Ćup u šolji kafe – kompletno značenje

Oblik ćupa u talogu kafe obično najavljuje ugodno iznenađenje ili neočekivani dobitak, a ponekad i novo prijateljstvo. Ipak, tumačenje simbolike ćupa u ostacima kafe uslovljeno je njegovom pozicijom u šoljici kafe. Ćup u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, kao i levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju ne mora da ima isto, pa čak ni slično značenje.

Do simbolike nekog oblika u šolji kafe može da se dođe analizirajući njegovu boju. Tako figura u šolji može da bude crna tj. ispunjena ili bela tj. prazna. O ovoj temi možete više čitati u delu teksta pod naslovom „Značenje belog i crnog ćupa u šolji“.

Narodno predanje kaže da se iz otiska prsta u šoljici može doći do odgovora na pitanje da li će neka želja da postane stvarnost. Detaljne instrukcije kako se želja utiskuje u šolju, te šta znači kada se u tom otisku pojavi ćup potražite u nastavku ovog članka.

Standardno tumačenje ćupa u šolji kafe

Kao što smo napomenuli u uvodu, ćup u talogu kafe može da simbolizuje mnogo toga. Da bi tumačenje bilo precizno potrebno je da posebnu pažnju posvetite položaju u šolji na kome ste videli ćup. Ako ste ćup primetili u prvoj trećini šolje, njegova simbolika je povezana sa prošlim događajima. Kada se ćup ukaže u sredini šolje, značenje se odnosi na sadašnjost. Ukoliko ste ovaj oblik videli bliže vrhu šolje, simbolika se tiče budućnosti. Nezahvalno bi bilo reći o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti tj. budućnosti se radi jer je to uslovljeno emocijama i sećanjima osobe kojoj se gleda u šolju.

Da bi interpretacija bila potpuna, važno je i da se posebna pažnja posveti mestu pijenja. Ako ste ćup videli levo od pozicije gde su usne doticale šolju, značenje je negativno. Kada se ćup pojavi desno od mesta pijenja, njegova simbolika je uglavnom pozitivna.

Prazan ćup u ostacima kafe u šolji znači da je pred vama sjajna budućnost ukoliko ste spremni da se žrtvujete za ono što želite. Ćup pun zlata ili blaga u talogu kafe može da najavi novčani dobitak. Ako je iz ćupa curila voda to implicira da ne treba da trošite energiju na ljude koji vas nisu vredni.

Ćup bliže dnu šolje

Ako ste ćup uočili u prvoj trećini šolje i levo od pozicije gde su je usne doticale to implicira da ne možete da se pomirite sa porazom koji ste u prošlosti doživeli. Svesni ste da je to bila posledica lične greške koju sebi nikako niste u stanju da oprostite. Vraćajući se nazad, ne možete ni da predvidite šta vas očekuje u budućnosti.

Ukoliko se ćup pojavio pri dnu šolje i desno od mesta pijenja to je znak da ste u prošlosti doneli ispravnu odluku i da ćete to shvatiti tek kasnije. Moguće je da vam sada nedostaju neki ljudi, međutim, ispostaviće se da je dobro što ste ih eliminisali iz svog života.

Ćup u sredini šolje

Kada se ćup pojavi u drugoj trećini šolje i levo od pozicije pijenja to implicira da ste pod stresom. Verovatno vam se mnogo toga događa istovremeno, a situacija vas tera da izađete iz svoje zone komfora. Sve je to normalno, ali morate sebi da date šansu za napredak.

Ako ste ćup videli negde na sredini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale to znači da ste napokon postali svesni koliko vredite i koliko ste snažni. Preživeli ste „tačku pucanja“ i sada stvari samo mogu da počnu da se menjaju na bolje.

Ćup pri vrhu šolje

Kada se ćup ukaže u trećoj trećini šolje i levo od pozicije pijenja to najavljuje manje finansijske probleme. Nije isključeno da ćete se zbog visokih troškova morati zadužiti kod prijatelja ili u banci.

Ćup u trećoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale najavljuje neke pozitivne stvari u vašoj budućnosti. Moguće je lepo iznenađenje, novo interesantno prijateljstvo ili novčani dobitak. Nije isključeno da ćete dobiti izdašno nasledstvo.

Ćup u otisku prsta za želju

Naši preci su iz otiska prsta u talogu kafe tumačili da li će se neke želje ostvariti ili ne. Postoje jasna pravila koja treba da se ispoštuju kako bi tumačenje bilo jasno. Ako je želja utisnuta pogrešnim prstom, ni interpretacija neće biti validna.

  • Ukoliko se vaša želja odnosi na dom, porodicu ili decu tada bi u šolju trebalo da je utisnete palcem. Ćup u otisku palca je, na žalost, znak da se želja neće ispuniti u bliskoj budućnosti.
  • Otisak kažiprsta se u šolji ostavlja za želje koje se tiču posla, tj. karijere. Kada se u otisku kažiprsta pojavi ćup to implicira da će vam se želja ispuniti u daljoj budućnosti.
  • Želje koje se vežu za erotski život se u šolji utiskuju srednjim prstom. Ćup u otisku srednjeg prsta predviđa ostvarenje želje sa nekim koga još niste ni dobro upoznali.
  • Ako se vaša želja tiče ljubavnih odnosa tada ćete u šolji ostaviti otisak kažiprsta. Ukoliko se u tom otisku pojavio ćup to implicira da će vam se želja ostvariti vrlo brzo.
  • Za želje koje se odnose na zdravlje u šolji se ostavlja otisak malog prsta. Ako ste u otisku malog prsta videli ćup vaša želja ima velike šanse da postane stvarnost.

Značenje belog i crnog ćupa u šolji kafe

Alternativna metoda tumačenja simbolike oblika u šoljici kafe bazirana je na njihovoj boji. Figure u šolji mogu da budu bele tj. prazne ili crne tj. ispunjene. Ukoliko ćup koji ste u šolji videli nije bio ni potpuno beo, a ni skroz crn, tumači se boja koje ima više.

Značenje belog ćupa

Beli ćup u ostacima kafe može da najavi veće promene u životu onoga kome se gleda u šolju. To može da se odnosi na profesionalni ili privatni život. Oni koji su u vezi ili braku bi se mogli razići sa partnerom.

Značenje crnog ćupa

Crn ćup u talogu kafe ukazuje na to da ste pogrešno procenili neku situaciju i da zato ne treba da žurite sa svojom odlukom. Pre nego što napravite neki veći korak, posavetujete se o tome s osobom kojoj verujete.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts