za drago“.

Figura veštice bliže dnu šolje i desno od mesta pijenja može da bude znak da vam je drago što ste nekome dali novu šansu. Neka osoba vas je uvredila, međutim, shvatili ste da je život previše kratak da biste se time bavili, pa ste zaboravili na tu situaciju i krenuli dalje.

Veštica u drugoj trećini šolje

Ako se veštica pojavila u sredini šolje i levo od mesta pijenja to znači da zavidite poznaniku tj. poznanici na nečemu i da to više ni ne možete da sakrijete. Umesto da se ugledate na njega, pa da i vi postignete ono o čemu maštate, samo se trujete negativnim emocijama.

Ukoliko ste vešticu videli u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale to implicira da ste postigli mir u trenutku kad ste prestali da razmišljate o tome šta drugi misle i govore o vama. Napokon možete da kažete da živite onako kako želite, a ne kako vam društvo nameće.

Veštica u trećoj trećini šolje

Oblik veštice pri vrhu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale ukazuje na to da treba da pazite kome se poveravate. U vašoj blizini postoji ženska osoba čije vam namere nisu jasne. Sve dok ih ne otkrijete, nemojte ni da joj pričate o svojim planovima, strahovima i željama.

Kada se veštica pojavi bliže vrhu šolje i desno o mesta pijenja to implicira da ćete putovati. Možda će se službeni put pretvoriti u nezaboravno iskustvo. Druga mogućnost jeste kraći izlet ili poseta prijateljima u drugom gradu ili državi. U svakom slučaju, imaćete priliku da promenite sredinu i uživaćete u tome.

Veštica u otisku prsta za želju

Narodno predanje kaže da se iz otiska prsta u šoljici kafe može saznati da li će neke želje da postanu stvarnost ili ne. Pri tome je bitno da se ispoštuju određena pravila, a prvenstveno da se želja u šolju utisne pravim prstom. Ukoliko želju ne utisnete odgovarajućim prstom ni tumačenje neće biti validno.

  • Ako se vaša želja tiče porodice, u šolji treba da ostavite otisak palca. Veštica u otisku palca u šolji kafe, na žalost, ne najavljuje ostvarenje želje u skorijoj budućnosti.
  • Otisak kažiprsta se u šolji ostavlja za želje koje se odnose na posao, tj. karijeru. Ukoliko ste u tom otisku videli vešticu to implicira da će vam se želja ispuniti ukoliko budete mudri i lukavi.
  • Za želje vezane za seksualni život u šolji se ostavlja otisak srednjeg prsta. Veštica u otisku srednjeg prsta ukazuje na to da bi vam se želja mogla uskoro ostvariti.
  • Kada se želje tiču ljubavi, u šolju se utiskuju prstenjakom. Ako ste u otisku prstenjaka videli vešticu to može da bude znak da će vaša želja postati stvarnost u daljoj budućnosti.
  • Ukoliko se vaša želja odnosi na zdravlje ona se u šolju utiskuje malim prstom. Veštica u otisku malog prsta može da znači da će vam se želja ostvariti ukoliko budete dosledno poštovali pravila koja su vam lekari propisali.

Alternativno tumačenje veštice u šolji kafe

Simbolika se može tumačiti i u zavisnosti od toga da li je oblik koji ste videli u šolji bio ispunjen tj. crn ili prazan tj. beo. U slučaju da veštica u šolji nije ni potpuno crna, a ni sasvim bela tumačiće se boja koja prevladava.

Značenje crne veštice

Crna veštica u šolji kafe ukazuje na iznenadni dobitak ili šokantne vesti.

Značenje bele veštice

Bela veštica u talogu kafe znači da bi trebalo još jednom da razmislite o tome kakvu budućnost želite.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts