Zamak u šolji kafe – tumačenje i simbolike

Figura zamka u talogu kafe najčešće simbolizuje neku misteriju. U vašem životu bi se u dogledno vreme mogla pojaviti osoba koja će vas osvojiti nekom specifičnom vrstom tajnovitosti. Međutim, tumačenje može da bude i drugačije, a ono zavisi od pozicije u šolji gde se zamak pojavi. Ne interpretira se na isti način kada ga vidite u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, odnosno levo ili desno od pozicije pijenja.

Do skrivenog značenja zamka u šolji kafe može da se dođe i ukoliko se obrati pažnja na njegovu boju. Beli zamak (prazna figura) ne interpretira se isto kao crni zamak (ispunjena figura). Više o ovoj temi možete pročitati u delu članka pod naslovom „Alternativno tumačenje zamka u šolji kafe“.

Posebnu pažnju ćemo da posvetimo tumačenju oblika kada se pojavi u otisku prsta. Kako se pravilno utiskuje želja u otisak, te da li je zamak u tom otisku dobar ili loš znak saznaćete u podnaslovu „Zamak u otisku prsta za želju“.

Detaljno tumačenje zamka u šolji kafe

Za što precizniju interpretaciju oblika zamka u talogu kafe trebalo bi da obratite pažnju na njegov položaj u šoljici. Ako ste zamak uočili bliže dnu šolje, njegovo značenje je vezano za prošle događaje i iskustva. Zamak u sredini ima veze sa sadašnjošću, a kada ga primetite bliže vrhu šolje tada najavljuje neka buduća dešavanja. Ne može se sa sigurnošću odrediti koliko daleko u prošlost, odnosno budućnost ide tumačenje zato što to zavisi od osećanja i iskustava osobe kojoj se gleda u šolju.

Pored navedenog, važno je da li ste zamak videli levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju. Ako se zamak pojavio levo od mesta pijenja tumačenje je uglavnom negativno. Kada zamak uočite desno od pozicije gde su usne doticale šolju značenje je uglavnom pozitivno.

Veličina zamka ne igra bitnu ulogu za otkrivanje simbolike. Ipak, ako ste u šolji videli porušen zamak moguće je da ćete imati veće izdatke. Zamak u plamenu u talogu kafe ukazuje na to da vam neko „podmeće klipove pod točkove“. Ukoliko se u šolji osim zamka pojavio još neki oblik to implicira da treba da budete na oprezu kada drugima pričate o sebi, svojim planovima i željama.

Zamak bliže dnu šolje

Ako se zamak ukazao u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da se plašite da bi neka greška iz prošlosti uskoro mogla da izađe na svetlo dana i tako naruši odnos sa ljudima do kojih vam je stalo. Bolje da im to kažete sami, nego da saznaju od drugih.

Kada se zamak pojavi pri dnu šolje i desno od pozicije pijenja to znači da ste doneli ispravnu odluku kada ste napustili nekoga ko vas je sputavao u ostvarenju vaših ambicija i ciljeva.

Zamak u sredini šolji

Ako ste zamak uočili u drugoj trećini šolje i levo od pozicije gde su je usne dodirivale to znači da ste nesrećno zaljubljeni u nekoga ko vam ne posvećuje pažnju. Njegova tj. njena mističnost vas sve više privlači, međutim, gubite nadu da ćete nekad biti skupa.

Zamak u drugoj trećini šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ste u povoljnoj životnoj fazi. Imate dovoljno samopouzdanja, zračite pozitivnom energijom i time privlačite pažnju suprotnog pola.

Zamak bliže vrhu šolje

Ukoliko ste zamak videli u trećoj trećini šolje i levo od pozicije pijenja to znači da bi trebalo da povedete računa o tome kome se poveravate. Svoje planove zadržite za sebe dok ne krenete da ih realizujete.

Zamak pri vrhu šolje i desno od mesta pijenja najavljuje interesantan susret u bliskoj budućnosti.

Zamak u otisku prsta za želju

Narodno predanje kaže da se iz otiska prsta u šoljici može naslutiti da li će se neke želje ostvariti ili ne. Vrlo je važno da znate kojim prstom da utisnete svoju želju u šolju. Ukoliko ste želju utisnuli pogrešnim prstom nećete dobiti jasan znak, a ni tačan odgovor na pitanja koja vas muče.

  • Ako se vaše želje odnose na decu ili porodicu u šolju ih utiskujete palcem. Kada se u otisku palca pojavi zamak to znači da će vam se želja ispuniti samo ako budete imali razumevanja i budete bili spremni da napravite određene kompromise prema voljenima.
  • Otisak kažiprsta se u šolji ostavlja za želje koje se tiču profesionalnog života, tj. karijere. Zamak u otisku kažiprsta je znak da će vam se želja ispuniti, ali da nećete biti sasvim zadovoljni zbog toga. Zato ne bi bilo loše da razmislite da li je to ono što stvarno želite.
  • Želje vezane za seks se u šolju utiskuju srednjim prstom. Ako ste u otisku srednjeg prsta videli zamak moguće je da će se vaša želja ostvariti u daljoj budućnosti.
  • Ukoliko ste poželeli nešto što se tiče ljubavnih odnosa tada ćete u šolji ostaviti otisak prstenjaka. Zamak u otisku prstenjaka, na žalost, ne predviđa ostvarenje želje. 
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje vezane za zdravlje. Ukoliko ste u otisku malog prsta videli zamak to implicira da će vam se želja ispuniti nakon velike i duge borbe.

Alternativno tumačenje zamka u šolji kafe

Postoji još jedan način da saznate šta se krije iza nekog oblika u šolji kafe. On je zasnovan na boji figura koje mogu da budu ispunjene (crne) i prazne (bele). Ukoliko zamak koji ste u šolji videli nije bio ni sasvim crn, a ni skroz beo, tumači se boja koja dominira.

Značenje crnog zamka

Crni zamak u šoljici kafe ukazuje na to da bi se vaš život u bliskoj budućnosti mogao drastično promeniti. Možda ćete prekinuti dugu vezu, razvesti se, promeniti posao ili mesto boravka. Nakon početnog šoka i izazova shvatićete da ste zapravo vrlo zadovoljni zbog ove promene.

Značenje beli zamak

Beli zamak u ostacima kafe u šolji obično znači da neko pokušava da manipuliše vašim odlukama i potezima. U vašoj blizini postoji osoba koja želi da preuzme konce vašeg života u svoje ruke. Ne smete da mu/joj to dozvolite zato što biste prekasno mogli doći do zaključka da ste nesrećni.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts