Galeb u šolji kafe – značenje i simbolika

Premda je u narodu ustaljeno mišljenje da galeb u talogu kafe u šolji najavljuje rastanak ljubavnim parovima, a sreću onima koji su sami, simbolika može da bude i drugačija. Tumačenje zavisi od pozicije u šolji gde ste ovu pticu videli. Različito se objašnjava ako galeba vidite u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje. Osim toga, interpretacija nije ista ako se ova ptica pojavila levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju.

Simboliku možete da tumačite i po boji oblika koji se u šoljici pojavio. U tom smislu, ispunjena tj. crna figura i prazna tj. bela figura ne moraju da imaju isto značenje. Više o ovoj temi će biti govora nešto kasnije u članku.

Naši preci su verovali da se iz otiska prsta u šoljici kafe može saznati da li će se neka želja ispuniti. Da bi odgovor bio jasan, potrebno je da se ispoštuju određena pravila. O čemu se tačno radi možete pročitati u delu teksta pod naslovom „Šta znači kada se galeb pojavi u otisku prsta?“

Simbolika galeba u šolji kafe

Da bi tumačenje nekog oblika u talogu kafe bilo što preciznije, trebalo bi da se ispravno odredi njegova pozicija u šoljici. Ako ste galeba videli pri dnu šolje, simbolika se odnosi na prošlost. Ukoliko se ova ptica pojavi na sredini šolje, značenje je vezano za sadašnjost, a galeb pri vrnu šolje najavljuje buduće događaje. O koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti, odnosno budućnosti govorimo, zavisi od emocija i iskustava osobe kojoj se gleda u šolju.

Osim navedenog, za ispravno tumačenje je bitno i to da li ste galeba videli levo ili desno od pozicije gde su usne doticale šolju. Ako se galeb ukazao levo od mesta pijenja, značenje je manje-više negativno. Ukoliko ste ga uočili desno od mesta gde su usne doticale šolju, simbolika je uglavnom pozitivna.

Ako ste u šolji videli dva galeba ili galeba i neku drugu pticu moguće je da ćete se u bliskoj budućnosti zaljubiti. Kada vidite galeba u letu, to simbolizuje manjak slobode. Galeb na grani ili na steni može da najavi ulazak u mirniju fazu vašeg života.

Galeb bliže dnu šolje

Kada galeba vidite u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to simboliše grižu savesti. Nekome u prošlosti niste pomogli i sada se kajete zbog toga. Ništa nećete postići ako nastavite da se „žderete“. Najvažnije je da izvučete pouku iz te situacije kako se ona ne bi ponovila.

Ako ste uočili galeba blizu dna šolje i desno od mesta pijenja to je znak da ste nedavno pokazali veliku snagu. Život vas je stavio pred ogroman izazov, ali niste poklekli. Loše stvari su vas zapravo ojačale i pokazale „od čega ste zapravo napravljeni“.

Galeb u sredini šolje

Ukoliko ste galeba videli u drugoj trećini šolje i levo od pozicije gde su je usne doticale to ukazuje na manjak slobode. Nešto vas guši, a to može da bude posao koji vas opterećuje ili komplikovani međuljudski odnosi. U svakom slučaju, nešto pod hitno mora da se menja.

Galeb u drugoj trećini šolje i desno od mesta pijenja obično znači da ste se oslobodili pritiska i da sada možete „normalno da dišete“. Verovatno se trenutno osećate odlično u svojoj koži.

Galeb pri vrhu šolje

Ako ste galeba primetili u trećoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to najavljuje manje turbulencije u vašem životu. Doći će do izvesnih promena, na profesionalnom ili privatnom planu i moraćete da donesete velike odluke.

Galeb u trećoj trećini šolje i desno od pozicije pijenja najavljuje srećne trenutke za osobu kojoj se gleda u šolju. Slobodni bi se uskoro mogli upoznati novu, interesantnu osobu, a oni kojima posao zadaje glavobolju pronaći bolje radno mesto.

Šta znači kada se galeb pojavi u otisku prsta?

Narodno predanje kaže da se iz otiska prsta u ostacima kafe u šolji može naslutiti da li će se neke želje obistiniti ili ne. Ipak, jako je bitno da znate kako da pravilno utisnete svoju želju u šolju. U nastavku teksta ćemo se posvetiti ovim pravilima, a moći ćete i da saznate odgovor na pitanje da li će vaša želja da postane stvarnost.

  • Ako se vaša želja tiče porodice ili dece, tada ćete u talogu kafe ostaviti otisak palca. Ukoliko ste u tom otisku videli galeba moguće je da će ono što ste poželeli da se obistini.
  • Otisak kažiprsta se u šolji ostavlja kada se želje odnose na posao ili karijeru. Galeb u otisku kažiprsta najavljuje ostvarenje želje u daljoj budućnosti.
  • Ukoliko ste poželeli nešto što se tiče seksualnog života, tada u šolji treba da ostavite otisak srednjeg prsta. Ako ste u otisku srednjeg prsta videli galeba moguće je da se vaša želja neće ispuniti barem još neko vreme.
  • Iz otiska prstenjaka se čitaju želje koje se odnose na emocije, tj. na ljubav. Kada se u otisku prstenjaka pojavi galeb to je dobar znak. Vaša želja će se sigurno ostvariti.
  • Za želje koje se tiču zdravlja u šolji se ostavlja otisak malog prsta. Galeb u otisku malog prsta ukazuje na ispunjenje želje u bližoj budućnosti.

Alternativno tumačenje galeba u šolji

Drugi način da saznate simboliku koja se krije iza figure u šolji kafe jeste da obratite pažnju na njenu boju. Oblici u šolji mogu da budu ispunjeni tj. crni ili prazni tj. beli. Ako galeb nije bio ni skroz crn, a ni potpuno beo, tumači se boja koja dominira.

Značenje crnog galeba

Crni galeb u ostacima kafe u šolji može da znači suprotne stvari u zavisnosti od emotivnog statusa onoga kome se gleda u šolji. Ako ste u vezi ili braku, crni galeb najavljuje raskid, a ukoliko ste sami, ova ptica može da bude znak da je nova ljubav na pomolu.

Značenje belog galeba

Beli galeb u talogu kafe ukazuje na to da se nekome dopadate, ali se plaši da vam to prizna. Ako obratite pažnju shvatićete o kome tj. o čemu se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti povodom toga.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts