Ljuska u šolji kafe – značenje pojave

Kada se ljuska pojavi u talogu kafe u šolji to može da najavi napredak u profesionalnom smislu. Moguće je da ćete ostvariti cilj koji ste sebi zacrtali. Ipak, objašnjenje zavisi od toga da li ste ljusku uočili bliže dnu, sredini ili vrhu šolje, odnosno levo ili desno od mesta gde su je usne doticale.

Do značenja nekog oblika u ostacima kafe u šoljici može da se dođe i preko njegove boje. Figure u šolji mogu da budu ispunjene (crne) ili prazne (bele). O ovoj alternativnoj metodi gledanja u šolju više možete pročitati u podnaslovu „Šta znači crna, a šta bela ljuska u šolji?“.

Narodno predanje kaže da se iz otiska prsta u šolji kafe može naslutiti da li će neke želje da se obistine. Postoje pravila kako se želja utiskuje u šoljicu, a detaljno uputstvo potražite u delu teksta pod naslovom „Ljuska u otisku prsta za želju“.

Kako se tumači ljuska u šolji kafe?

Za što preciznije objašnjenje ljuske u ostacima kafe u šolji važno je da obratite pažnju na kom mestu u šolji se ova figura pojavila. Ako ste ljusku videli bliže dnu šolje, njena simbolika je vezana za nešto iz prošlosti. Kada se ljuska pojavi u sredini šolje, interpretacija se odnosi na sadašnjost. Ukoliko ste ljusku primetili bliže vrhu šolje to može da najavi buduća dešavanja. Ne može se sa sigurnošću kazati o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti tj. budućnosti je reč jer to zavisi od osećanja osobe kojoj se gleda u šolju.

Da bi tumačenje bilo precizno potrebno je i da se obrati pažnja na to da li se ljuska pojavila levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju. Ako ste ljusku videli levo od mesta pijenja, simbolika je uglavnom negativna. Kada se ljuska ukaže desno od pozicije gde su usne dodirivale šolju, značenje je manje-više pozitivno.

Ljuska jajeta u talogu kafe najavljuje napredak u poslovnom smislu. Ukoliko ste u šolji videli ljusku oraha to može da bude znak da će vam trebati dosta mudrosti da prevaziđete neki problem. Ljuska od badema ukazuje na to da biste mogli imati sreće u ljubavnim odnosima, a ako se u šolji pojavila ljuska od luka to može da bude znak da ćete se posvađati sa bliskom osobom.

Ljuska u prvoj trećini šolje

Ukoliko se ljuska pojavila bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to implicira da žalite za propuštenom prilikom. Verovatno ste imali šansu da postignete mnogo toga u karijeri, ali vas je strah od izlaska iz zone komfora sprečio da je čvrsto zgrabite.

Oblik ljuske pri dnu šolje i desno od pozicije pijenja znači da ste dosta radili na sebi, niste se štedeli da naučite mnogo toga i da savladate dosta veština, što će vam se u nekom trenutku u životu sigurno isplatiti.

Ljuska u drugoj trećini šolje

Kada ljusku vidite u sredini šolje i levo od pozicije pijenja to simbolizuje strah. Moguće je da vas brine odnos sa nekim. Posvađali ste se s osobom koja vam mnogo znači i plašite se da je to trajno narušilo vašu komunikaciju.

Ako se ljuska ukazala u drugoj trećini šolje i desno od mesta pijenja to implicira da ste u povoljnoj životnoj fazi, barem kada je reč o poslu. Imate i energije i volje da se uhvatite u koštac sa brojnim obavezama. Oslonjeni ste samo na sebe i ne tražite ničiju pomoć.

Ljuska u trećoj trećini šolje

Kada se ljuska ukaže bliže vrhu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to je znak da biste uskoro mogli doživeti razočarenje. Verovatno ćete morati da odložite realizaciju određenih planova i to vam se neće dopasti.

Ljuska pri vrhu šolje i desno od pozicije pijenja najavljuje profesionalni uspeh. Moguće je da ćete napredovati u onome čime se bavite. Osobe koje se bave privatnim biznisom bi mogle zaraditi veći novčani iznos, što će ih navesti da počnu da šire posao.

Ljuska u otisku prsta za želju

Iz otiska prsta u šoljici kafe se, prema narodnom verovanju, može saznati da li će se neka želja ostvariti. U nastavku teksta vam donosimo instrukcije kako pravilno da utisnete svoju želju u šolju, te šta znači kada se u tom otisku pojavi ljuska.

  • Želje koje se odnose na ukućane, tj. decu ili porodicu se u šolju utiskuju palcem. Ako ste u otisku palca videli ljusku, moguće je da se vaša želja neće ispuniti, barem još neko vreme.- Ukoliko se želja tiče profesionalnog života u šolji treba da ostavite otisak kažiprsta. Ljuska u otisku kažiprsta najavljuje ostvarenje želje u bliskoj budućnosti.
  • Otisak srednjeg prsta se u šolji ostavlja za želje koje se odnose na seksualni život. Ako ste u otisku srednjeg prsta videli ljusku moguće je da će vam se želja ispuniti, ali ne s osobom koja vam je trenutno na umu.
  • Prstenjakom se u šolju utiskuju želje vezane za ljubavne odnose. Ukoliko ste u otisku prstenjaka videli ljusku vaša želja će postati stvarnost, samo morate da budete vrlo strpljivi.
  • Kada se želje tiču zdravlja tada se u šolji ostavlja otisak malog prsta. Ljuska u otisku malog prsta je znak da će se vaša želja uskoro obistiniti.

Šta znači crna, a šta bela ljuska u šolji?

Drugi način da proniknete u skrivenu simboliku figura u šoljici kafe zasniva se na njihovoj boji. Oblici u šolji su crni tj. ispunjeni ili beli tj. prazni. Ukoliko ljuska koju ste u šolji uočili nije bila ni skroz crna, ali ni skroz bela, tumači se boja koja dominira.

Značenje crne ljuske

Crna ljuska u talogu kafe je znak da ste pogrešno procenili neku situaciju ili osobu. Verovatno preuveličavate problem sa kojim se suočavate. Potražite savet osobe kojoj verujete. Poslušajte šta vam kaže, pa ćete i sami videti da preterujete.

Značenje bele ljuske

Bela ljuska u šolji kafe ukazuje na to da ste skloni padovima. Kada vam se dogodi nešto neočekivano ili negativno, ne umete da izvučete pouku, nego se samo povlačite u sebe i stvarate lošu sliku u glavi. Ovu naviku bi pod hitno trebali da menjate.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts