Šta simboliše ćasa u šolji kafe?

Do sada ste se uverili da se u talogu kafe u šolji mogu pojaviti razni oblici. Ćasa je figura koju, statistički gledano, možete često videti u ostacima kafe. Njena simbolika je šarolika, a sve zavisi od toga da li ste ćasu videli bliže dnu, sredini ili vrhu šolje. Na interpretaciju ove figure utiče i mesto pijenja, te ćasa levo, odnosno, desno od pozicije gde su usne dodirivale šolju ne nosi isto, pa čak, ni slično značenje.

Do objašnjenja figura koje se nađu u šolji može da se dođe ukoliko se fokusirate na njihovu boju. Šta znači kada u šoljici vidite crnu ćasu (ispunjen oblik) ili belu ćasu (prazan oblik) saznaćete u delu članka pod naslovom „Alternativno tumačenje ćase u šolji“.

Pored navedenog, u ovom tekstu otkrićemo šta znači kada se ćasa pojavi u otisku prsta. Posebnu pažnju posvetićemo uputstvima kako se pravilno utiskuju želje u šolju kako biste dobili jasan odgovor.

Detaljno objašnjenje ćase u šolji kafe

Da biste dobili što preciznije tumačenje ćase u šoljici kafe trebalo bi da obratite pažnju na njen položaj u šolji. Ako ste ćasu videli pri dnu šolje, simbolika je povezana sa prošlošću. Ukoliko se ćasa ukazala u sredini šolje, značenje se odnosi na sadašnjost. Kada ćasu primetite bliže vrhu šolje ona može da najavi buduća dešavanja. O koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti tj. budućnosti se tačno radi zavisi od sećanja i emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Da biste ispravno pročitali značenje oblika u šolji, trebalo bi da pravilno odredite mesto pijenja. Ako se ćasa pojavila levo od pozicije gde su usne dodirivale šolju, njeno značenje je manje-više negativno. Kada se ćasa ukaže desno od mesta pijenja, simbolika je pozitivna.

Prazna ćasa u ostacima kafe u šolji može da bude upozorenje da ćete se posvađati sa nekom bliskom osobom. Puna ćasa u šolji simboliše gozbu, dobitak ili blagostanje. Ako ste u šolji videli ruku koja drži ćasu moguće je da će vas neko iznenaditi. Razbijena ćasa u ostacima kafe u šolji obično simboliše gubitak.  Ukoliko su se u šolji pojavile dve ćase moguće je da ćete se sa nekim boriti za naklonost ili pažnju treće osobe.

Ćasa u prvoj trećini šolje

Ako ste ćasu uočili bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to simbolizuje grižu savesti. Moguće je da ste u prošlosti nekoga uvredili, povredili ili mu/joj naneli štetu. Shvatili ste da ste pogrešili, a niste uradili ništa kako biste tu grešku ispravili.

Oblik ćase u donjoj trećini šolje i desno od pozicije pijenja može da bude znak da će vam se human čin iz prošlosti višestruko vratiti. Uradili ste nešto dobro i do sada niste nagrađeni, ali bi se to uskoro moglo promeniti.

Ćasa u drugoj trećini šolje

Kada se ćasa pojavi u sredini šolje i levo od pozicije gde su je usne doticale to znači da vam ne prijaju okolnosti u kojima ste se našli. Čini vam se da više ne držite konce svog života u svojim rukama. Povratićete kontrolu ako budete staloženi i mudri.

Ukoliko ste ćasu videli u sredini šolje i desno od mesta pijenja to ukazuje na odlično raspoloženje. Željni ste promena i učinićete sve da do njih dođe. Napokon ste se probudili iz letargije i to može da vam donese mnogo pozitivnih stvari u budućnosti.

Ćasa u trećoj trećini šolje

Oblik ćase pri vrhu šolje i levo od pozicije pijenja ukazuje na to da biste mogli ući u konflikt sa članom porodice, partnerom tj. partnerkom ili nekim od prijatelja tj. kolega. Razlog će biti naoko banalan, međutim, sukob bi se mogao ozbiljno produbiti ukoliko ne budete kontrolisali šta govorite u afektu.

Ćasa u trećoj trećini šolje i desno od mesta pijenja može da najavi dobru poslovnu priliku, novo poznanstvo, pa možda čak i novu ljubav. Pred vama je povoljan period i trebalo bi da ga iskoristite na najbolji mogući način.

Ćasa u otisku prsta za želju

Ako vas zanima da li će se neke želje ispuniti, u talog kafe treba da ostavite otisak prsta. U nastavku članka vam donosimo detaljna uputstva kako se želja pravilno utiskuje u šoljicu, te šta znači kada se u tom otisku pojavi ćasa.

  • Ako se vaša želja odnosi na dom, decu ili porodicu tada u šolji kafe ostavljate otisak palca. Ćasa u otisku palca, na žalost, znači da se vaša želja neće ispuniti tako skoro.
  • Želje koje se tiču profesionalnog života, tj. karijere se u šolju utiskuju kažiprstom. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli ćasu to implicira da će vaša želja da postane stvarnost nakon mnogo truda, rada i odricanja.
  • Otisak srednjeg prsta se u šolji ostavlja za želje koje se odnose na seks, tj. intimni život. Ćasa u takvom otisku ne najavljuje ispunjenje želje.
  • Kada se želja tiče ljubavnih odnosa tada je u šolju utiskujete prstenjakom. Ako ste u otisku prstenjaka videli ćasu to može da bude znak da će vam se želja ostvariti sa osobom koja vam trenutno nije na umu. 
  • Malim prstom se u talogu kafe ostavljaju želje vezane za lično zdravlje, tj. zdravlje voljene osobe. Ukoliko se u tom otisku pojavila ćasa to je znak da će ono što želite postati stvarnost u bliskoj budućnosti.

Alternativno tumačenje ćase u šolji kafe

Drugi način da saznate šta se krije iza oblika u šolji jeste da se fokusirate na njegovu boju. Oblici u šolji mogu da budu ispunjeni tj. crni ili prazni tj. beli. Ako ćasa koju ste u šoljici videli nije bila ni skroz crna, a ni potpuno bela, tumači se boja koja dominira.

Značenje crne ćase

Crna ćasa u ostacima kafe u šolji nagoveštava izazove. Moguće je da budućnost donosi neke manje probleme sa kojima ćete morati da se izborite sami. To ne znači da nećete uživati podršku i ljubav dragih ljudi. Međutim, neke odluke ćete morati sami da donesete.

Značenje bele ćase

Bela ćasa u talogu kafe ukazuje na to da biste mogli čuti dobre vesti kada je profesionalni život u pitanju. Verovatno ćete imati više opcija i moći ćete da odaberete onu koja vam najviše odgovara.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts