|

Pauk u šolji kafe – tumačenje i simbolika

Pauk u talogu od kafe u šolji

Motiv pauka je relativno često zastupljen u talogu kafe. On može da ukazuje na to da treba da se čuvate intriga, tj. neiskrenih ljudi. Pauk takođe najavljuje novčani dobitak ili sreću. Međutim, na tumačenje utiče položaj u šolji gde ste videli ovu figuru. Pauk se različito interpretira kada se nađe pri dnu, u sredini ili pri vrhu šolje, odnosno, desno ili levo od mesta gde su usne doticale šolju.

Simbolika može da se tumači i prema boji pauka koga ste u šolji videli. Ne tumači se isto kada se u šolji pojavi beli tj. prazni ili crni tj. ispunjeni pauk. O ovom načinu čitanja simbola u šoljici kafe će više biti reči kasnije.

Usmeno predanje kaže da se iz otiska prsta u šolji kafe može saznati da li će se neke želje ispuniti ili ne. Najvažnije je da pravim prstom utisnete svoju želju u šolju, da biste dobili validan odgovor na pitanje koje vas muči.

Detaljno tumačenje pauka u šolji kafe

Za precizno tumačenje pauka u ostatku kafe u šolji trebalo bi da obratite pažnju na njegov položaj u šolji. Kada se pauk pojavi pri dnu šolje, njegova simbolika se tiče nekih prošlih događaja. Pauk u sredini šolje veže se sadašnjosti, a ukoliko ste ga uočili bliže vrhu šolje tada najavljuje ono što bi se moglo dešavati u budućnosti.

Koliko daleko u prošlost ili budućnost tumačenje ide zavisi od subjektivnog osećaja osobe kojoj se gleda u šolju.

Da bi tumačenje bilo još preciznije morate da vodite računa o tome da li ste pauka videli levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju. Leva strana uglavnom nosi negativna, a desna pozitivna značenja.

Veći pauk u šolji kafe može da simbolizuje i veće izazove i probleme. Ako ste u šolji videli dva pauka moguće je da ćete pogrešno reagovati na ponuđenu pomoć. Ukoliko ste u šolji uočili pauka u mreži to najavljuje finansijski dobitak.

Pauk u prvoj trećini šolje

Figura pauka pri dnu šolje i levo od mesta gde su usne dodirivale šolju obično znači da zamerate nekome što vam nije izašao u susret kada vam je bilo teško. To se dogodilo u, sada već davnoj prošlosti, ali se i dalje trujete negativnim emocijama, što nikako nije dobro za vaše mentalno, pa i fizičko zdravlje.

Kada pauka uočite bliže dnu šolje i desno od mesta pijenja to implicira da ste zahvaljujući mudrim potezima uspeli da izbegnete bankrot. Imali ste novca, ali ga niste mnogo trošili, što se pokazalo sasvim ispravnom odlukom.

Pauk u drugoj trećini šolje

Ako se pauk pojavi u sredini šolje i levo od mesta gde su usne doticale šolju to znači da ste zabrinuti za svoju, ili budućnost osobe koju volite. Moguće je da se neke stvari ne odvijaju onako kako bi trebalo. Samo se setite da život nije ravna linija i da ponekad morate da se pomirite sa stvarnim stanjem stvari i da čekate priliku da to promenite.

Oblik pauka u drugoj trećini šolje i desno od mesta pijenja može da bude znak da ste zadovoljni sobom. Verovatno ste uspeli da skinete veliki teret sa svojih leđa i zbog toga imate mnogo više samopouzdanja. Potrudite se da sačuvajte „krvavo stečen“ mir.

Pauk u trećoj trećini šolje

Ukoliko se pauk pojavio bliže vrhu šolje i levo od mesta pijenja to predstavlja upozorenje. Čuvajte se ljudi koji vam mnogo laskaju. Neko ko je nedavno ušao u vaš život nema lepe namere, pa biste se mogli naći na meti njegove tj. njene zavisti.

Pauk pri vrhu šoljice i desno od mesta pijenja najavljuje sreću u ljubavi ili novcu, a možda i na emotivnom i finansijskom planu. Moguće je da će neke kockice napokon da se slože onako kako vama odgovara i da ćete nizati uspehe na svim frontovima.

Pauk u otisku prsta za želju

Veruje se da se iz otiska prsta u šolji kafe može saznati da li će se neke želje ostvariti ili ne. Jako je važno da znate kojim prstom treba da utisnete svoju želju u šolju. Ukoliko ste želju utisnuli pogrešnim prstom, ni tumačenje neće biti tačno.

  • Ako se vaša želja tiče dece ili porodice u šolju je utiskujete palcem. Pauk u otisku palca je, na žalost, znak da vaša želja duže vreme neće postati stvarnost.
  • Kažiprstom se u šolju utiskuju želje koje se odnose na posao. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli pauka to implicira da će vam se želja ostvariti ukoliko na vreme prepoznate svoju šansu.
  • Kada poželite nešto što se tiče seksualnog života tada u šolji ostavljate otisak srednjeg prsta. Pauk u otisku srednjeg prsta znači da će se vaša želja sigurno ostvariti.
  • Za želje koje se odnose na ljubav se u šolji ostavlja otisak prstenjaka. Ako ste u otisku prstenjaka videli pauka moguće je da će se vaša želja ispuniti, ali ne u tako bliskoj budućnosti.=
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje koje se tiču zdravlja. Ukoliko ste u otisku malog prsta videli pauka moraćete da budete vrlo strpljivi da biste dočekali ostvarenje svoje želje.

Alternativno tumačenje pauka u šolji kafe

Figure u šolji kafe mogu da se interpretiraju i po njihovoj boji. Crni tj. ispunjeni i beli tj. prazni oblici ne nose istu simboliku. Ukoliko pauk koga ste u svojoj šolji videli nije bio ni skroz crn, a ni potpuno beo, tumačiće se boja koja prevladava.

Značenje crnog pauka

Crni pauk u šolji kafe može da bude znak da vas u budućnosti očekuje veći novčani dobitak.

Značenje belog pauka

Beli pauk ukazuje na to da treba da pazite kome pričate o svojim planovima, tajnama i strahovima.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts