|

Ruža u šolji kafe: značenje i simbolika

Ruža u talogu od kafe u šolji

Oblik ruže u talogu kafe se najčešće povezuje sa ljubavlju, međutim, tumačenje ovog cveta u šolji može da se razlikuje kada ga vidite u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šoljice, odnosno, levo ili desno od mesta gde su je usne doticale.

Druga metoda čitanja simbola u šolji kafe jeste po njihovoj boji. Crna tj. obojena ruža ne mora da ima istu simboliku kao bela tj. prazna ruža. Ovoj temi ćemo se detaljnije posvetiti u nastavku teksta.

Prema narodnom verovanju iz otiska prste u šolji kafe se može saznati da li će neka želja da postane stvarnost. Postoje jasna pravila kako se želje utiskuju u šolju, ali ćete o tome moći pročitati nešto kasnije.

Detaljno tumačenje ruže u šolji kafe

Da biste dobili što preciznije tumačenje ruže u talogu kafe morate da obratite pažnju na nekoliko detalja. Posebno je važan položaj figure. Ako ste ružu videli u prvoj trećini šolje, dakle pri njenom dnu tada se tumačenje odnosi na prošlost. Ukoliko se ruža pojavila u sredini, tj. u drugoj trećini šoljice tada se značenje tiče sadašnjosti. Budući događaji se naziru ako ste ružu videli bliže vrhu šolje, dakle u njenoj trećoj trećini.

Pored toga, bitno je i mesto gde su usne dodirivale šolju. Kada ružu vidite levo od mesta pijenja kafe tada je njena simbolika uglavnom negativna. Ako se ruža pojavi desno od mesta gde su usne doticale šoljicu tada je značenje često pozitivno.

Ružin pupoljak može da simboliše novu ljubav, procvetala ruža ukazuje na jaka osećanja koja prema nekome gajite. Ukoliko ste u šolji videli uvelu ružu to, na žalost, znači da se ljubav gasi. Par ruža često simbolizuje unutrašnje borbe, dok buket ukazuje na to da ćete provesti neko vreme u društvu većeg broja ljudi.

Ruža bliže dnu šolje

Figura ruže u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne doticale može da znači da niste preboleli staru ljubav. Verovatno ste nakon razlaza nastavili dalje, međutim, često se uhvatite kako razmišljate o bivšem partneru tj. partnerki.

Ako ste ružu videli pri dnu šolje i desno od mesta pijenja to implicira da zahvaljujući nekim ljudima imate veoma lepa sećanja na detinjstvo ili mladost. Možda su se roditelji potrudili da budete bezbrižni i srećni, a možda ste uspomene stekli sa prijateljima. U svakom slučaju, uvek vam je drago kada se setite nekog određenog perioda u životu.

Ruža u sredini šolje

Ukoliko ste ružu uočili u drugoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to znači da ste zabrinuti. Moguće je da sumnjate u blisku osobu. Neko vam se veoma dopada, međutim, niste baš sigurni da i on tj. ona gaji ista osećanja prema vama.

Ruža u sredini šolje i desno od mesta gde su usne doticale šolju može da bude znak da ste potpuno ispunjeni. Pored sebe imate jednu ili više osoba koje vas čine srećnim. Uzvraćate im istom merom, pa postoji mogućnost da će vaš odnos biti kvalitetan i u budućnosti.

Ruža pri vrhu šolje

Kada ružu vidite u trećoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to, na žalost, može da najavi raskid ljubavne ili prijateljske veze. Moguće je da ćete oboje shvatiti da više nemate ništa zajedničko i odlučićete da svako krene svojim putem. Neće biti lako, ali ćete znati da ste uradili pravu stvar.

Ako se ruža pojavila bliže vrhu šolje i desno od mesta pijenja to je znak da ćete se zaljubiti, da ćete odlučiti da se venčate ili da ćete dobiti prinovu. Postoji mogućnost da ćete ostvariti veći profesionalni uspeh ili da će vas drage osobe učiniti ponosnim.

Ruža u otisku prsta za želju

Iz otiska prsta u ostacima kafe u šolji može da se pročita da li će se neka želja ispuniti ili ne. Budite pažljiv kada utiskujete svoje želje u šoljicu, zato što tumačenje neće biti dobro ako je ono što želite otisnuto pogrešnim prstom.

  • Palcem se u šolju utiskuju želje koje se tiču dece, porodice ili rodbine. Ako ste u tom otisku videli ružu to implicira da će vam se želja ostvariti vrlo brzo.
  • Želje koje se tiču profesionalnog života se u šolju utiskuju kažiprstom. Ruža u otisku kažiprsta je znak da ćete morati da se mnogo potrudite i da budete strpljivi da bi vaša želja postala stvarnost.
  • Ukoliko se vaša želja odnosi na seksualni, tj. erotski segment vašeg života tada ćete u šolji ostaviti otisak srednjeg prsta. Kada u otisku srednjeg prsta vidite ružu moguće je da vam se želja neće ostvariti u kratkom vremenskom periodu.
  • Otisak prstenjaka se u šolji ostavlja za želje vezane za ljubav. Ako ste u tom otisku videli ružu to je jasan znak da će vam se želja ostvariti.
  • Ako se vaša želja tiče zdravlja tada u šolji ostavljate otisak malog prsta. Ukoliko se u tom otisku pojavi ruža moguće je da će vam se želja ispuniti u daljoj budućnosti.

Alternativno tumačenje ruže u šolji kafe

Čitati značenje oblika u šolji kafe možete i pomoću njihove boje. Figura u šolji može da bude ispunjena tj. crna ili prazna tj. bela. Ukoliko ruža u vašoj šoljici nije ni potpuno crna, a ni potpuno bela, za tumačenje se uzima boja koje ima više.

Značenje crne ruže

Crna ruža u šolji kafe ukazuje na to da ste voljeni. Sigurno to osećate od ljudi koji su vam bliski, ipak, među onima koji vas vole ima i neko ko vam nije priznao svoje emocije.

Značenje bele ruže

Ako ste u šolji uočili belu ružu to može da nosi poruku da napokon počnete da volite sebe. Prestanite sve druge da stavljate na prvo mesto i naučite da kažete „ne mogu“, „ne želim“ i „neću.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts