Čaša u šolji kafe – simbolika i značenje

Figura čaše u ostacima kafe se najčešće povezuje sa neostvarenim željama osobe kojoj se gleda u šolju, ali može i da simbolizuje prevaru.

Međutim, tumačenje ovog predmeta u šoljici razlikuje se kada ga vidite u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, odnosno desno ili levo od mesta gde su usne dodirivale šolju.

Druga metoda gledanja u šolju i tumačenja oblika koji su se u njoj pojavili zasnovana je na boji figure. Crna tj. obojena čaša ne mora da ima istu simboliku kao bela tj. prazna čaša. U članku potražite šta znači kada u talogu kafe vidite crnu ili belu čašu.

Predanje kaže da se iz otiska prsta u šolji kafe može saznati da li će neka želja da postane stvarnost ili ne. Postoje pravila kako da ispravno utisnete svoju želju u šolju. Potražite ih u podnaslovu „Čaša u talogu kafe za želju“.

Detaljna interpretacija čaše u šolji kafe

Da biste dobili što detaljnije tumačenje čaše u ostacima kafe u šolji, trebalo bi da obratite pažnju na nekoliko bitnih detalja. Naročito je bitan položaj figure u šolji. Ukoliko ste čašu videli u prvoj trećini šolje, dakle, bliže njenom dnu, tada se tumačenje odnosi na prošlost.

Ako se čaša pojavila u sredini, tj. u drugoj trećini šolje, tada se značenje tiče sadašnjosti. Budući događaji mogu da se naslute ukoliko ste čašu primetili u trećoj trećini šolje, odnosno bliže njenom vrhu. Ne može se tačno odrediti o koliko dalekoj prošlosti ili budućnosti se radi zato što to zavisi od osećanja osobe kojoj se gleda u šolju.

Osim toga, za tumačenje je bino i mesto pijenja. Ako čašu vidite levo od mesta pijenja njena simbolika je uglavnom negativna. Ukoliko se čaša pojavi desno od mesta gde su usne doticale šoljicu, značenje je često pozitivno.

Prazna čaša u šolji kafe je uglavnom znak da neko ili nešto neće ispuniti vaša očekivanja. Puna čaša simboliše dobitak. Mala, rakijska čašica u šolji kafe može da najavi problem u komunikaciji sa ljudima koje često viđate.

Čaša sa stopicom u šolji kafe ukazuje na interesantan susret. Ako ste u šolji videli čašu sa slamkom moguće je da ćete dobiti zanimljivu i dobru  poslovnu ideju.

Čaša bliže dnu šolje

Oblik čaše u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne doticale obično znači da još uvek analizirate neki neugodan razgovor iz prošlosti.

Verovatno ste shvatili da je ta osoba pokušala i uspela da vas isprovocira i to ne možete sebi da oprostite. Nema smisla da se sada „žderete“. Najvažnije je da naučite lekciju za ubuduće.

Ako ste čašu videli pri dnu šolje i desno od mesta pijenja to implicira da će vam se isplatiti poznanstvo sa nekom osobom.

Moguće je da ste ostali u dobrim odnosima sa nekim ko će vam u budućnosti pomoći da rešite određeni problem. Tek tada ćete shvatiti koliko je bitno „ne paliti mostove za sobom“.

Čaša u sredini šolje

Ukoliko ste čašu uočili u drugoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to implicira da ste ljuti na sebe. Ne možete sebi da oprostite nepromišljen potez i sada ste svesni da bi to moglo da izazove neke negativne posledice.

Čaša u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale ukazuje na to da ste dobro motivisani da nekome pokažete koliko zapravo vredite.

Imate plan i nastojaćete da ga ostvarite, ne toliko zbog sebe, nego kako biste se drugima dokazali. Inat je oduvek vaša pokretačka snaga.

Čaša pri vrhu šolje

Kada čašu primetite u trećoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to najavljuje manje nesuglasice u budućnosti. Možda ćete se svađati sa partnerom tj. partnerkom, ukućanima ili radnim kolegama.

Ako se čaša pojavila bliže vrhu šolje i desno od mesta pijenja to je dobar znak. U bližoj budućnosti će vam se isplatiti to što ste dugo i predano radili na sebi. Osetićete benefite truda koji ste uložili u svoje obrazovanje ili neku određenu veštinu.

Čaša u otisku prsta za želju

Iz otiska prsta u talogu kafe se, prema narodnom verovanju, može pročitati da li će se neka želja ostvariti ili ne. Da biste dobili jasan odgovor, trebalo bi da ispoštujete pravila kojim prstom se koje vrste želja utiskuju u šoljicu.

  • Palcem se u šolju utiskuju želje koje se tiču dece, porodice ili rodbine. Ako ste u otisku palca videli čašu to implicira da vam se želja neće još dugo ostvariti.
  • Želje koje se odnose na profesionalni život se u šolju utiskuju kažiprstom. Čaša u otisku kažiprsta najavljuje ispunjenje želje i pre nego što biste mogli da očekujete.
  • Ukoliko se vaša želja odnosi na vaš erotski život, tada ćete u šolji ostaviti otisak srednjeg prsta. Kada u otisku srednjeg prsta vidite čašu to implicira da će vaša želja da postane stvarnost.
  • Otisak prstenjaka se u šolji ostavlja za želje vezane za ljubavni, tj. emotivni život. Ako ste u tom otisku videli čašu moguće je da će vam se želja ispuniti u daljoj budućnosti.
  • Ako se vaša želja odnosi na vaše zdravlje ili zdravlje bliske osobe, u šolji ostavljate otisak malog prsta. Čaša u otisku malog prsta znači da postoje velike šanse da će ono što ste poželeli da se i ostvari.

Alternativno tumačenje čaše u šolji kafe

Do značenja oblika u šolji kafe možete da dođete i po njihovoj boji. Čaša u šolji može da bude crna, odnosno ispunjena ili bela tj. prazna.

Ako čaša koja se u vašoj šolji pojavila nije bila ni sasvim crna, a ni sasvim bela, za tumačenje se uzima boja koja dominira.

Značenje crne čaše

Crna čaša u šoljici kafe ukazuje na to da bi trebalo da budete optimističniji. Izazovi sa kojima se trenutno suočavate nisu nepremostivi i uskoro ćete to i sami videti.

Međutim, morate da na život i budućnost gledate sa malo vedrije strane.

Značenje bele čaše

Ako ste u šoljici kafe videli belu čašu to može da bude znak da će vas nešto uskoro pozitivno iznenaditi. Možda ćete dobiti poziv koji će promeniti dalji tok vašeg života.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts