Njuška u šolji – značenje i simbolika

Kada se u šolji kafe pojavi njuška to može da bude znak da ćete se javno osramotiti. Međutim, na interpretaciju ovog oblika u talogu kafe utiče nekoliko bitnih faktora – od toga da li ste njušku videli bliže dnu, sredini ili vrhu šolje, te da li se pojavila levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Ukoliko vas zanima kako se na osnovu boje oblika (crni – ispunjeni ili beli – prazni) može saznati skrivena simbolika njuške u talogu kafe, detaljno objašnjenje dobićete u delu teksta pod naslovom „Alternativno tumačenje njuške u šolji“.

Ako pokušavate da iz otiska prsta saznate da li će vam se neke želje ispuniti, bitno je da znate kako da pravilno utisnete svoju želju u šolju. Precizne instrukcije i značenje njuške u otisku prsta pronaći ćete u podnaslovu „Njuška u otisku prsta za želju“.

Šta simbolizuje njuška u šolji kafe?

Za precizno objašnjenje oblika njuške u šolji kafe trebalo bi da ispravno odredite poziciju u šolji gde se ta figura našla. Ako se njuška pojavila u donjem delu šolje, njena simbolika se tiče prošlosti. Kada njušku vidite u sredini šolje, značenje se odnosi na sadašnjost. Njuška bliže vrhu šolje najavljuje ono što bi se tek moglo dogoditi u budućnosti. Ne može se sa sigurnošću reći o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti tj. budućnosti se radi jer to zavisi od osećanja i iskustava osobe kojoj se gleda u šolju.

Osim toga, bitno je i da li ste njušku videli levo ili desno od mesta pijenja. Ako se njuška ukazala levo od pozicije gde su usne dodirivale šolju, značenje je manje-više negativno. Ukoliko ste njušku primetili desno od mesta pijenja simbolika je često pozitivna.

Kada u talogu kafe vidite svinjsku njušku, moguće je da ćete se naći na meti tračeva. O vama će pričati čak i oni koji vas uopšte ne poznaju. Konjska njuška u ostacima kafe u šolji znači da se plašite da će neko izneveriti vaša očekivanja. Magareća njuška u šolji kafe ukazuje na to da ste u stanju da „izgorite“ zbog nečega što uopšte nije važno. Krajnje je vreme da promenite prioritete! Njuška sa zubima u talogu kafe najavljuje veće nevolje u bliskoj budućnosti.

Njuška u donjoj trećini šolje

Ako ste u prvoj trećini šolje i levo od mesta pijenja videli njušku to implicira da se plašite da ste se uzalud borili za nešto ili nekoga. Moguće je da ste u tu svoju „misiju“ uložili dosta vremena i truda, a rezultati se još uvek ne naziru.

Ukoliko je njuška bila pri dnu šolje i desno od pozicije gde su je usne dodirivale to je znak da ste, uprkos teškoj prošlosti, uspeli da sačuvate vrlo lepe uspomene na određeni životni period. Znate da su vas te nevolje naučile nekim stvarima i dodatno ojačale.

Njuška u sredini šolje

Kada njušku vidite u sredini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to znači da vam nedostaje strpljenja. Voleli biste da se neke stvari dogode sada i odmah, a to uglavnom tako ne funkcioniše. Sve će doći na svoje, ali do tada morate da „stanete na loptu“ i da malo sačekate.

Ako se njuška ukazala u drugoj trećini šolje i desno od pozicije pijenja to implicira da ste, uprkos manjim problemima, zadovoljni svojim životom. Uživate u ljubavi i pažnji bliskih ljudi, a zahvaljujući njihovoj podršci verujete da možete da se izborite sa svakim narednim izazovom.

Njuška u gornjoj trećini šolje

Ukoliko ste njušku primetili bliže vrhu šolje i levo od pozicije pijenja to može da bude znak da u narednom periodu morate više da povedete računa o svom mentalnom zdravlju. Stres bi mogao da ugrozi vašu psihu, a to nikako ne smete da dozvolite.

Njuška bliže vrhu šolje i desno od mesta pijenja najavljuje radosne trenutke. Moguće je da ćete u bliskoj budućnosti ostvariti veći poslovni uspeh. Nije isključeno niti da će vaš trud biti adekvatno ili, pak, bogato nagrađen.

Njuška u otisku prsta za želju

Naši preci su verovali da se iz otiska prsta u ostacima kafe u šolji može naslutiti da li će neke želje da postanu stvarnost. Da bi odgovor na vaše pitanje bio što jasniji, važno je da znate kako se želja pravilno utiskuje u šoljicu.

  • Ako ste poželeli nešto što se tiče dece ili porodice, u šolji treba da ostavite otisak palca. Njuška u otisku palca znači da možete da odahnete jer će se obistiniti ono što ste zaželeli.
  • Kada se želje odnose na profesionalni život, tj. karijeru tada se u šolju utiskuju kažiprstom. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli njušku to implicira da vaše ambicije nisu nerealne i da bi mogle da postanu stvarnost.
  • Otisak srednjeg prsta se u šolji ostavlja za želje koje se tiču seksa. Njuška u otisku srednjeg prsta za žene predviđa ostvarenje želje, a za muškarce ne.
  • Prstenjakom se u šolju utiskuju želje vezane za ljubavne odnose. Ako ste u tom otisku videli njušku, na žalost, vaša se želja neće ispuniti u tako bliskoj budućnosti.
  • Kada se želje tiču zdravlja, u šolji se ostavlja otisak malog prsta. Ukoliko ste u otisku malog prsta primetili njušku, postoje velike šanse da se vaša želja obistini.

Alternativno tumačenje njuške u šolji

Boja njuške u ostacima kafe takođe može da otkrije skrivenu simboliku oblika u šolji. Figure u šolji su crne tj. ispunjene ili bele tj. prazne. Ukoliko njuška nije bila ni potpuno crna, niti sasvim bela tumači se boja koja dominira.

Značenje crne njuške

Crna njuška u talogu kafe ukazuje na to da ste previše nepoverljivi prema ljudima. Moguće je da vas je neko u prošlosti razočarao i da ste zbog toga na distanci prema svima. Međutim, ne bi trebalo da potpuno izgubite veru u ljude.

Značenje bele njuške

Bela njuška u ostacima kafe u šolji znači da će vas obradovati osoba od koje to najmanje očekujete. Verovatno će vam poznanik tj. poznanica pomoći da rešite neki problem. Bićete iznenađeni, ali ćete prihvatiti njegovu tj. njenu pomoć i potrudićete se da pronađete način kako da mu/joj se odužite.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts