Štikla u šolji kafe – značenje i interpretacija

Oblik štikle u talogu kafe može da simbolizuje žensku zavist. Ipak, tumačenje se razlikuje u zavisnosti od toga da li ste štiklu primetili u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, tj. levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Do skrivenog značenja može da se dođe i po boji oblika u šolji. U ovom slučaju, različito se interpretira crna i bela štikla. O ovom načinu gledanja u šolju više će biti reči kasnije u članku.

Usmeno predanje kaže da se u otisku prsta u šoljici kafe može saznati da li će neke želje da se obistine ili ne. Da biste došli do odgovora morate da ispoštujete određene instrukcije kako se želja utiskuje u šolju, a potom ćete i da saznate da li će se vaša želja ispuniti ako se u otisku pojavi štikla.

Simbolika štikle u šolji kafe

U uvodu smo spomenuli da štikla u talogu kafe može da bude upozorenje za opasnosti koje vrebaju zbog ženske zavisti. Međutim, da biste dobili konkretnije tumačenje, morate da obratite pažnju na položaj figure u šolji. Ako ste štiklu videli u prvoj trećini šolje njena simbolika je vezana za prošlost. Štikla u sredini šolje odnosi se na sadašnjost. Kada se štikla pojavi pri vrhu šolje tada najavljuje buduća dešavanja.

Od subjektivnih emocija pojedinca zavisi o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti ili budućnosti je tačno reč.

Osim toga, za interpretaciju oblika u šolji bitno je i da li se štikla pojavila levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju. Ako ste je videli levo od mesta pijenja simbolika je uglavnom negativna. Štikla desno od mesta gde su usne dodirivale šolju nosi pozitivno značenje.

Mala štikla u talogu kafe ukazuje na manje brige, a velika štikla na veće brige u životu osobe kojoj se gleda u šolju. Ako ste u šolji videli par štikli to najavljuje putovanje. Polomljena štikla u talogu kafe može da bude znak da imate neiskrenog prijatelja ili prijateljicu.

Štikla u prvoj trećini šolje

Ako ste štiklu videli bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to implicira da ne možete da oprostite ženskoj osobi koja vam je u prošlosti nanela nepravdu. Moguće je da tražite način da joj se osvetite.

Štikla pri dnu šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ste svesni da ste zahvaljujući poznanici uspeli da rešite neki problem. Potrudite se da nađete način da joj uzvratite uslugu.

Štikla u drugoj trećini šolje

Ukoliko ste štiklu uočili u sredini šolje i levo od mesta pijenja to implicira da ste u opasnosti. Stali ste na žulj pogrešnoj osobi i neće se smiriti dok vam „ne vrati milo za drago“. Ona veruje u devizu da se „osveta servira hladna“.

Kada se štikla pojavi u sredini šolje i desno od mesta gde su usne dodirivale šolju to je znak ste oduševljeni ženom koju ste nedavno upoznali. Ona vam je jasan dokaz da se sve životne nedaće mogu prevladati s osmehom na licu.

Štikla u trećoj trećini šolje

Oblik štikle bliže vrhu šolje i levo od mesta pijenja nije dobar znak. Ova figura na ovoj poziciji vam poručuje da budete na oprezu. Morate da izvažete svaki naredni potez da se ne biste našli u velikom problemu.

Štikla u trećoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale simboliše prijatno iznenađenje koje biste uskoro mogli doživeti. Neko će vas iskreno obradovati i usrećiti.

Štikla u otisku prsta za želju

Prema narodnom verovanju, iz otiska prsta može da se dođe do nagoveštaja da li će neka želja da postane stvarnost. Ipak, bitno je da pazite kojim prstom utiskujete svoju želju u šolju. Želja utisnuta pogrešnim prstom neće se ispuniti, ili znakovi neće biti sasvim jasni.

  • Želje koje se tiču porodice ili rodbine u šolju se utiskuju palcem. Štikla u otisku palca, na žalost, ne predviđa ostvarenje želje u nekoj skorijoj budućnosti.
  • Ukoliko se vaša želja odnosi na posao ili karijeru u šolju je utiskujete kažiprstom. Ako ste u otisku kažiprsta videli štiklu moguće je da ćete morati da sačekate još malo da bi vam se želja ispunila. Budite strpljivi i istrajni.
  • Ako su vaše želje vezane za erotski segment vašeg života tada u šolji ostavljate otisak srednjeg prsta. Štikla u otisku srednjeg prsta najavljuje ostvarenje želje, ali i mnogo više od toga.
  • Prstenjakom se u šolju ostavlja otisak za ljubavne želje. Ukoliko ste u otisku prstenjaka videli štiklu moguće je da se vaša želja nikad neće ispuniti.
  • Kada se želja odnosi na lično ili zdravlje drage osobe u šolju se utiskuje malim prstom. Štikla u otisku malog prsta predstavlja naznaku ispunjenja želje.

Tumačenje simbolike po boji štikle u šolji kafe

Alternativna metoda tumačenja oblika u šolji kafe bazirana je na njihovoj boji. Štikla u vašoj šolji može da bude crna tj. ispunjena ili bela tj. prazna. Ukoliko štikla nije ni skroz crna, a ni potpuno bela, tumači se boja koje ima više.

Značenje crne štikle

Crna štikla u talogu kafe najavljuje ugodno iznenađenje. Verovatno će vam se u bliskoj budućnosti desiti nešto lepo, ali potpuno neočekivano.

Značenje bele štikle

Bela štikla u šoljici kafe ukazuje na to da biste na putovanje mogli otići sa ženskom osobom. Vreme koje provedete zajedno samo će dodatno učvrstiti vaš odnos.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts