Rak u šolji kafe – tumačenje i interpretacija

Sigurno ste se do sada uverili da se u talogu kafe mogu naći različiti oblici, likovi i figure koji se različito tumače. Isto važi i kada u ostacima kafe vidite nešto što veoma podseća na raka. Tumačenje je uslovljeno pozicijom u šolji gde ste videli raka. Ne interpretira se isto kada se rak pojavi pri dnu, u sredini ili bliže vrhu šoljice, odnosno kada se nađe desno ili levo od mesta gde su usne doticale šolju.

Simbolika raka u talogu kafe može da se iščita i po boji oblika. U ovom slučaju, potrebno je da obratite pažnju na to da li je rak u šolji bio crn ili beo. U nastavku teksta ćemo detaljno obrazložiti šta to tačno znači.

Iz otiska prsta u šolji kafe možete saznati da li će vam se neka želja ostvariti ili ne. Da biste dobili pravi odgovor, važno je da znate kojim prstom treba da utisnete svoju želju u šolju.

Standardno tumačenje raka u šolji kafe

Statistika pokazuje da raka u talogu kafe češće viđaju zatvoreni ljudi. Osobe koje nisu sklone mnogo da govore o sebi i koje se trude da probleme sa kojima se suočavaju rešavaju same.

Ipak, za interpretaciju je bitan položaj oblika, odnosno pozicija u šolji na kojoj se figura našla.

Rak u prvoj trećini šolje, dakle bliže njenom dnu obično je povezan sa nekim događajem iz prošlosti. Ako ste ga uočili na sredini šolje tada je simbolika povezana sa sadašnjošću, a ukoliko se rak pojavio pri vrhu šolje, u njenoj trećoj trećini značenje se odnosi na budućnost.

Osim navedenog, za tumačenje je bitno i da li ste ovaj oblik videli desno ili levo od mesta gde su usne doticale šolju. Rak desno od mesta pijenja uglavnom ima pozitivno značenje, dok rak na levoj strani obično nosi negativnog značenje.

Veličina raka u šolji kafe ne mora bitno da utiče na tumačenje, ali ukoliko ste u talogu uočili više rakova to može da bude znak da ste se povukli u sebe, a to bi se moglo negativno odraziti na vaše zdravlje. Ako ste to već primetili kod sebe, nemojte da sedite skrštenih ruku, nego potražite pomoć.

Rak u prvoj trećini šolje

Ukoliko ste raka primetili u prvoj trećini šolje, dakle pri njenom dnu i levo od mesta pijenja to implicira da ste zarobljeni u prošlosti. Nešto vas stalno vraća na loše trenutke i ne borite se dovoljno da to prevaziđete.

Rak bliže dnu šolje i desno od mesta gde su je usne doticale može da bude znak da ste izvukli pouku iz loših iskustava iz prošlosti. Sami ste shvatili da vas je to osnažilo.

Rak u drugoj trećini šolje

Ako ste raka videli u sredini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to može da ukazuje na to da ste previše samokritični. Analizirate svaki svoj korak, postupak, odluku i slično. Važete reči, a trebalo bi da budete iskreni i prema sebi i prema drugima.

Rak u sredini šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ste dovoljno mudri za situaciju u kojoj se nalazite. Doživeli ste mnogo toga, pa možete da prepoznate manipulaciju i da se na vreme distancirate od ljudi koji bi možda mogli pokušati da vas iskoriste.

Rak u trećoj trećini šolje

Figura raka pri vrhu šolje i levo od mesta pijenja znači da ćete morati da se trgnete ukoliko ne želite da zapadnete u apatiju ili da se čak prepustite depresiji.

Rak bliže vrhu šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ćete imati na koga da se oslonite ukoliko se zadesite u nekoj lošoj životnoj situaciji. Pored toga, dovoljno ste snažni da prevaziđete velike izazove.

Rak u otisku prsta za želju

Narodno verovanje kaže da se iz otiska prsta u talogu kafe može pronaći odgovor na pitanje da će se neka želja ostvariti ili ne.

Pri tome je bitno da pazite kojim prstom utiskujete svoju želju u šolju. Ako je želja utisnuta pogrešnim prstom ni odgovor neće biti jasan niti validan.

  • Palcem se u šolju utiskuju želje vezane za porodicu. Ukoliko ste u tom otisku videli raka moguće je da vaša želja dugo neće postati stvarnost. Problem koji imate u kući će iziskivati mnogo napora i truda da bi se rešio. Važno je da se naviknete na to da pristajete na kompromise.
  • Ako se vaša želja odnosi na posao potrebno je da je u šolju utisnete kažiprstom. Ukoliko ste u tom otisku videli raka to implicira da nećete moći sami da ostvarite svoju želju.
  • Želje koje se tiču seksa se u šolju utiskuju srednjim prstom. Kada se u tom otisku pojavi rak to znači da šanse da vam se želja ostvari zaista nisu velike. Međutim, samo vi možete da utičete na to da li će se obistiniti.
  • Prstenjakom se u šolji ostavlja otisak kada se želja tiče ljubavi, tj. emocija. Rak u ovom otisku naslućuje ostvarenje želje u vrlo kratkom roku.
  • Ako se vaša želja tiče zdravlja u šolju treba da ostavite otisak malog prsta. Rak u otisku malog prsta, na žalost, nije dobar znak. Ova figura može da znači da se vaša želja nikad neće ostvariti.

Alternativno tumačenje raka u talogu kafe

Drugi način da odgonetnete šta znači rak u šolji kafe jeste da obratite pažnju na njegovu boju, tj. da li je oblik bio ispunjen tj. crn ili prazan tj. beo.

Ako rak nije bio ni skroz crn, niti potpuno beo, tumači se boja koje ima više.

Značenje crnog raka

Crni rak u talogu kafe ukazuje na to da bi trebalo više da radite na ostvarenju svojih ideja. Ništa i niko osim vas samih vas ne sprečava da ostvarite veliki uspeh.

Značenje belog raka

Ako ste u ostacima kafe u šolje videli belog raka to implicira da ne smete da dozvolite lošim mislima da ovladaju vašom glavom. Prestanite da gledate negativno na sve što se vama i oko vas dešava.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts