Džuboks u šolji kafe – simbolika i značenje

Kada u ostacima kafe u šolji uočite džuboks to može da predstavlja upozorenje na to šta i pred kime pričate. Moguće je da ste u situacijama koje zahtevaju dozu diplomatije previše otvoreni. Međutim, tumačenje se razlikuje u zavisnosti od toga na kojoj poziciji u šolji kafe se taj predmet našao. Različito se interpretira ako džuboks uočite pri dnu, u sredini ili bliže vrhu šolje, odnosno, levo ili desno od mesta gde su je usne dodirivale.

Simbolika oblika u šolji kafe može da se čita i iz njihove boje. Figure u šolji su uglavnom crne (ispunjene) ili bele (prazne). Šta znači kada u talogu vidite crni, a šta beli džuboks pronaći ćete u nastavku teksta.

U ovom članku ćemo se posvetiti i tome kako da iz otiska prsta saznate da li će vam se neka želja ostvariti. Postoje jasna pravila kako se želje utiskuju u šolju, te objašnjenje šta znači kada se u tom otisku pojavi džuboks.

Detaljno tumačenje džuboksa u šolji kafe

Statistika pokazuje da se džuboks u talogu kafe retko pojavljuje, međutim, ako ste ga primetili, važno je da pravilno odredite njegov položaj u šoljici kafe kako biste dobili što detaljnije tumačenje. Ako ste džuboks videli bliže dnu šolje, tada se njegova simbolika povezuje sa prošlošću. Džuboks u sredini šolje ukazuje na ono što se događa sada, a ukoliko ga uočite bliže vrhu šolje, ovaj uređaj u šolji najavljuje buduća dešavanja.

Ne može se sa sigurnošću govoriti o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti tj. budućnosti se tačno radi zato što je to uslovljeno sećanjima i emocijama pojedinca kome se gleda u šolju.

Pored navedenog, na tumačenje utiče i pozicija pijenja. Ako ste džuboks videli levo od mesta gde su usne doticale šolju, značenje je manje-više negativno. Kada se džuboks ukaže desno od pozicije pijenja simbolika je često pozitivna.

U uvodu smo dali kratko objašnjenje na šta može da ukazuje džuboks. Dakle, reč je o figuri koja vam poručuje da naučite kada treba da „držite jezik za zubima“. Ponekad ste previše otvoreni i direktni, što vam donosi štetu, naročito kada je profesionalni život u pitanju.

Džuboks u donjoj trećini šolje

Ako ste džuboks primetili bliže dnu šolje i levo od pozicije gde su je usne dodirivale to implicira da se kajete što ste nekome kazali svoju tajnu. Verovatno je on tj. ona zloupotrebio vaše poverenje. Na teži način ste naučili vrlo važnu životnu lekciju i sigurno vam se takva greška neće ponoviti.

Džuboks pri dnu šolje i desno od mesta gde su je usne doticale ukazuje na to da vam je drago što ste uprkos određenim tenzijama uspeli da zadržite neku osobu u svom životu. Prevazišli ste taj izazov, pa se može reći da vam je odnos bolji nego ranije.

Džuboks u drugoj trećini šolje

Ako ste figuru džuboksa videli u sredini šolje i levo od pozicije pijenja to implicira da ne znate kada treba da ćutite. Naime, skloni ste da mnogo pričate, a samim tim dosta toga otkrivate i pred ljudima koji ne moraju baš sve da znaju. Malo diplomatije i tajnovitosti vam ne bi škodilo.

Džuboks u drugoj trećini šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ste pronašli nekoga sa kime se odlično zabavljate. Uživate u njegovom tj. njenom društvu, pa zajedno stvarate neke vrlo lepe i dragocene uspomene.

Džuboks u gornjoj trećini šolje

Ukoliko ste džuboks uočili bliže vrhu šolje i levo od mesta pijenja to implicira da ćete se zbog „dugog jezika“ naći u nevolji ili „na stubu srama“. Verovatno ćete previše izneti pred osobama koje će to pokušati da zloupotrebe kako bi ostvarili ličnu korist.

Ako se džuboks ukazao pri vrhu šoljice i desno od pozicije pijenja to je znak da biste uskoro mogli upoznati nekoga sa kime ćete odmah „kliknuti“. Shvatićete da želite da što više vremena provodite sa njim tj. njom, a isto utiska će imati i on tj. ona.

Džuboks u otisku prsta za želju

Prema usmenom predanju iz otiska prsa u talogu kafe može da se sazna da li će neke želje da se ostvare ili ne. Pri tome je važno da znate kako da pravilno utisnete svoju želju u šolju. Ako je želja utisnuta pogrešnim prstom odgovor neće biti jasan i validan.

  • Ako ste poželeli nešto što se tiče vašeg doma ili ukućana, u šolji treba da ostavite otisak palca. Kada se u otisku palca pojavi džuboks to implicira da će se želja ostvariti ukoliko budete pažljiviji prema onima koje volite.
  • Kada se želja odnosi na posao u šolju se utiskuje kažiprstom. Džuboks u otisku kažiprsta, na žalost, znači da su šanse da vam se želja ispuni izuzetno male.
  • Otisak srednjeg prsta se u talogu kafe ostavlja za želje koje se odnose na seks, tj. erotski život. Ako ste u tom otisku videli džuboks to implicira da će vaša želja da postane stvarnost ukoliko budete proaktivni.
  • Ukoliko su vaše želje vezane za emocije, tačnije za ljubavne odnose u šolju ih treba utisnuti prstenjakom. Džuboks u otisku prstenjaka najavljuje ostvarenje želje u bliskoj budućnosti.
  • Malim prstom se u šolji ostavlja otisak za želje koje se tiču zdravlja. Kada se u otisku malog prsta pojavi džuboks to je znak da bi vam se želja mogla obistiniti.

Tumačenje džuboksa u šolji po njegovoj boji

Alternativna metoda tumačenja oblika u talogu kafe podrazumeva čitanje simbolike iz njihove boje. Džuboks u šolji može da bude crn (ispunjena figura) ili beo (prazna figura). Ako džuboks koji ste u šolji videli nije bio ni sasvim crn, a ni potpuno beo tumači se boja koja dominira.

Značenje crnog džuboksa

Crni džuboks u talogu kafe može da najavi loše vesti. Moguće je da ćete saznati nešto što će vas „izbaciti iz koloseka“. To može da se odnosi na privatne odnose ili na profesionalni život, tj. karijeru.

Značenje belog džuboksa

Beli džuboks u ostacima kafe u šolji ukazuje na to da ćete preboleti razočarenje. Neko vas je povredio i još uvek mu/joj to niste oprostili. Dobra vest je što ćete postepeno početi da zaboravljate i njega tj. nju i ono što vam je uradio/la.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts