Detlić u šolji kafe – skrivena simbolika i značenje

S obzirom na to da je detlić vrlo specifična ptica, njegova simbolika ne može da se poistoveti sa značenjem ptice u šolji kafe, ali ipak postoje neke poveznice između ove dve figure u talogu. Za interpretaciju je bitan položaj detlića u šolji. Različito se tumači kada ga uočite bliže dnu, sredini ili vrhu šolje, odnosno levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju.

Alternativno tumačenje je zasnovano na boji detlića. Pri tome je bitno da se uzme u obzir da li je oblik u šolji kafe bio ispunjen tj. crn ili prazan tj. beo. O ovoj metodi će biti više reči kasnije u tekstu.

Narodno verovanje kaže da se iz otiska prsta u šolji kafe može naslutiti da li će se neke želje ispuniti ili ne. Pravila koja se moraju ispoštovati da bi odgovor bio jasan pronađite dole u tekstu.

Detaljno tumačenje detlića u šolji

Da biste otkrili skrivenu simboliku figure detlića u talogu kafe, važno je da pravilno odredite njegov položaj u šolji. Ako ste detlića uočili u prvoj trećini šolje, dakle bliže njenom dnu značenje se odnosi na prošlost. Ukoliko se detlić ukazao u drugoj trećini šolje simbolika se povezuje sa sadašnjošću, a ako ste ga videli bliže vrhu šolje on najavljuje neke događaje u budućnosti.

Koliko daleko u prošlost ili budućnost tumačenje ide zavisi od osećanja osobe kojoj se gleda u šolju.

Osim toga, važno je obratiti pažnju i na to da li se detlić pojavio levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju. Levo od mesta pijenja obično podrazumeva negativno značenje, dok se za desnu stranu vežu pozitivna značenja.

U ovom kontekstu veličina detlića ne igra značajnu ulogu za tumačenje njegove simbolike u šolji. Ipak, ako ste videli detlića koji buši drvo to znači da bi vas lenjost mogla dovesti u opasnost.

Detlić raširenih krila donosi dobre vesti. Ako ste u šolji videli detlića i neku drugu pticu predstoji vam interesantan susret koji će doneti novi početak u profesionalnom ili privatnom smislu.

Detlić u prvoj trećini šolje

Ako ste detlića prepoznali bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da previše negativno gledate na neke događaje iz prošlosti. Verovatno vas je neko povredio ili vas je nešto izbacilo iz koloseka i nikako ne možete da se pomirite sa time.

Ukoliko se ovaj oblik pojavio u prvoj trećini šolje i desno od mesta pijenja to znači da imate lepe uspomene na osobu koja više nije deo vašeg života. Uprkos svemu, njega tj. nje se uvek sećate s osmehom na licu.

Detlić u drugoj trećini šolje

Kada detlića vidite u sredini šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to može da bude znak da niste srećni. Moguće je da vam nedostaje slobode ili ljubavi. Ovakve oblike i na ovoj poziciji obično viđaju ljudi koji su usamljeni.

Detlić u sredini šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na dobro samopouzdanje. Napokon ste shvatili koliko vredite i naučili da volite sebe, tj. ono što vidite kada se pogledate u ogledalo. Trebalo vam je neko vreme da sebe stavite na prvo mesto, ali sada možete da se nadate i lepoj budućnosti.

Detlić u trećoj trećini šolje

Ako ste detlića videli bliže vrhu šolje i levo od mesta pijenja to najavljuje neke manje turbulencije u profesionalnom životu. Moguće je da će budućnost doneti određene promene u poslu koje vam se neće baš dopasti.

Detlić pri vrhu šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale najavljuje dobre vesti kada je u pitanju vaš privatni ili profesionalni život. Neke kockice će se složiti baš onako kako vama odgovara.

Detlić u otisku prsta za želju

Narodno predanje kaže da se iz otiska prsta u talogu kafe može nagovestiti odgovor na pitanje da li će neka želja da postane stvarnost ili ne. Pri tome je jako bitno da pazite kojim prstom utiskujete svoju želju u šolju kako biste dobili tačno tumačenje.

  • Ako se vaša želja odnosi na decu ili porodicu u šolju je utiskujete palcem. Detlić u otisku palca može da znači da će se vaša želja uskoro ostvariti.
  • Želje koje se tiču posla, tj. profesionalnog života se u šolju utiskuju kažiprstom. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli detlića to znači da će ispunjenje želje zahtevati trud, rad, strpljenje i žrtvu.
  • Srednjim prstom se u šolji ostavlja otisak za želje vezane za intimni, tj. seksualni život. Kada u otisku srednjeg prsta vidite detlića to implicira da se vaša želja verovatno nikad neće ostvariti.
  • Za želje koje se tiču ljubavi, tj. emocionalnih odnosa u talogu se ostavlja otisak prstenjaka. Ako ste u otisku prstenjaka videli detlića vaša želja ima velike šanse da se ostvari.
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje vezane za zdravlje. Detić u otisku malog prsta može da znači da će u bliskoj budućnosti vaša želja postati stvarnost.

Tumačenje simbolike detlića po boji

Značenje figura u talogu kafe može da se odredi i prema njihovoj boji. Oblici u šolji su crni tj. ispunjeni ili beli tj. prazni. Ako detlić koga ste u svojoj šolji videli nije bio ni skroz crn, a ni potpuno beo, tumačiće se boja koje ima više.

Značenje crnog detlića

Crni detlić u talogu kafe donosi dobre vesti. U bliskoj budućnosti će vas nešto iskreno obradovati i usrećiti.

Značenje belog detlića

Beli detlić najavljuje neke veće promene. Možda ćete dobiti drugi posao, započeti zajednički život sa nekim ili ćete se preseliti u drugi grad.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts