|

Roda u šolji kafe – simbolika i značenje

Roda u talogu od kafe u šolji

Motiv rode u šolji kafe najčešće se tumači kao znak za prinovu, pozitivne promene i slično. Ipak, značenja mogu da se razlikuju u zavisnosti od pozicije u šolji na kojoj se roda našla. Različita je simbolika ukoliko ste rodu videli u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje. Osim toga, nema isto značenje ako se roda pojavila levo, tj. desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Pored standardnog, postoji i alternativni način tumačenja. Ovom metodom se do značenja dolazi putem boje oblika koji ste u šolji videli. Neće se isto tumačiti ukoliko ste u šolji prepoznali crnu ili belu rodu.

Narodno predanje kaže da se iz otiska prsta u šolji kafe može iščitati da li će se neka želja ostvariti ili ne. Na koji način se dolazi do tih odgovora možete pronaći u nastavku teksta.

Detaljno tumačenje rode u šolji kafe

Roda u šolji kafe može da ima više različitih značenja. Da bi tumačenje bilo što preciznije potrebno je da obratite pažnju na to gde ste u šolji videli rodu. Ako se roda ukazala bliže dnu šolje tada je njena simbolika vezana za prošlost, a ukoliko se pojavila u sredini šolje tada se tiče budućnosti. Roda pri vrhu šolje obično ima veze sa nekim budućim događajima.

Za tumačenje je važno i mesto pijenja. Ako se roda pojavila levo od mesta gde su usne dodirivale šolju to implicira da je njeno značenje uglavnom negativno, a ukoliko ste je videli desno od mesta pijenja tada nosi pozitivnu simboliku.

Kao što smo na početku napomenuli, roda često simbolizuje prinovu, lepe vesti i dobre životne promene. Roda koja stoji na jednoj nozi najčešće najavljuje materijalne ili nematerijalne gubitke. Ako ste u šolji videli dve ili više roda to znači da treba da se čuvate tračeva.

Roda bliže dnu šolje

Ako ste rodu videli u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da žalite što ste nekoga prelako pustili iz svog života. Moguće je da vas je napustio/la prijatelj tj. prijateljica ili partner tj. partnerka, a da niste mnogo učinili da ga/je u tome sprečite.

Ukoliko se roda pojavila pri dnu šolje i desno od mesta pijenja to znači da imate vrlo lepe uspomene na detinjstvo ili mladost. Čak ste i pomalo nostalgični prema tim vremenima, a iz toga proizilazi i idealizacija slika u vašoj glavi.

Roda u sredini šolje

Kada rodu uočite u drugoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to je znak da strepite za nešto. Trenutno ste prilično nervozni zato što tek očekujete da se neke stvari dogode, tj. da dobijete odgovore na pitanja koja vas muče.

Roda blizu sredine šolje i desno od mesta gde su je usne doticale ukazuje na to da ste još uvek pod utiskom lepih vesti koje ste dobili. Vaše raspoloženje je odlično, a to bi trebalo da iskoristite na najbolji mogući način.

Roda pri vrhu šolje

Ako se roda pojavila u trećoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to implicira da bi trebalo da povedete računa o tome kako se ponašate prema nekim ljudima. Ukoliko nastavite da na prijateljima „lečite“ svoju frustraciju moguće je da ćete ih izgubiti.

Roda blizu vrha šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale najavljuje prinovu u porodici. Možda ćete vi, neko od rođaka ili prijatelja u narednom periodu dobiti dete. Očekuje vas period velike radosti.

Roda u otisku prsta za želju

Mnogi veruju da se iz otiska prsta u talogu kafe može saznati da li će se neka želja ispuniti ili ne. Pri tome je vrlo važno da znate kojim prstom treba da utisnete svoju želju u šoljicu. Ako je želja otisnuta pogrešnim prstom moguće je da tumačenje neće biti verodostojno.

  • Ukoliko su vaše želje povezane sa porodicom, decom i slično tada u talog kafe ostavljate otisak palca. Roda u otisku palca ukazuje na ostvarenje želje.
  • Kada se želje tiču posla i karijere tada ih u šoljicu utiskujete kažiprstom. Ako ste u otisku kažiprsta videli rodu to implicira da se vaša želja neće ostvariti tako brzo kao što možda očekujete.
  • Ako ste zaželeli nešto što se odnosi na vaš seksualni život tada svoju želju u šolju treba da utisnete srednjim prstom. Ukoliko se roda pojavila u tom otisku moguće je da će vam se želja ispuniti vrlo brzo.
  • Otisak prstenjaka se u šolji ostavlja kada su želje vezane za ljubav. Ako ste u tom otisku videli rodu to implicira da će se vaša želja ostvariti ukoliko uložite više truda u vaš odnos sa nekom osobom.
  • Malim prstom se ostavlja otisak u šolji u slučajevima kada zaželite nešto vezano za zdravlje. Ukoliko ste u otisku malog prsta videli rodu to implicira da će se vaša želja ispuniti.

Alternativno tumačenje rode u šolji kafe

Drugi način da saznate šta vam govore simboli u šoljici kafe jeste da se fokusirate na njihovu boju. Pile u šolji može da bude crno tj. ispunjeno ili belo tj. prazno. Ukoliko figura nije ni sasvim crna, niti sasvim bela tada se za tumačenje uzima ona boja koje ima više.

Značenje crne rode

Crna roda u talogu kafe simbolizuje dobre vesti. Moguće je da će vas nešto u narednom periodu veoma obradovati.

Značenje bele rode

Bela roda u talogu kafe ukazuje na to da treba da budete pažljiviji prema onima koje volite. Kritika je dobra, ali nekad treba da osete i vašu podršku i ljubav.

Napomena: Navedena tumačenja nisu utemeljena na naučnim istraživanjima, nego su stvar narodnih verovanja. Svemu što ste pročitali verujete na sopstvenu odgovornost.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts